Γευση

Έρχεται ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στην Επανομή

Ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Επανομή!

Parallaxi
έρχεται-ένα-υπέροχο-σαββατοκύριακο-σ-1010814
Parallaxi

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή ανοίγει τις πόρτες του, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Σάββατο, 27.05.23, 12:00 «Από στόμα σε στόμα – Αρχιτεκτονήματα – Οι παλιές κατοικίες της Επανομής» Παρουσίαση της έκδοσης και εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Στη μνήμη του Θοδωρή Τζίνα

Συζητούν οι:

  • Μαρία Δούση, Αναπληρώτρια καθηγήτρια τμ. Αρχιτεκτονικής, Α.Π.Θ.
  • Στέργιος Καράβατος, Φωτογράφος, επιμελητής εκθέσεων
  • Ελένη Κυριακίδου, Αρχιτέκτονας MSc

Αγροτόσπιτα λαϊκής αρχιτεκτονικής, αστικές κατοικίες, μαγαζιά και βιοτεχνίες, από τον 19ο αιώνα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν της δεκαετίας του ’60, συνθέτουν μία εικόνα της Επανομής που χάνεται στο πέρασμα των χρόνων. Η αρχιτεκτονική και η φωτογραφική τεκμηρίωση καταγράφουν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής, ενώ οι προφορικές μαρτυρίες ντόπιων αναδεικνύουν αντίστοιχα πλευρές της οικιακής καθημερινότητας των κατοίκων στην Επανομή .

Κυριακή 28.05.23, 12:00 «Θρεττανελό» Μουσική παράσταση με τον Δημήτρη Μπασλάμ, για μικρά και μεγάλα παιδιά

Επί σκηνής οι:

  • Δημήτρης Μπασλάμ, Κιθάρα / Κρουστά / Τραγούδι
  • Λαμπρινή Καρακώστα, Κιθάρα / Τραγούδι
  • Βαγγέλης Πασχαλίδης, Σαντούρι / Ταμπουράς / Τραγούδι
  • Λυδία Ανεστοπούλου, Ακορντεόν / Toy piano / Τραγούδι

Tο Θρεττανελό είναι ένα επιφώνημα χαράς, μία ιαχή ενθουσιασμού μέσα στις κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Στη μουσική αυτή παράσταση, γίνεται τραγούδι και αφορμή για να ξεκινήσει η μουσική…

Αλήθεια ή ψέματα, δεν γνωρίζουμε, αλλά ο Γαργαληστής, αυτός ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών, συναντά στη χώρα της Θυμωμένης Μπετονιέρας  τους χαρακτήρες όλων των ιστοριών του Δημήτρη Μπασλάμ.

Από τον μεγάλο σεφ Αγησίλαγο και τις ευφάνταστες συνταγές του, μέχρι τον Βαρύτονο με τα τεράστια παπούτσια του. Χορεύει  με τη θεία του, τα κατακίτρινα λεμονόψαρα, τις κολυμβήτριες πυγολαμπίδες.  Αφήνει ελεύθερο το μπαλόνι της μικρής Ζωής να πετάξει ψηλά ως το διάστημα, όπου συναντά τον Ήλιο που δουλεύει χωρίς ρεπό, κι ένα αστέρι που πέφτει με μία ευχή. Τρυπώνει  μέσα από τις φανταστικές ιστορίες της Μάικο, συναντά τον Τενεκέ με τα τέσσερα καρούμπαλα, τον ιπποπόταμο σε δίαιτα και τον μικρό Μάγο που με ένα ξόρκι του μετατρέπει το μαλακό μπλε Πουλόβερ σε ένα κουβάρι μαλλί και γάντια για μία κόκκινη χελώνα.

Επί σκηνής τέσσερις μουσικοί με κιθάρες, ένα σαντούρι, ένα ακορντεόν, ένα toy piano, ταμπουράδες, κρουστά, τρία καζού με αφετηρία  τον ήχο από την παράδοση. Θέλουν να συγκεντρώσουν γύρω τους τα χαμογελαστά και έκπληκτα μάτια των οικογενειών που φτάνουν χέρι-χέρι. Λένε κωμικές ιστορίες και παραμύθια. Τραγουδούν με πειραχτική διάθεση για την αγάπη, τη γενναιοδωρία, τον ελεύθερο χρόνο, τη συντροφικότητα, τον κύκλο της Ζωής, τη χαρά και το παιχνίδι.

Ευχαριστούμε την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής (ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ ΕΠΑΝΟΜΗΣ) που θα είναι μαζί μας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου

  • Ξεναγήσεις
  • Γευστικές δοκιμές
  • “Bring your own bottle”: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες στην Επανομή με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα