H απόλυτη επιλογή για κρέας στην Αρετσού

O ναός της απόλαυσης του κρέατος.

Parallaxi
h-απόλυτη-επιλογή-για-κρέας-στην-αρετσο-406355
Parallaxi

Συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής. Δέκα χρόνια που έφεραν τη Νέα Διαγώνιο στην θέση που επάξια κατέκτησε χάρη στις γεύσεις, την ποιότητα και την επιμονή στη διαρκή ανανέωση της παράδοσης στο κρέας  που έχει επιδείξει από την πρώτη μέρα. Με άξονες το bbq, την ελληνική παραδοσιακή και διαρκώς εξελισσόμενη κουζίνα και την λατρεία της ψησταριάς η Νέα Διαγώνιος κατάφερε αυτή τη δεκαετία να απογειώσει αισθήσεις, να επαναφέρει μνήμες να ξυπνήσει  γευστικά συναισθήματα.

Στα τραπέζια του θα δεις κάθε μέρα, ντόπιους, τουρίστες, οικογένειες, γιάπις και φοιτητές, νέους και μεγαλύτερους. Καλοφαγάδες! Εδώ θα φας τις κλασικές ελληνικές συνταγές, αλλά και υπέροχα ξεχωριστά κρέατα ωρίμανσης και ειδικής επεξεργασίας. Θα προσκυνήσεις σε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με καρπάτσιο μαύρης καλοκαιρινής τρούφας και κρέμα πορτσίνι αλλά θα κραυγάσεις από απόλαυση μπροστά σε ένα υπέροχο ψαρονέφρι με πέστο πράσινης μουστάρδας πάνω σε pancake πατάτας. Θα αναζητήσεις το πιο διαφορετικό συκώτι με μουστάρδα αχλαδιού ή αν ακολουθείς ειδική διατροφή ένα απολαυστικό burger χωρίς γλουτένη σε περιμένει.

Με πρωταγωνιστές τα δυο all time classic πιάτα της, το γύρο και το σουτζουκάκι, που αποθεώνονται σε χιλιάδες μερίδες από φανατικούς θαμώνες κάθε χρόνο, όσο λίγα πιάτα στη πόλης, καθώς μιλάμε για πραγματική λατρεία, η κάρτα της συμπληρώνεται από μια πανσπερμία επιλογών.

Σαλάτες στημένες με φαντασία όπως η παιχνιδιάρικη Κρητική Caesar με χειροποίητο κοτόπουλο απάκι και κρουτόν με καραμελωμένο δίκοκκο σιτάρι extra Germe και Κρητική γραβιέρα και την καλοκαιρινή Σίφνο με τη βραστή πατάτα, ξινομυζήθρα με παξιμαδάκι Κυθήρων και κάπαρη καθώς και τις υπόλοιπες κλασικές επιλογές με μια εσάνς φρεσκάδας στην σύνθεση.

Εξαιρετικές σπιτικές αλοιφές και ντάκος, τυριά από τοπικούς παραγωγούς (ψητό μπάτζο, μπουγιουρντί), ψητά λαχανικά αλλά και έθνικ ορεκτικά όπως τα bao buns με κοτόπουλο κρέμα τόφου και μαρμελάδα κραμπερις.

Και βέβαια οι ναυαρχίδες της: Τα κρέατα. Εκτός των δυο smash hit πιάτων που προαναφέρθηκαν οι επιλογές σε σουτζουκάκια κοτόπουλου, λουκάνικα, παϊδάκια, πανσέτες, μπριζόλες και φυσικά τα φιλέτα (μοσχαρίσιο, σπέσιαλ, ψαρονέφρι, κοτόπουλου) άψογα συνοδευόμενα σερβιρισμένα, με γαρνιτούρες επιλογής σπουδαίες, απολαυστικές, συμπληρώνουν μια λίστα κρεατικών που αποτελούν τη λατρεία της πόλης και όχι μόνο. Μην φύγεις χωρίς τις θεϊκές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα. Παραμιλάς.

Βλέπετε οι αλλεπάλληλες βραβεύσεις αυτή τη δεκαετία, από επισκέπτες, θαμώνες και ειδικούς που πέρασαν το κατώφλι της, την ψήφισαν και της χάρισαν δεκάδες διακρίσεις το αποδεικνύουν.

-Lux Life Magazine “Drinks & Food Awards”: Most Oustading Grillhouse. -Luxury Lifestyle American Awards 2018: Best Barbecue Restaurant. -Lux Magazine “Drinks & Food Awards”: Best Barbecue Restaurant. -Harvard Business School βράβευσαν τη Νέα Διαγώνιο ως ένα από τα καλύτερα πεντάστερα εστιατόρια στον κόσμο! -Estia Awards 2017: Silver in Grill Total Experience. -Triposo: Best for Lunch, Dinner, Steak, Wine and Beer. -Recommend form World Association of Chefs Societies. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2018: “Hall of Fame Restaurant”. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2017: “Five star Restaurant”. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2016: “Five star Restaurant”. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2015: “Five star Restaurant”. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2014: “Five star Restaurant”. -TripAdvisor “Excellent Service” Award. -Recommend form international city guide DK. -Travellers’ Choice Award 2013: “Top 25 Restaurant in the World” -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2013: “Five star Restaurant”. -National Geographic Traveler USA 2013: “Best Choice”. -Happzy Award 2013: “One of the best restaurant”. -Trip Advisor Certificate Of Excellence 2012: “Four and one half Star Restaurant”. -Βραβείο Gourmet 2009)

Εξαιρετική λίστα από μπύρες μικρών ζυθοποιών, δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Θολή Νήσο που δημιούργησαν μαζί με τη Μάγια Τσόκλη, λίστα εξαιρετικών κρασιών από τη βόρεια Ελλάδα, μενού χωρίς γλουτένη για όσους το χρειάζονται, σε συνεργασία με τον σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη”. Mια εξαιρετική σάλα με θέα τη θάλασσα στην πιο παραδοσιακή θαλασσινή γειτονιά της πόλης.

O chef Ιωάννης Χαντακής, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτή την απόλυτη λατρεία του κρέατος με τις απίστευτες επιδόσεις μιας δεκαετίας σας περιμένει πάντα πρόθυμος για να σας μυήσει στα μυστικά της πιο λατρεμένης κρεατοφαγίας στη θάλασσα.

Μην φύγετε πριν απολαύσετε το σπιτικό κορμό με παγωτό βανίλια και macademia nuts.

Ανοικτά Τρίτη έως Κυριακή, Ν.Πλαστήρα 89, τηλ 231 002 9085

Επισκεφτείτε το site της: Νέα Διαγώνιος και τη σελίδα στο facebook 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα