Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στο Daios Cove με τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη

Σε συνεργασία με τη Lidl Ελλάς και τον Γαστρονόμο θα ταξιδέψουμε σε μια γαστρονομική δίνη γεύσης μέσα από έναν απλό πιάτο, τον ντάκο

Parallaxi
ένα-ξεχωριστό-γαστρονομικό-ταξίδι-στ-1043324
Parallaxi

Στις 26 Αυγούστου, στα πλαίσια των Culinary Journeys, ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι περιμένει τους φιλοξενούμενους στο Daios Cove με το «Greek Food Tales: Reinventing the Cretan Dakos» με τον βραβευμένο Κρητικό σεφ Μανώλη Παπουτσάκη σε συνεργασία με τη Lidl Ελλάς και τον Γαστρονόμο της Καθημερινής.

ΚΡΗΤΗ, 3 Αυγούστου 2023_Διανύοντας φέτος την 5η χρονιά τους, τα Culinary Journeys στο Daios Cove είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών “ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία.

Φέτος, για πρώτη φορά, ένας από τους εξοχότερους πρεσβευτές της κρητικής παράδοσης που εμπνέεται από την εντοπιότητα, την εποχικότητα και την ποιότητα των ελληνικών υλικών, ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, μας συστήνει ξανά την γαστρονομική εμπειρία της Κρήτης και τη συναρπαστική κληρονομιά της. Σε συνεργασία με τη Lidl Ελλάς και τον Γαστρονόμο μας ταξιδεύουν σε μια γαστρονομική δίνη γεύσης μέσα από έναν απλό πιάτο, τον ντάκο, βασικό συστατικό της κρητικής διατροφής σε μια λαχταριστή, σύγχρονη ερμηνεία.

Η Lidl Ελλάς υποστηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως χορηγός προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές και συνεχείς ελέγχους ποιότητας.

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.

Ο σεφ

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίσσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή. Στον στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και έκτοτε αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για την διδακτορική διατριβή του στον Πλάτωνα, ταυτόχρονα, όμως, συνέχιζε να χτίζει τη μαγειρική του καριέρα. Ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το 2017 το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί και βραβευθεί πολλές φορές (Αθηνόραμα, Χρυσοί Σκούφοι, FNL) ενώ έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα ο σεφ είναι και συνιδιοκτήτης του σύγχρονου μεζεδοπωλείου Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη. Είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, διδάσκει μαγειρική στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε αρκετούς πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής, καθώς και στο τηλεοπτικό διαγωνισμό Master Chef Junior, ενώ έχει και δική του εκπομπή μαγειρικής στην κρατική τηλεόραση με θέμα τα ΠΟΠ και ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα. Αρθρογραφεί για θέματα γαστρονομίας στο Olive magazine καθώς και στην εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Ταξιδεύει πολύ και λατρεύει το καλό φαγητό και το κρασί. Πρόσφατη συνεργασία του είναι το πολυσυζητημένο Pharaoh στην Αθήνα όπου είναι ο σεφ της κουζίνας.

Σχετικά με το DAIOS COVE

Το resort έκτασης 205 στρεμμάτων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και βίλες σε αρμονία με το περιβάλλον με κάθε κατάλυμα να διαθέτει απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του όρμου και του Αιγαίου. Ο κάθε χώρος διαμονής διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο, king-size κρεβάτια, μπαλκόνια και κήπους, ακόμη πολλά διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα ενισχύοντας την απόλαυση των διακοπών.

Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επτά ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, φτιαγμένα με τα καλύτερα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Τα δύο καινούργια εστιατόρια Taverna και RHO προσφέρουν εκλεπτυσμένη λιτότητα με απαράμιλλο design και θέα στον μαγευτικό κόλπο του Daios Cove. Οι εμπνευσμένες δημιουργίες στην Taverna εξυμνούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο RHO γευόμαστε την ωμή, ακατέργαστη πρώτη ύλη με ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρικής. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τον νέο χώρο ευεξίας και καινοτομίας του KĒPOS by Goco, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία με άμμο που προσφέρει διάφορες δραστηριότητες.

Κεντρική θέση στη φιλοσοφία φιλοξενίας του Daios Cove έχουν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η άψογη αισθητική. Από το μοναδικό εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean, που σερβίρει γεύσεις με την υπογραφή της ομάδας Ducasse Conseil έως τον μινιμαλιστικό, σύγχρονο χώρο του Culinary School και τα έργα τέχνης της Saatchi Art, κάθε σημείο και κάθε χώρος έχει δημιουργηθεί για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Με εξαιρετικό κλίμα και λιακάδα χειμώνα-καλοκαίρι, η Κρήτη διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην υφήλιο, όπως το παλάτι της Κνωσσού και τα άλλα εντυπωσιακά ευρήματα του μινωικού πολιτισμού, του παλαιότερου της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Daios Cove, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.daioscove.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα