Ένα νόστιμο καλοκαίρι στο βουνό της Θεσσαλονίκης

Ο τρόπος που υποδέχτηκε και αγάπησε η Θεσσαλονίκη την Αέλιο Πέτρα είναι ενδεικτικός. Ένα μικρό αντίδωρο στην ομορφιά του τοπίου και στη γαστριμαργική αβροφροσύνη που έδειξε από την πρώτη μέρα αυτό το τόσο ξεχωριστό spot στο βουνό. Αυτό το πετρόκτιστο σαλέ με την απίστευτη θέα, εκεί ψηλά στο Χορτιάτη. Αυτό το καλοκαίρι η Αέλιος Πέτρα […]

Parallaxi
ένα-νόστιμο-καλοκαίρι-στο-βουνό-της-θε-626164
Parallaxi

Ο τρόπος που υποδέχτηκε και αγάπησε η Θεσσαλονίκη την Αέλιο Πέτρα είναι ενδεικτικός. Ένα μικρό αντίδωρο στην ομορφιά του τοπίου και στη γαστριμαργική αβροφροσύνη που έδειξε από την πρώτη μέρα αυτό το τόσο ξεχωριστό spot στο βουνό. Αυτό το πετρόκτιστο σαλέ με την απίστευτη θέα, εκεί ψηλά στο Χορτιάτη.

Αυτό το καλοκαίρι η Αέλιος Πέτρα απογειώνει τις γεύσεις της με ένα ολοκαίνουργιο κατάλογο, με ένα σεφ που δικαιώνει κάθε προσδοκία και με εκπλήξεις και θεματικές βραδιές που θέλεις δεν θέλεις είναι το απόλυτο δέλεαρ να ανέβεις στο βουνό και να απολαύσεις τη δροσιά και τη θέα του.

Με τον Danny Chalkidis φέτος στο τιμόνι της κουζίνας, με 20ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Τα κύρια χαρακτηριστικά του ως Chef είναι η αγάπη και το πάθος του για την μαγειρική. Με μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες τις οποίες ψάχνει με μεγάλη ακρίβεια. Αναζητώντας συνεχώς παραδοσιακά προϊόντα τα οποία τα προσαρμόζει με σύγχρονες τεχνικές στα πιάτα του. Με μεγάλη εμπειρία στην ελληνική κουζίνα παραδοσιακή και σύγχρονη,  με δημιουργικές πινελιές, μεγάλη γνώση και αγάπη της Μεσογειακής με έμφαση στην Ιταλική Ισπανική και Γαλλική κουζίνα.

Έχοντας δουλέψει για χρόνια στην Σουηδία συνεργαζόμενος με Σκανδιναβούς Chef παίρνοντας αρκετά στοιχεία και από την Σκανδιναβική γαστρονομία δέχτηκε το Αέλιος Πέτρα ως μια ωραία πρόκληση.

Με πρόθεση το φαγητό που σερβίρεται στο εστιατόριο να συνδυάζει γεύσεις που θα ταιριάζουν στον χώρο και στην μοναδική τοποθεσία του. Το στήσιμο των πιάτων γίνεται με δημιουργικό τρόπο που εμπνέει όσο και το φυσικό τοπίο. Κάποια από τα καινούρια πιάτα που χαρακτηρίζουν το εστιατόριο είναι η σαλάτα Ντάκος σε δημιουργική μορφή cheesecake, το μιλφέιγ καπνιστής μελιτζανοσαλατας, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια με φέτα δυόσμο και τσιπς πατάτας, η σαλάτα σπανακόπιτα που δίνει την αίσθηση της πίτας σε κρύα μορφή σαλάτας.

Δοκιμάσαμε το γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλο με γραβιέρα Κρήτης λιαστές ντομάτες και κρέμα τυριού, το μοσχαρίσιο φιλέτο με baby λαχανικά και pepper sauce, τα arancini με δροσερή σως γιαουρτιού,οι γαρίδες tempura με απαλή κρέμα σκόρδου και τσορίθο και τέλος η φέτα με πάνκο sweet, chilli και άγρια ρόκα. Όλα τους εξαιρετικά και απόλυτα ξεχωριστά.

Οι σπέσιαλ βραδιές που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, όπως η Κρητική, η Ιταλική, με ειδικά σχεδιασμένα μενού και μουσικές εκπλήξεις που συμπληρώνουν το σχεδιασμό είναι αφορμές να ανέβεις στο βουνό.

Φυσικά ιδανικό για οικογένειες με παιδιά που ξεχύνονται στο κτήμα Παλίτζια, απίστευτα όμορφα την ώρα που ο ήλιος βουτά στο Θερμαϊκό μπροστά σου για ένα ρομαντικό δείπνο, τέλειο τα Σαββατοκύριακα σαν απόδραση. Αυτό το καλοκαίρι του Aelios Petra πρωταγωνιστεί σε ένα συνδυασμό γαστρονομικής εμπειρίας και μοναδικής απόλαυσης τοπίου που προσφέρει μια κρυφή γωνιά της ορεινής Θεσσαλονίκης. Να πάτε!

*Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, Τηλ 231 035 8880

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα