Γευση

5 υπέροχα events σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις

Ωραίες ιδέες για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην πόλη

Parallaxi
5-υπέροχα-events-σε-περιμένουν-να-τα-ανακαλύψ-981608
Parallaxi

Δύο όμορφα events με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις δίνουν ευκαιρίες για την επόμενή σου έξοδο. Μην τις χάσεις!

#Αρωμα Γυναίκας στο Hyatt Regency Thessaloniki

Το Hyatt Regency Thessaloniki γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας, με μια αξέχαστη βραδιά, παρέα με τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού συνθέτη Γιώργου Κατσαρού, το μουσικό ταλέντο της Σοφία Βόσσου και τη γοητευτική φωνή της Ελληνοαμερικανίδας performer Tereza. Όλα αυτά έρχεται να ολοκληρώσει το εξαιρετικό μενού του executive chef του ξενοδοχείου, Απόστολου Αλτάνη.

Η βραδιά συνεχίζεται με signature cocktails στο lobby lounge του ξενοδοχείου, κάτω από τον ρυθμό και τις μουσικές επιλογές του dj Irakli.

*Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 21:00, στο Hyatt Regency Thessaloniki, 13o χλμ Θεσ/νίκης-Περαίας, Τ. 2310 401 411.

#Φιλανθρωπικό Brunch στο Exereton

Το Exereton και το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, διοργανώνου brunch την Ημέρα της Γυναίκας, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει ειδικούς ομιλητές, νόστιμο φαγητό και καλό σκοπό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Exereton της Θέρμης και περιλαμβάνει παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές, όπως Κλέαρχος Δεσίρης, Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός σε Παθήσεις Μαστού, η Κυριακούλα Δερεκενάρη, Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσ/κης και η Δέσποινα Πάρτσια, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός Msc, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσ/κης, Υπεύθυνη Διοργάνωσης “Sail for Pink”.

Το brunch είναι ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ και περιλαμβάνει brunch και ένα ποτό της επιλογής σας. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης για τη στήριξη του σημαντικού του έργου.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις γυναίκες παγκοσμίως και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και η παροχή πολύτιμων πληροφοριών και υποστήριξης στους παρευρισκόμενους.

*Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Exereton Θέρμης, Στ. Καζαντζίδη 46, Κρατήσεις: 2310 464 448.

#Chef David Tsirekas @ Agora Modiano’s ΕSTRELLA MODIANO

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, το Surfer Maya, το Estrella και η Αγορά Μοδιάνο, υποδέχονται έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία.

Ο David Tsirekas είναι διακεκριμένος σεφ που έχει διατελέσει Executive Chef του Universal Hotels και Head Chef στο εστιατόριο “1821” στο Σίδνεϊ. Επιπλέον, υπήρξε σεφ και ιδοκτήτης των Perama και Xanthi, δύο εστιατορίων που θεωρούνταν τα καλύτερα ελληνικά στην Αυστραλία (και στα δύο απονεμήθηκαν τα ισοδύναμα με αστέρι Michelin αυστραλιανά βραβεία βαθμολογίας εστιατορίων), ορίζοντας τα πρότυπα και τις τάσεις για όσα ακολούθησαν, προβάλλοντας πάντα το ελληνικό φαγητό. Η φιλοσοφία του είναι ένα μείγμα των παραδοσιακών συνταγών «της γιαγιάς», με όσα στοιχεία πρόσθεσαν οι επόμενες γενιές. Το αποτέλεσμα, ένα μενού με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, το οποίο τη συγκεκριμένη βραδιά θα περιλαμβάνεi.

*Το Surfer Maya -το side project του ομίλου Estrella- μεταφέρεται στην Αγορά Μοδιάνο, λειτουργώντας από τις 20:00 και μετά ως pop-up βραδινό εστιατόριο στον χώρο του Estrella. Το νέο μενού του, που επιμελείται ο εξαιρετικός βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης θα έχει ελληνική αφετηρία και κατεύθυνση with a twist -ή αλλιώς, Greek-inspired fast casual.

*Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, μετά τις 20:00, στο κατάστημα Estrella στην Αγορά Μοδιάνο.

#Wine & Chocolate Tasting at Domaine Florian

Μετά την επιτυχία της πρώτης  εκδήλωσης γευσιγνωσίας κρασιού και σοκολάτας, το Κτήμα Φλόριαν σε προσκαλεί για άλλη μια φορά να ανεβάσεις τη γεύση σου στο επόμενο επίπεδο με συνδυασμούς κρασιού και σοκολάτας, που δημιουργούν ένα θεϊκό προφίλ και ξεσηκώνουν τον ουρανίσκο.

Επισκέψου το κτήμα Φλόριαν για μια αποκλειστική γευσιγνωσία 5 ετικετών Domaine Florian σε συνδυασμό με 5 σοκολάτες Cocoowa και ζήσε ένα ταξίδι γεύσεων σε όλο τον κόσμο!

Βούτηξε στον κόσμο της σοκολάτας και απόλαυσε μια εικόνα στα παρασκήνια του τρόπου παρασκευής της. Ακόμη θα έχεις την  ευκαιρία να δημιουργήσεις μια διαφορετική μπάρα σοκολάτας, με την καθοδήγηση του Chocolatier Γιώργου Ζαρζώνη από την COCOOWA.

*Το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 18:00, στο Κτήμα Φλόριαν, Τρίλοφος-Καμηλα, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 690 83 72 316, 23920 64 978.

#11 δημιουργικά brands της Θεσσαλονίκης κάνουν… check in στο The Caravan B&B Thessaloniki

Το πρώτο Pop (it) up! event «ξεπετάγεται» στη Θεσσαλονίκη και υποδέχεται την ταλαντούχα δημιουργική κοινότητα της πόλης για μία ημέρα γεμάτη στυλ και έμπνευση. Την Κυριακή 12 Μαρτίου, το The Caravan B&B Thessaloniki μετατρέπει τα δωμάτιά του σε pop up stores για 11 ευρηματικά brands από τις 15:00 έως τις 20:00 και σε προσκαλεί να ζήσεις μία πρωτότυπη fashionable εμπειρία. Παράλληλα,  από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, οι χώροι του πιο vintage ξενώνα της πόλης θα φιλοξενήσουν workshops, brunch με live μουσική και ένα ξεχωριστό cocktail event!

Στο The Caravan B&B Thessaloniki κάνουν check in οι: 111elies, 4tailors, Ambitious Elle, Artpeckers, Bee Bird, Fabrica Fabrica, Jenny Blond, Kota the studio, Perspective, Plum Streetwear, Μη μαδάς τη Μαργαρίτα.

Στον απόηχο όσων βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, μέρος των εσόδων από το event θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη του πολύτιμου έργου του.

Το πρόγραμμα του Pop (it) up!:

10:30 – 11:30, Live Style Tips «Πώς να ντυθείς δημιουργικά» από την Κατερίνα Γιαννακάκη

14:00 – 16:00, Sax & Piano @ the Green House of Caravan

15:00 – 20:00, Pop Up Stores @ Caravan Rooms

18:00 – 20:00, Airplants Workshop @ the Green House of Caravan

18:00 – 22:00, Cocktail Party w/ guest dj Simeon Mavridis & guest Bartender Aris Theodoridis of Thermaikos bar

*Την Κυριακή 12 Μαρτίου, από τις 10:30 έως τις 22:00, στο  The Caravan B&B Thessaloniki, Ρεμπέλου 1, Είσοδος ελεύθερη

#H TRATA εφαρμόζει το πρόγραμμα “0,01€ κάνει τη διαφορά”, υποστηρίζοντας το έργο της Wise Greece.

Αυτή η Σαρακοστή θα είναι γεμάτη γεύσεις, αγάπη και κοινωνική προσφορά! Η TRATA με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζει τη μη κερδοσκοπική Wise Greece και εφαρμόζει το πρόγραμμα «0,01€ κάνει τη διαφορά».

Η TRATA, μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές μάρκες, εδώ και 45 χρόνια, δημιουργεί αποκλειστικά προϊόντα βιώσιμης αλιείας, που κερδίζουν τις εντυπώσεις της παγκόσμιας αγοράς και την αγάπη του Έλληνα καταναλωτή από γενιά σε γενιά, με την κορυφαία ποιότητα, τη γεύση και την καινοτομία τους. Η Wise Greece είναι μία από τις επτά μη κερδοσκοπικές παγκοσμίως, που το 2020 βραβεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για το κοινωνικό τους έργο. Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών και με το κέρδος από την πώλησή τους προσφέρει εκατοντάδες τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Για τις 40 ημέρες της Σαρακοστής, η TRATA έχει την τιμητική της και έτσι από κάθε νηστίσιμο προϊόν που θα πωλείται σε όλη την Ελλάδα, θα αποδίδει 0,01€ στη Wise Greece, η οποία στο τέλος της ενέργειας θα μετατρέψει όλα τα «μονόλεπτα» σε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας για οικογένειες και παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα. Αυτή η Σαρακοστή θα είναι γεμάτη αγάπη, γιατί ακόμα και 0,01€ μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Περισσότερες πληροφορίες www.wisegreece.com / www.tratagreece.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα