Δυο υπέροχες νύχτες για τη γαστρονομία και το κρασί
Το κρασί και η νέα γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στα καλύτερα τους σε δυο καλέσματα που άξιζε που πήγαμε!
Δυο ξεχωριστές νύχτες με υπέροχη ατμόσφαιρα, σπουδαία ελληνική κουζίνα και κρασιά αξιώσεων ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Η πρώτη στο εστιατόριο Botargo, καλεσμένοι του Οινοποιείου Ζαχαριά, που από το 1962 στη Νεμέα προωθεί με αγάπη, τεχνογνωσία και μεράκι, το Νεμεάτικο Terroir σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη μοναδική Sklava και τις ετικέτες της σειράς Premium Lexis, από επιλεγμένες χρονιές. Από το όχι και πολύ μακρινό 2014, όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους μια μια οι ετικέτες της σειράς Lexis έφεραν στα ποτήρια μας το πάθος του δημιουργού τους, συνοδεία του εξαιρετικού μενού που σχεδίασε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, ο Executive Chef του Botargo, κ. Κων/νος Μποβιάτσης.
Μια εντυπωσιακή παρέλαση από πιάτα αναφοράς. Τραγανό Χωνάκι με ταρτάρ Φρέσκου ψαριού λευκός ταραμά, αυγοτάραχο και φύκια, quinoa με γαρίδες, Αβοκάντο, ντοματίνια, αγγούρι, μυζήθρα και οξύμελι στη σαλάτα, μάγουλα μαύρου χοίρου με πουρέ παστινάκι, γλυκά πράσα, σάλτσα ψητού με ντομάτα και για φινάλε brownies, cremeux σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης με βανίλια Μαδαγασκάρης.
Μίξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές συνδυάζονται σε high-end, comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα. Μαζί γευτήκαμε τη Sklava, την Κυδωνίτσα, το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο και τη Μαυροδάφνη με σπουδαίες ιστορίες από την Marketing Manager του Οινοποιείου, Λένα Τσατσώνη.
Το μεγαλείο του ιστορικού πελοποννησιακού αμπελώνα σε μια συνάντηση κορυφής με τη νέα γαστρονομία της Θεσσαλονίκης!
Η δεύτερη νύχτα ήρθε σε ένα κυριολεκτικά secret place. Στο υπέροχο στη Θέρμη. Η ομάδα του Exereton μας υποδέχτηκε σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης που αξίζει να γνωρίσετε.
Το νέο Speak Easy Chalet Bar Restaurant του Exereton είναι μια αληθινή έκπληξη. Το νέο παιδί του ακούραστου Γιάννη Χατζηχριστοδούλου είναι το απόλυτα παραμυθένιο σκηνικό για τις φετινές γιορτές. Με ένα τζάκι γιγάντιο να καίει γεμίζοντας το χώρο θαλπωρή υποδέχεται σε ένα spot βγαλμένο από ταινία, εκείνες που θέλεις να χωθείς εντός τους, βλέποντας τις.
Στο μενού αυτού του resto που θα γίνει talk of the town ο σεφ Θωμάς Κοντούρης, συνθέτει εντυπωσιακά κλασικά πιάτα αποδομόντας τα όπως μια υπέροχη σπανακόπιτα γίνεται με λαδόπιτα Ρόδου, αποτίει φόρο τιμής στο θεϊκό πρασοσέλινο ταιριάζοντας το με πουρέ από σελινόριζα, ενώ ρίχνει ευθείες και ισότιμες ματιές στη γιαπωνέζικη κουζίνα και στα πιάτα που αγαπάς να απολαμβάνεις σε εστιατόρια nikkei. Και φυσικά μια θεϊκή εκδοχή του οσομπούκο.
Απολαμβάνοντας εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, πλαισιωμένοι από ένα σκηνικό γιορτής στο Exereton της Θέρμης ζήσαμε μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις, της όρασης και του ουρανίσκου.
Νέος προορισμός για το φετινό χειμώνα στη Θέρμη.