Γευση

Ένας τόπος λατρείας του οίνου

Ένα;ς αληθινός ναός λατρείας του κρασιού στην πόλη.

Parallaxi
ένας-τόπος-λατρείας-του-οίνου-150579
Parallaxi

_DSC4826-as-Smart-Object-1 Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας

Υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ένα σημείο συνδεδεμένο με το κρασί, σχεδόν ταυτόσημό του, δεκαετίες τώρα. Για τους λίγο παλαιότερους ήταν σήμα κατατεθέν στο Ντεπό για πολλά χρόνια. Το Ντεπό  άλλωστε, η ιστορική γειτονιά που γεννήθηκε, είναι και έμπνευση για το όνομα της κάβας. Κατόπιν, τα τελευταία χρόνια μετακόμισε σε έναν από τους ωραιότερους χώρους στην πόλη για να γνωρίσεις το κρασί, ένα ναό αφιερωμένο στη λατρεία του οίνου στον Φοίνικα. Με 4 άξονες στη δουλειά που κάνουν. Τη σωστή διατήρηση των κρασιών, την μεγάλη ποικιλία ετικετών, τις χαμηλές τιμές και τη διαμόρφωση οινικής παιδείας στους καταναλωτές με σεμινάρια και γευστικές δοκιμές.

_DSC4804-as-Smart-Object-1

Δημιούργημα της οικογένειας Δημητριάδη, με τεράστια παράδοση και δεσμούς με τον οίνο και τα αμπέλια, στενούς δεσμούς με τη γαλλική κουλτούρα – την ιστορία της ιστορικής ποτοποιϊας Δημητριάδη, τις εξειδικευμένες σπουδές της νεότερης τέταρτης γενιάς της οικογένειας και το αληθινό μεράκι.

_DSC4787-as-Smart-Object-1_DSC4768-as-Smart-Object-1

Περνώντας το κατώφλι του Depot de Vins, ξαφνιάζεσαι με την εξαιρετική καλαισθησία, την κατά τόπους και είδη ταξινόμηση των εκατοντάδων ετικετών, την εντυπωσιακή κατάτμηση στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και στον παλαιό και νέο κόσμο του κρασιού, την Ευρώπη δηλαδή από τη μια και τις μακρινές γαίες που εξάγουν εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια από την άλλη. Σοδιές, magnum φιάλες, ιδανικές προτάσεις δώρων με βάση το κρασί και βέβαια την πλουσιότερη συλλογή αντικειμένων που το συνοδεύουν!

_DSC4762-as-Smart-Object-1_DSC4737-as-Smart-Object-1

Το στιλ βέβαια συμπληρώνει εντυπωσιακά η ουσία. Κρασί σε όλο του το μεγαλείο και σε ιδανικές συνθήκες. Ένα από τα ωραιότερα και πιο φροντισμένα, από άποψη συνθηκών, κελάρι που είδατε στην πόλη, όπου φυλάσσονται οι πιο πολύτιμες ποικιλίες, ένας μοναδικός χώρος γευσιγνωσιών, μαθημάτων και workshops και όλων των ειδικών εκδηλώσεων που θα μπορούσε να ονειρευτεί κανείς για το κρασί. Από τα σεμινάρια γευσιγνωσίας αρχαρίων, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για επίδοξους sommeliers με πιστοποίηση, οι θεματικές γευσιγνωσίες για πιο advanced κοινό (πχ Σαντορίνη, Bordeaux, Champagne), η επιμέλεια winelist γνωστών εστιατοριών και winebars (Duck, Alea winebar κ.α.).

_DSC4732-as-Smart-Object-1_DSC4722-as-Smart-Object-1

Αλλά και whiskeys, απλά και συλλεκτικά, μεγάλη γκάμα οινοπενυματωδών και αποσταγμάτων, εκλεκτά προΐόντα delicatessen, αξεσουάρ για το κρασί και την κάβα, υπέροχα κρυστάλλινα ποτήρια, καράφες Riedel και elegant συλλογές που μόνο εδώ συναντά κανείς αλλά και σπάνια κρασιά, εισαγωγές φημισμένων οινοποιείων του εξωτερικού.

_DSC4711-as-Smart-Object-1

_DSC4694-as-Smart-Object-1

Ένα από τα πράγματα που θα ξετρελάνουν είναι το Coravin του οποίου είναι αποκλειστικοί εισαγωγείς. Ένας θαυματουργός μικρός μηχανισμός που σου επιτρέπει να σερβίρεις από ένα μπουκάλι όση ποσότητα επιθυμείς χωρίς να ανοίξεις το φελλό και χωρίς να προκαλέσεις αλλοίωση στο κρασί το οποίο παραμένει ανέπαφο από τον αέρα.

_DSC4668-as-Smart-Object-1Και επειδή κρασί είναι πάνω από όλα γνώση, οι άνθρωποι της κάβας θα σας αφήσουν άφωνους με τις γνώσεις και την πληρότητα των προτάσεών τους. Από ένα μπουκάλι κρασί που θα συνοδεύσει το φαγητό σας μέχρι το σπουδαιότερο εταιρικό δώρο. Πραγματικοί θησαυροί γνώσεων. Κάθε αγορά είναι ένα μίνι σεμινάριο πάνω στον οίνο.

_DSC4693-as-Smart-Object-1

Τα επαγγελματικά και προσωπικά δώρα και η επιλογή τους είναι εδώ μέρος της ιεροτελεστίας. Και αν δεν μπορείς να φτάσεις ως εκεί γιατί βρίσκεσαι μακριά, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσω του mycava.gr, του εξαιρετικά ενημερωμένου τους e-shop εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα σε αποζημιώνει για την έλλειψη οπτικής επαφής.

_DSC4695-as-Smart-Object-1

Και επειδή για τους ανθρώπους του Depot de Vins το κρασί είναι απόλαυση και όχι μόνο του ουρανίσκου, τα υπέροχα βίντεο που δημιουργούν για το mycava tv, την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή για το κρασί (youtube channel) και το διαδραστικό παιχνίδι winebingo (ξεκίνησε από το excelsior με κάρτες και τώρα tablets) συμπληρώνουν μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής γύρω από το κρασί.

_DSC4645-as-Smart-Object-1

*Depot de Vins, Μπουμπουλίνας Λασκαρίνας και Γιάννη Μακρυγιάννη, Φοίνικας, τηλ 231 041 4921

Στο www.mycava.gr στο fb

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα