Ένα νέο μπιστρό με τα όλα του
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της υπέροχης οικοδομής, εκεί που η Γρηγορίου Παλαμά συναντά την Τσιμισκή, εκεί που στεγάζονταν το αγαπημένο μας Ιντεάλ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφη έκπληξη σε περιμένει.
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της υπέροχης οικοδομής, εκεί που η Γρηγορίου Παλαμά συναντά την Τσιμισκή, εκεί που στεγάζονταν το αγαπημένο μας Ιντεάλ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφη έκπληξη σε περιμένει.
Ένας χώρος που πιο πολύ μοιάζει με ένα σικ σπίτι σε παρισινό δρομάκι στην ανατολική όχθη του Σηκουάνα παρά με cafe-resto. H ολοκληρωτική μεταμόρφωση, δια χειρός της αρχιτεκτόνισας, που η πόλη της χρωστά πολλά υπέροχα μαγαζιά, της Ράνιας Σταματάκη, σε ένα αληθινά γοητευτικό ολοκαίνουριο bistrot που τιμώντας το παλιό στέκι ονομάζεται νέο Ιντεάλ.
Με το βαθύ πράσινο χρώμα να κυριαρχεί, στα βελούδα καναπεδάκια, τις καρέκλες, τα φωτιστικά και τις λεπτομέρειες, έναν πανέμορφο μπουφέ να σε υποδέχεται και να λειτουργεί σαν σκηνικό ανάλογα με την ώρα της ημέρας, από το πρωί με κέικ, βουτήματα και φρέσκους χυμούς, το μεσημέρι με τα πιάτα της ημέρας λαχταριστά, το απόγευμα τα συνοδευτικά των ροφημάτων και το βράδυ εντυπωσιακά σερβίτσια με εδέσματα. Καθρέφτες μεγάλους που βοηθούν τα βλέμματα να συναντηθούν σε ένα τόσο μοναδικό χώρο.
Οικοδέσποινα ιδανική η Πένυ Σοφιανού, που υποδέχτηκε την πόλη μοναδικά για πολλά χρόνια στο Αγκυροβόλι της στο κέντρο και πιο πριν τα καλοκαιρινά μας γευστικά όνειρα στην Τρυπητή. Η Πένυ δημιούργησε το είδος εκείνο του μπιστρό που έλειπε από την πόλη και αγαπάς να επισκέπτεσαι στο εξωτερικό. Μια ολόφωτη την ημέρα τραπεζαρία σπιτιού που σε γεμίζει ομορφιά και γεύσεις. Σερβίτσια βγαλμένα από αρχοντικά άλλου καιρού και σουπλά παραμυθένια. Κρυσταλιέρες γεμάτες ωραίες πορσελάνες.
Ξεκινάμε το γευστικό ταξίδι με μια φέτα ψωμί ζυμωμένη επί τόπου με ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αριστούργημα. Η ιδέα της Πένυς να δημιουργεί καθημερινά 2-3 φαγητά που εναλλάσονται πέρα από τα κλασικά της κάρτας για όσους αγαπούν τα all time classic, της δίνει την ελευθερία να αποτίσει φόρο τιμής σε μοναδικά πιάτα όπως το χιουνκιάρ, κάτι απίθανα ραβιόλια με παντζάρι, σούπες απολαυστικές από αρακά, ή πατάτα ή ό,τι άλλο βρεθεί φρέσκο στην αγορά και γίνει ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο ημέρας. Αν πάλι είστε παραδοσιακοί του κρέατος θεσπέσιο μπιφτέκι, rib eye από black angus, μοσχαράκι κοκκινιστό με παπαρδέλες και συκωτάκι με πατζάρι κονφί είναι εγγυημένες επιλογές.
Έχει ωραίες σαλάτες και ορεκτικά για τα αντρέ σας ενώ τα κρασιά της τιμούν τους παραγωγούς της πόλης. Μη φύγετε χωρίς το αποδομημένο μιλφέιγ.
Οσονούπω ξεκινούν τα brunch της Κυριακής με όλα τα καλούδια που κάνουν ένα Κυριακάτικο πρωϊνό τραπέζι ποθητό. Αλλά και τις καθημερινές με θέα στην πολύβουη Τσιμισκή απολαμβάνεις pan cakes, ομελέτες, πίτες σπιτικές και χυμούς φρεσκοστημένους.
Στο Νέο Ιντεάλ νοιώσαμε τη φινέτσα και το στιλ που αγαπάμε όταν ταξιδεύουμε στις πόλεις της Ευρώπης. Να πάτε και θα μας θυμηθείτε.
*Γρηγορίου Παλαμά 1, Τηλ. 2310273039, FB: To Neon Ideal – Το Νέον Ιντεάλ