bake-yourself-a-merry-little-xmas-υπέροχα-ζαχαροπλαστεία-της-πόλ-1094794

Γευση

Bake yourself a Merry Little Xmas! Υπέροχα ζαχαροπλαστεία της πόλης!

Ξεχωριστά ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης κάνουν τις φετινές γιορτές ακόμα πιο γλυκές!

Σόνια Ταλαντινού
Σόνια Ταλαντινού

Ο πιο λαμπερός μήνας του χρόνου είναι εδώ, φέρνοντας μαζί του τη μαγεία των γιορτών! Οι μυρωδιές από φρέσκο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και σοκολάτα αναδίδονται μέσα από τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία, που αυτές τις ημέρες πρωταγωνιστούν στις βόλτες και τις αγορές μας.

Δημιουργίες με παραδοσιακές συνταγές, που φέρνουν στον νου οικογενειακά τραπέζια και κουβαλάνε μαζί τους γευστικές μνήμες, κι εντυπωσιακά διακοσμημένες βιτρίνες και προθήκες με xmas αισθητική θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα. Πάμε μια βόλτα στα top spots της πόλης, που διατηρούν τη νοσταλγία των παιδικών μας γεύσεων και τη γλύκα της γιορτής σε κάθε μας μπουκιά.

#Armenonville

Μονοθεματικό ζαχαροπλαστείο;! Φυσικά, αν μιλάμε για το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Το οποίο έτυχε να είναι και αγαπημένο της Ευγενίας Καλατζή και της Έλενας Κογιμτζή, που ξαναθύμισαν στο κοινό της πόλης τι σημαίνει να απολαμβάνεις μια γλυκιά σπεσιαλιτέ στα καλύτερά της. Η πρώτη, με οικογενειακό ιστορικό κι εμπειρία στη ζαχαροπλαστική και η δεύτερη, στις πωλήσεις, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γλυκάνουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο.

Οι δύο δημιουργικές κυρίες κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν και να επαναφέρουν το Armenonville στη ζωή μας, καθιστώντας το ζαχαροπλαστείο τους το πιο sweet spot της πόλης. Το μυστικό τους; Οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες -ακόμη και το αμύγδαλο το καβουρντίζουνε και το καραμελώνουν στις κουζίνες τους- και η διατήρηση της παραδοσιακής συνταγής από τον παππού και τον μπαμπά της Ευγενίας. Σταθείτε για λίγο στις προθήκες του και σκεφτείτε τι θέλετε να δοκιμάσετε… Μια κλασική εκδοχή ή κάποια παραλλαγή της; Ένα Burryville με μούρα; Ένα Chocoville με σοκολάτα ή αυτό με τη μυρωδάτη Μαστίχα Χίου; Στις επιλογές σας υπάρχουν ακόμα το armenonville με κάστανο και λευκή σοκολάτα, αλλά και το επικό Lemonville με λεμόνι. Τα toppings, όπως φρούτα, σοκολάτες ή καραμέλες, απλώς διπλασιάζουν την απόλαυση.

Φέτος στις γιορτές, ετοιμαστείτε για την εκδοχή με τα μελομακάρονα, ενώ η επόμενη γευστική έκπληξη που έρχεται λέγεται LittleVille και πρόκειται για μικρές γεμιστές -με την κλασική κρέμα-  μπουκίτσες, που θα ξετρελάνουν τους ουρανίσκους μας. Κι αν θέλετε maximum απόλαυση, μπορείτε να την έχετε με τη μορφή μιας τούρτας, με όποιο γαρνίρισμα επιθυμείτε.

Tip: Για την ιστορία, Armenonville σημαίνει η πόλη των Αρμένων και βρίσκεται έξω από το Παρίσι. Στη Θεσσαλονίκη, πρώτοι έφτιαξαν το λατρεμένο γλυκοπαγωτό οι πρόσφυγες, με γαλλικές επιρροές.

*Armenonville, Μητροπόλεως 102, Τ. 2310 525112, Facebook, Instagram

#Fleur

Από το 2019, δίνει τα διαπιστευτήρια του ως ένα από τα πιο ενημερωμένα bakery  και pastry spot της πόλης, χωρίς να επαναπαύεται ποτέ στο κομμάτι της εξέλιξης. Με αρχές την ποιότητα, την πρωτοτυπία και την υψηλή αισθητική, τόσο στην αρτοποιία όσο και στη ζαχαροπλαστική, το Fleur διατηρεί το πάθος του για δημιουργία και διαρκείς γευστικές εκπλήξεις.

Εδώ, θα γνωρίσετε τη γεύση της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, με όλες τις νέες τάσεις -μειωμένη ζάχαρη, φρούτα, μπαχαρικά και μυρωδικά-, παρασκευές και τεχνικές και με ιδιαίτερη φροντίδα για τις πρώτες ύλες. Η χριστουγεννιάτικη περίοδος ανοίγει με αυθεντικό, ιταλικό  panetone, φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο, που εδώ θα απολαύσετε σε δύο εκδοχές: με σταφίδες και ζαχαρωμένους κύβους πορτοκαλιού και λεμονιού ή με πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια σοκολάτας γάλακτος. Τα δε μελομακάρονά του είναι χαρακτηριστικά: μικρές μπουκίτσες απόλαυσης με πευκόμελο από το Άγιο Όρος, ενώ οι μοσχομυριστοί κουραμπιέδες του φτιάχνονται με λιωμένο κατσικίσιο βούτυρο και αμύγδαλα.

Το ζαχαροπλαστείο, βέβαια, κατακλύζουν αυτήν την εποχή κλασικά μπισκοτόσπιτα, στολισμένα σε χριστουγεννιάτικο ύφος, με βρώσιμα ζαχαρωτά, καθώς και τα σοκολατένια δέντρα είτε με σοκολάτα γάλακτος και καβουρντισμένα στικ αμυγδάλου είτε με σκούρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Το xmas sweet menu, όμως, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τον καθιερωμένο κορμό, που εδώ παρουσιάζεται σε διάφορες εκδοχές, όπως ο γαλλικός Monte Blanc με κάστανο, ο παραδοσιακός with a twist Black Forrest και ο Chocolat 100%, και το σήμα κατατεθέν των γιορτών, τις βασιλόπιτες,  -κλασικές, σμυρνέικες τριφτές και τη γαλλική Galette des Rois. Για φέτος, ειδικά, προτείνουμε το xmas ρόφημα του Fleur, μια σοκολάτα με μείγμα μπαχαρικών των Χριστουγέννων για να ξεκινήσετε γλυκά και δυναμικά τη μέρα σας.

*Fleur Boulangerie – Pâtisserie, Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία, Τ. 2310 380620, Facebook, Instagram

 #Senol

Αν περάσατε από το πεζοδρόμιο της Π. Π. Γερμανού στο ύψος του Νο23, δεν μπορεί παρά να σας «χτύπησε» η μυρωδιά από άρωμα βουτύρου, που ξεχύνεται  στον δρόμο και σίγουρα δε θα αντισταθήκατε στον πειρασμό να περάσετε το κατώφλι ενός από τα πιο κομψά μαγαζιά του κέντρου και μοναδικού croissant spot για να γευτείτε κάποιες από τις δημιουργίες του.

Εδώ, ο executive Pastry Chef του Sani Resort Senol Yeter, με 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας και -ειδήμων στο croissant-, και ο συνέταιρός του, Θοδωρής Γιαννούλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πλημμύρισαν τη γειτονιά με άρωμα από φρεσκοψημμένο κρουασάν και γαλλική μπαγκέτα.

Ένα ταξίδι στη γεύση, με γαλλικές αναφορές, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 και είναι ακόμα πολλά υποσχόμενο για το συνεχώς αυξανόμενο κοινό του.

Ο συνδυασμός της κλασικής τεχνικής με το ανήσυχο πνεύμα της δημιουργικότητας, φέρνουν συνεχώς νέες γεύσεις και παραλλαγές αυτού του τόσου γνωστού εδέσματος, που εντυπωσιάζουν τους πλέον φανατικούς πελάτες του SENOL .

Δίνοντας έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη , τα κρατσανιστά και αφράτα croissants, Supremes & Cubes , με την εξαιρετική βουτύρωση, την ελαφριά γεύση και το χρυσαφένιο χρώμα, γεμισμένα με πάνω από 15 χειροποίητες κρέμες ,ανταγωνίζονται τις κλασικές μπαγκέτες που φιλοξενούν μέσα τους εκλεκτά αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ξεκινήστε τη γευστική εμπειρία με το κλασικό πλέον P&P με Prosciutto & Parmesan σε τραγανή μπαγκέτα και συνεχίστε με τα best sellers Pistachio και Cheesecake.

Αν αγαπάτε τις ιδιαίτερες γεύσεις, τα αλμυρά Hot Dog και Monkey Bread με Cheddar Cream & Bacon αλλά και τα γλυκά Supreme Toffee, και Cube Bueno θα σας κάνουν να επιστρέφετε διαρκώς.

Μόλις τα δοκιμάσετε, θα μας θυμηθείτε…

*Senol, Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη Τ. 2310 223860, Email: info@senol.gr, Facebook, Instagram 

#Sweet Garden

Ένας αληθινός κήπος γλυκών απολαύσεων σας περιμένει στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ διαφορετικός σε concept απ’ όσα ζαχαροπλαστεία έχετε επισκεφθεί. Πριν χρόνια, ο Αντώνης, που είναι pastry chef, με τη σύζυγό του, Σουζάνα, εμπνευσμένοι από την ατμόσφαιρα και τις γευστικές εμπειρίες από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρό τους· ένα σχεδόν μονοθεματικό pastry shop, με ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Με καθημερινή παραγωγή από κορυφαίες πρώτες ύλες, παρουσιάζουν αυστηρά τέσσερα είδη δημοφιλών γλυκών, παίζοντας με τις  παραλλαγές. Eclair, ο βασιλιάς: διαλέξτε με σοκολάτα καραμέλα, ferrero, bueno, σοκολάτα γάλακτος, εξωτικά φρούτα, λεμόνι ή κάστανο. Προφιτερόλ, το εθιστικό: φτιάχνονται on the spot και με βάση την κρέμα πατισερί μπορείτε να γεμίσετε το choux είτε με κρέμα είτε με οκτώ είδη παγωτού, ενώ για το γαρνίρισμα προτείνεται κρέμα σοκολάτας κι έξι διαφορετικές επιλογές. Choux, το μικρό, γλυκό θαύμα: με αλατισμένη καραμέλα, με φρούτα του δάσους ή κλασικό με κρέμα πατισερί, αποτελεί την πιο μικρή, αλλά ολοκληρωμένη γλυκιά απόλαυση. Mille-feuille, 1000 απολαύσεις σ’ ένα κομμάτι: τραγανό, καραμελωμένο φύλλο σφολιάτας με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και άχνη ζάχαρη. Φτιάχνονται κι αυτά μπροστά σας τη στιγμή που τα παραγγέλνετε.

Όλα τα γλυκά του Sweet Garden βασίζονται σε αυθεντικές γαλλικές συνταγές, αλλά έχουν ένα ελληνικό twist, που τα κάνει ακόμα πιο οικεία στον ουρανίσκο μας. Τώρα τις γιορτές, όλα τα αγαπημένα σας είδη με xmas toppings, φέρνουν μαζί τους εκτός από την ανεπανάληπτη γεύση και μια φίνα αισθητική.

Tip: Το ζαχαροπλαστείο έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει την τούρτα ή τάρτα της αρεσκείας σας, σε family ή ατομικό μέγεθος, μόνο κατόπιν παραγγελίας. Τους γλυκούς πειρασμούς του μπορείτε να απολαμβάνετε είτε έξω στα καθιστικά του ή on the go, στη βόλτα σας στην αγορά. Αυτός ο Κήπος ανθίζει καθημερινά, αλλά τα αρώματα που αναδίδει είναι η λιωμένη σοκολάτα και η καμένη καραμέλα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

*Sweet Garden, Ερμού  69, Τ. 2314 033041, Facebook, Instagram

#The Cakery by Jeny

Όταν αναφέρεστε στη ζαχαροπλαστική, τότε εδώ σίγουρα θα ανακαλύψετε το σύμπαν της ολόκληρο! Όλα όσα θέλετε να μάθετε γύρω από τη δημιουργική αυτή τέχνη, όλα όσα αναζητάτε για να ασχοληθείτε με αυτήν – είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο – αλλά και όσα επιθυμείτε να γευτείτε θα τα βρείτε στο The Cakery by Jeny.

Στο eshop αλλά και στο φυσικό τους κατάστημα μπορεί κανείς να βρει μια εντυπωσιακή γκάμα προϊόντων με είδη ζαχαροπλαστικής, όπως η ζαχαρόπαστα, τα βρώσιμα χρώματα, διάφορα εργαλεία, κουπάτ, πλάστες, είδη για τη διακόσμηση, καθώς και συσκευασίες για κάθε είδους γλύκισμα και όχι μόνο!

Η γνώση και η εμπειρία των ανθρώπων της εταιρίας διαμοιράζεται στα σεμινάρια ζαχαροτεχνίας από την ίδια τη Τζένη καθώς και άλλους ικανούς επαγγελματίες. Τα σεμινάρια διοργανώνονται στην έδρα της εταιρίας για όλους όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη σωστή χρήση της ζαχαρόπαστας ή της βουτυρόκρεμας και να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και εμπνευστές όσων θέλουν να παρασκευάσουν.

Το καλύτερο spot, όμως, είναι το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε γλυκά από ζαχαρόπαστα, τρισδιάστατες τούρτες, μπισκότα, popcakes, cupcakes, κι άλλες γλυκιές δημιουργίες, μόνο κατόπιν παραγγελίας. Ειδικά τώρα τις γιορτές, επιλέξτε να χαρίσετε τα πιο νόστιμα και πρωτότυπα γλυκά στους αγαπημένους σας επιλέγοντας από τις γλυκιές Xmas ιδέες τους, όπως λαχταριστά μπισκότα βουτύρου σε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια, Christmas cakes ή παραδοσιακή βασιλόπιτα στην πιο artistic εκδοχή της.

Κι αν θέλετε οι πιο σημαντικές και γλυκές στιγμές της ζωής σας να γίνουν ακόμα πιο γλυκές, αφήστε το candybar, τον στολισμό και τις μπομπονιέρες του γάμου ή της βάπτισής σας στους ειδικούς του The Cakery και την απόλαυση στους καλεσμένους σας.

*The Cakery by Jeny, Μιχαήλ Ψελλού 14, 54655 Τ. 231 231 1357 , Site / e-shop : thecakery.gr

Email :  info@thecakery.gr Social Media : Facebook | Instagram | Tik Tok | Pinterest

#Αριστοτέλειον

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αυτό το μικρό σε μέγεθος, αλλά μεγάλο σε παράδοση και ποιότητα αρτοζαχαροπλαστείο αποτελεί την πιο δημοφιλή στάση μας όταν κάνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλης. Ακόμα περισσότερο, κατά την περίοδο των γιορτών, που εμπλουτίζει το «μενού» του και μας καλομαθαίνει με τα  σνακ και τους γλυκούς πειρασμούς του.

Κορωνίδα του, το φανταστικό τσουρέκι, την τέχνη του οποίου διδάχτηκε ο κ. Γιάννης δουλεύοντας από έφηβος σε φούρνους, με το όνειρο να κάνει κάποτε το δικό του εργαστήριο και πρατήριο. Και τα κατάφερε με επιτυχία, χάρη στην αγάπη του κόσμου για τις δημιουργίες του, που διένειμε στους κατά τόπους φούρνους.

Με παραδοσιακή συνταγή, άριστης ποιότητας υλικά και φυσικά το σωστό, επαγγελματικό ψήσιμο, παντρεύει μοναδικά τις αυθεντικές συνταγές με τις μοντέρνες τεχνικές, και παράγει τα αφράτα τσουρέκια του σε διάφορες  παραλλαγές, όπως βασιλόπιτες κλασικές γεμιστές με κάστανο ή πραλίνα σοκολάτα, και τριφτές με επικάλυψη από λευκή σοκολάτα ή καραμέλα ή κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος. Τα μελομακάρονά του με αυθεντικό, καθαρό μέλι καλύπτονται από λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα, ενώ οι μυρωδάτοι κουραμπιέδες του ετοιμάζονται και σε xmas σχήματα για τους μικρούς πελάτες του, όπως αστεράκια και δεντράκια ή με σοκολάτα. Την ποικιλία των γιορτινών σνακ ολοκληρώνουν οι σιροπιαστές δίπλες, που φτιάχνονται αποκλειστικά για την περίοδο, αλλά και αρτοσκευάσματα, όπως πεντανόστιμη κρεατόπιτα.

Το  ΑριστοΤέλειον κάνει τις εξορμήσεις μας στο κέντρο της πόλης και τις γιορτές στο σπίτι ακόμα πιο τέλειες!

*Αριστοτέλειον, Βασιλέως Ηρακλείου 37-39, Τ, 231 027 9804, Facebook

#Γαλακτομπούρεκο Νικηφόρου

Και μόνο ακούγοντας τη λέξη «γαλακτομπούρεκο» μας έρχεται στο στόμα η γεύση  από τη γλυκιά κρέμα και η μυρωδιά από βανίλια. Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Θεσσαλονικιών έχει ρίζες που χάνονται στον χρόνο, έχει δεχτεί πολλές επιρροές κι έφτασε σ’ εμάς με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας -ιδιαίτερα από τη Σμύρνη. Ένα καθαρά αστικό γλυκό, που στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μπουρέκι -στα τουρκικά- με γάλα, όπου μπουρέκι εννοούμε κάθε πίτα από λεπτό φύλλο με γέμιση.

Στου Νικηφόρου, γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη του εδώ και δεκαετίες, με τη Φωτεινή -και την 30χρονη εμπειρία της σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής- στο τιμόνι της κουζίνας να κάνει μικρά και μεγάλα, γλυκά θαύματα! Με προσήλωση στην παραδοσιακή, κλασική συνταγή, που μετά από προσωπική δουλειά εξέλιξε, την άρτια τεχνική και κυρίως τα αγνά, φρέσκα υλικά ελληνικής προέλευσης, έχει εξειδικευτεί στο συγκεκριμένο γλυκό, που δεν ήταν τόσο ευρέως γνωστό στη Θεσσαλονίκη, αλλά που η ίδια κατάφερε να επιβάλλει και να γίνει τελικά αδυναμία της πιστής πελατείας της.

Το μυστικό του, η φρεσκάδα, η βουτυρένια γεύση και η ισορροπημένη του γλύκα. Διανύοντας τη γιορτινή περίοδο, το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου δουλεύει αδιάκοπα για να προετοιμάζει καθημερινά τις  ποσότητες που ζητιούνται και σε άλλα προϊόντα στα οποία εξειδικεύεται, όπως τα επικά σιροπιαστά του -μπακλαβάς, κανταίφι, σαραγλί, χριστουγεννιάτικα  μελομακάρονα, παραδοσιακούς βουτυράτους κουραμπιέδες και αυθεντικό ισλί.

Κάντε μια στάση εδώ και προμηθευτείτε οπωσδήποτε τα γλυκά των γιορτών για το σπίτι, σαν να είναι φτιαγμένα στο σπίτι.

*Γαλακτομπούρεκο Νικηφόρου, Ελευθερίου Βενιζέλου 54, Τ. 2310 243577, Facebook

#Εμμανουήλ Μπεζές

Το όνομα είναι σίγουρα γνώριμο λόγω του δημοφιλούς γλυκού, όχι όμως, και η ιστορία του. Ο Σερραίος Μανώλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα 13 του για να μάθει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Το 1965, ξεκινάει να ανακαλύπτει τα  μυστικά του μπεζέ. Το 1978, το αφράτο αυτό γλυκό γίνεται γνωστό μέσα από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο του, Regal στη ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το 2002, το μεταφέρει στην Κ. Καραμανλή και το ονομάζει «Μπεζέ Χατζηεμμανουήλ». Και 10 χρόνια μετά, το 2013, ο γιος του, Αργύρης, η δεύτερη γενιά, συστήνει εκ νέου το πολύτιμο γλυκό του πατέρα του στο ευρύ κοινό της πόλης. Δίνει ονοματεπώνυμο στον μπεζέ και μεταφέρει το νέο κατάστημα  παραδίπλα. Διατηρώντας ως βάση την αυθεντική ζαχαροπλαστική κληρονομιά του, την ενσωματώνει στη σύγχρονη εποχή.

Και κάπου εδώ ας ξεκαθαρίσουμε μια παρανόηση που υπάρχει. Μπεζές είναι δύο μαρέγκες ενωμένες με κρέμα, αν και στην Τουρκία έτσι αποκαλούν τη σκέτη μαρέγκα. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι λέγοντας «μπεζέ», εννοούν τη μαρέγκα. Κι  αφού τώρα γνωρίζετε, επισκεφθείτε το εξαιρετικό αυτό ζαχαροπλαστείο κυρίως για τους φρεσκότατους μπεζέδες που λιώνουν στο στόμα, αλλά και μία λαχταριστή γκάμα με τη μοναδική μαρέγκα του κύριου Μανώλη: Μαρονζέ, Λαγκούν, Ισπαχάν, Χαλεπιανό, Σιτρόν ή τα μαρεγκάκια, που έχουν μέσα τους κομμάτια από  λουκούμια, ξηρούς καρπούς, καραμέλα βουτύρου ή Smarties!

Η επική Πάβλοβα είναι must στις γιορτές, αλλά και οι παραλλαγές βασιλόπιτας, που καλύπτουν κάθε γούστο: τσουρέκι πολίτικο, σμυρνέϊκη τριφτή και κέικ. H xmas list ολοκληρώνεται με εντυπωσιακή Red Velvet με κρέμα τυριού, ρολό μαρέγκας με βύσσινο, μπεζεδότουρτα ή κέικ πορτοκαλιού.

Εκτός από μιλφέιγ, πάστες, πτι-φουρ, κεράσματα, φρέσκες τούρτες, αληθινό παγωτό από πρόβειο γάλα και πολλούς ακόμα χειροποίητους, γλυκούς πειρασμούς, δοκιμάστε το ιδιαίτερο Αρμενοβίλ, το προφιτερόλ με μπεζέ αντί σουδάκια και τη Λεμόνοβα, κρέμα λεμονιού με μπεζέ. Κι επειδή οι γλυκιές απολαύσεις φτιάχνουν τη διάθεση, γευθείτε το γλυκό σας μ’ ένα φλιτζάνι καφέ ή μυρωδάτο τσάι, στον φιλόξενο χώρο του ζαχαροπλαστείου και αφήστε τις μυρωδιές να σας ταξιδέψουν.

*Εμμανουήλ Μπεζές, Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 117, T. 2310 323247, Facebook, Instagram

#Πουτίγκα

Οι παιδικές αγάπες έχουν αποδειχτεί πολλές φορές πηγή έμπνευσης για πολλές  δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Μία τέτοια ενέπνευσε και τις αδελφές Ανθή και Καλλιόπη. Επιθυμία τους, να δημιουργήσουν ένα pastry shop, μεταφέροντας σε  αυτό όλη την αυθεντικότητα των παραδοσιακών, αγαπημένων συνταγών και την νοσταλγία και ποιότητα της σπιτικής κουζίνας, προσφέροντας στον κόσμο λίγες από τις γευστικές μνήμες των παιδικών τους χρόνων.

Η Ανθή, που απέκτησε πλούσια εμπειρία -μαγειρική και ζαχαροπλαστική- από φιλικά τραπέζια και μικρού μεγέθους events, έχει τον πρώτο λόγο στην κουζίνα και είναι η δημιουργός όσων βλέπετε στις γυάλινες προθήκες αυτού του tiny και χαριτωμένου sweet spot, που ευωδιάζει ζάχαρη άχνη και βανίλια. Όλα χειροποίητα και φτιαγμένα από αγνές  πρώτες ύλες, αναβιώνουν μια αίσθηση οικειότητας, σχεδόν ξεχασμένης. Κορωνίδα στη λίστα με τις σπιτικές λιχουδιές είναι η Πουτίγκα, από μια παλιά συνταγή της Βέροιας, η οποία έχει δεχτεί κάποιες παραλλαγές, όπως τα μυρωδικά, και παρουσιάζεται με πιο σύγχρονο κι ενδιαφέροντα τρόπο.

Εδώ, θα βρείτε και θα απολαύσετε αυθεντικό τυραμισού, φτιαγμένο με τη γνήσια, ιταλική συνταγή με μασκαρπόνε, αφράτο cheesecake, ποικίλα είδη σπιτικού κέικ με διάφορες  επικαλύψεις, εθιστικά τρουφάκια, απολαυστικό εκμέκ κανταίφι, μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα, καθώς και τούρτες χωρίς ζαχαρόπαστα. Ανάλογα την εποχή και τις πρώτες ύλες, ετοιμάζουν και πίτες χωρίς φύλο, καθώς και άλλες αλμυρές συνταγές.

Λόγω εορταστικής περιόδου, την τιμητική τους έχουν οι παραδοσιακοί  κουραμπιέδες με αγνό βούτυρο και αμύγδαλο, τα αφράτα, χειροποίητα τσουρέκια,  τα μελωμένα μελομακάρονα, ενώ για τα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια έχουν  προβλέψει τα xmas highlights να διατίθενται σε family μέγεθος, όπως η πουτίγκα,  το τυραμισού και διάφορες τούρτες, όπως η all time classic Red velvet ή αυτή με σοκολάτα.

*Πουτίγκα, Παπαμάρκου 6, Τ. 2310 230795, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα