Δοκιμάσαμε Αζέρικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη!
Δοκιμάσαμε Αζέρικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιαστήκαμε!
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο Αμβροσία του Hyatt Regency Thessaloniki είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την άγνωστη Αζέρικη κουζίνα. Η συγκεκριμένη κουζίνα συνδυάζει στοιχεία Τουρκίας και Κεντρικής Ασίας και είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες στην περιοχή του Καυκάσου που δικαίως χαίρει ευρείας αναγνώρισης. Ένα κλασικό Αζέρικο γεύμα αρχίζει ή τελειώνει πάντα με τσάι.
Όλο το εστιατόριο Αμβροσία ήταν ντυμένο στα χρώματα και τις αισθήσεις του Αζερμπαϊτζάν. Στολές, σερβίτσια, τρόποι σερβιρίσματος αλλά κυρίως γεύσεις. Από δυο κυρίες Jeyran Asgerova & Elnura Guliyeva, δυο αναγνωρισμένες σεφ με ειδικότητα στην Αζέρικη κουζίνα, με μεγάλη πείρα και καριέρα σε εστιατόρια της πατρίδας τους, που μαγείρεψαν αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.
Πιάτα βασισμένα στο κρέας ή το ψάρι, εντελώς διαφορετικά από τη δική μας κουζίνα, αλλά και εντυπωσιακά πρώτα, σαλάτες πλούσιες σε εναλλαγές, και μια ποικιλία γλυκών εντυπωσιακή, βασισμένη σε γεύσεις της Ανατολής που όλοι λατρεύουμε.
Ήταν ένα ταξίδι σε ένα κόσμο τόσο κοντά και τόσο μακριά μας που μας εντυπωσίασε, όπως και όλους τους παρευρισκόμενους, που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά τη σάλα και τον κήπο του εστιατορίου. Απολαύσαμε απίθανα ντολμαδάκια, πιλάφια ανατολίτικα, αρνί μοναδικά μαγειρεμένο, γεμιστό ψάρι και δεκάδες άλλα πιάτα που την εμπειρία τους γνωρίζαμε για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο.