Αυτά είναι τα 16 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που κέρδισαν στα FNL
Πέντε κερδίζουν δύο αστέρια (ένα τα χάνει και δύο αναβαθμίζονται), 11 αξιολογούνται με ένα αστέρι (ένα νέο εστιατόριο και 5 που το ανέκτησαν ή το κέρδισαν πρώτη φορά, ενώ 4 έχασαν το αστέρι τους)!
Αυτά είναι τα 16 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που κερδίζουν ένα τουλάχιστον αστέρι για το 2025 από τα FNL Best Restaurant Awards. Από αυτά πέντε κερδίζουν δύο αστέρια (ένα τα χάνει και δύο αναβαθμίζονται), 11 αξιολογούνται με ένα αστέρι (ένα νέο εστιατόριο και 5 που το ανέκτησαν ή το κέρδισαν πρώτη φορά, ενώ 4 έχασαν το αστέρι τους)!
Από τη φετινή χρονιά ο τρόπος παρουσίασης των εστιατορίων αλλάζει, προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη λογική του «καλό στην κατηγορία του» για το ένα αστέρι. Έτσι, τα εστιατόρια αναφέρονται ανά βαθμολογική κατηγορία στα 4, 3 και 2 αστέρια και ακολουθούν εκείνα με ένα αστέρι ανά κατηγορία κουζίνας.
Αυτά είναι τα 16 εστιατόρια που κερδίζουν ένα τουλάχιστον αστέρι στα FNL Best Restaurant Awards 2025, στη Θεσσαλονίκη, όπως τα αξιολόγησε η επιτροπή των βραβείων. Από αυτά, κανένα εστιατόριο δεν πετυχαίνει τέσσερα ή τρία αστέρια, 5 εστιατόρια αξιολογούνται με δύο αστέρια (σε σχέση με το 2024 ένα χάνει τα αστέρια του και δύο αναβαθμίζονται) και 11 με ένα αστέρι (4 εστιατόρια έχασαν το αστέρι τους και 5 το ανέκτησαν ή το κέρδισαν πρώτη φορά). Τέλος, ένα μόνο από τα νέα εστιατόρια της πόλης πήρε αστέρι φέτος.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Δέκα Τραπέζια, Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα Μαύρη Θάλασσα, Εστιατόριο για Ψάρι Salonika, Makedonia Palace Hotel, Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ) Trizoni Exclusive, Εστιατόριο για Ψάρι Χαρούπι, Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ)
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (1)
Όλυμπος Νάουσα, On Residence NEW ENTRY
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (1)
Κιτς και σ’ έφαγα NEW ENTRY
Modern Bistro (3)
Clochard Local NEW ENTRY Μανιτάρι NEW ENTRY
ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ (3)
Mezen Salonica +Τροφή Τρυγητής NEW ENTRY
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ (2)
Διαγώνιος Παλιά Αθήνα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ (1)
ΨΙ by Mezen NEWCOMER
*ως newcomer σημειώνεται εστιατόριο που άνοιξε μετά τα προηγούμενα FNL Best Restaurant Awards και ως new entry παλιότερα εστιατόρια που παίρνουν για πρώτη φορά (ή ανακτούν) αστέρι FNL.
Στην πόλη όπου γεννήθηκε η γαστροταβέρνα είναι λογικό κιόλας να κυριαρχεί, οπότε αυτή η ανεπιτήδευτη και συχνά πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ελληνικής παράδοσης, συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο. Κατά τα άλλα, στη Θεσσαλονίκη και πολύ καλό ψάρι θα βρείτε, και δυνατές προτάσεις για comfort food, ενώ τα διαχρονικά της στέκια παραμένουν αειθαλή. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2025 | FNL Best RestaurantsΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2025 | FNL Best RestaurantsΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2025 | FNL Best Restaurants
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ CLOCHARD MODERN BISTRO
Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310 239805 www.clochard.gr €75-100 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο.
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Σημείο αναφοράς για τη γευστική σκηνή της Θεσσαλονίκης, για περισσότερα από σαράντα χρόνια, το Clochard, στο ισόγειο πλέον του ξενοδοχείου Excelsior, γεφυρώνει επιτυχημένα την αστική κουζίνα του χθες με πιο σύγχρονα πιάτα που ξεχωρίζουν για τη βαθιά τους νοστιμιά και κάποιες, καλοζυγισμένες επιρροές από τη γαλλική κουζίνα. Το υποδειγματικό σέρβις και η αξιοσημείωτη λίστα κρασιών του, ανεβάζουν κατά πολύ τον πήχη.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στρ. Καλλάρη 4, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310 251010 www.dekatrapezia.gr €25-50 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Σερβίρει και έξω
Η αναφορά στον κατάλογο περί «ελεύθερων μεζέδων» ίσως να προοιωνίζεται κάτι απλό και καθημερινό. Όμως, οι μαγειρικές τεχνικές που απαιτεί η προετοιμασία των ευφάνταστων πιάτων, που σχεδιάζει ο Μανώλης Παπουτσάκης μαζί με την επικεφαλής σεφ Πασχαλίνα Καμτσίκη, αλλά και το γευστικό τους επίπεδο δεν αντιστοιχούν στο κλασικό μεζεδοπωλείο. Η εξαιρετική λίστα κρασιών και αποσταγμάτων αποτελεί επίρρωση της εκλεπτυσμένης, δημιουργικής προσέγγισης της κουζίνας.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ
Πλ. Φαναριωτών 2, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310260958 €25-50 το άτομο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω
Η ιστορία της Διαγωνίου ξεκινά από το 1977. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, από τα πρώτα της βήματα έως τώρα το κύριο μέλημα του εστιατορίου είναι η άριστη ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον και η γευστική ικανοποίηση των πελατών. Είναι γνωστά σε όλους τα χειροποίητα σουτζουκάκια, ο γύρος και οι σαλάτες, που παρασκευάζονται με αγνά υλικά στο ίδιο το κατάστημα. Συνυπογράφουμε σε όλα για αυτό το ιστορικό και πολύ ορίτζιναλ μαγαζί που η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν το άλλαξε στο ελάχιστο.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ’ ΕΦΑΓΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Oλύμπου 89 2315519191 & 6988241725 €30-45 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Σερβίρει και έξω
Η ισορροπημένη και βαθιάς νοστιμιάς κουζίνα της Λένας Τοδούλου- Φεύγα και της Μαρίας Φάλλια εμπνέεται από την τοπική παράδοση, εστιάζοντας σε διάφορα, επιμελώς διαλεγμένα, προϊόντα από τη Μακεδονία, αλλά και από τους τόπους καταγωγής τους. Το εκκεντρικό kitsch ύφος που επέλεξαν για να διακοσμήσουν το εσωτερικό του μικρού τους εστιατορίου – που αποτελεί και το πρώτο συνθετικό του ονόματός του – έρχεται σε αντίθεση, μ ’έναν παράξενο τρόπο, με την πιο σύγχρονη, αλλά και συνετή μαγειρική μανιέρα με την οποία εκφράζουν την ελληνικότητα στα πιάτα τους. Προσεγμένη είναι και η λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί η Χλόη Χατζηβαρύτη.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ LOCAL MODERN BISTRO
Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310 223307
€30-50 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο.
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Σημείο αναφοράς για τη ζωή της Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 25 χρόνια, το Local είναι ένα all-day café-bar restaurant που προσέχει κάθε λεπτομέρεια. Το άνοιγμα του νέου χώρου -Local Tapas- αλλά κυρίως η ανάληψη της κουζίνας από τον γιο Γιάννη Ευαγγελόπουλο, σηματοδοτεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην κουζίνα που φέρνει και το αστέρι. Ατού της τα καλοδιαλεγμένα πιάτα, η καλή τεχνική και η νοστιμιά κλασικών επιλογών όπως το κορυφαίο smash burger ή το άψογο σνίτσελ με iberico.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙ (ΤΟ) MODERN BISTRO
Θ. Σοφούλη 57, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά 2310415289 www.to-manitari.gr €30-60 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο.
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Στο Μανιτάρι, ο ταλαντούχος consultant chef Δημήτρης Παμπόρης προτείνει μια δημιουργική, αλλά και comfort αστική κουζίνα, την οποία ο head chef Θοδωρής Καλοΐδης εκτελεί με γνώση και λεπτότητα. Η ανταπόκριση του σταθερού πια κοινού του εστιατορίου οφείλεται, βέβαια, και στο γεγονός ότι ο Γιάννης Ζιάγκας, ο εστιάτορας- ιδιοκτήτης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, στη λίστα των κρασιών, αλλά και στη ζεστή και προσεγμένη φιλοξενία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την προγραμματισμένη ανακαίνιση.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ
Νικ. Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαμαριά 2310 932542 www.mavri-thalassa.gr €75-100 το άτομο Ανοιχτό όλο τον χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Παρά ένα…εκατό! Τόσα είναι τα χρόνια που η Μαύρη Θάλασσα υφίσταται σαν εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, παρότι έγινε πιο ξακουστή όταν ανέλαβε τα ηνία ο Αλέξανδρος Τοκίδης και η γυναίκα του, Σόνια Μαργαρίτου, οδηγώντας την στο κορυφαίο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η πρόσβαση που έχουν σε θαυμάσιες πρώτες ύλες είναι εντυπωσιακή, ενώ ο ακριβής τρόπος που τις διαχειρίζονται στην κουζίνα αναδεικνύει πολύ όμορφα την αφτιασίδωτη γεύση της θάλασσας, δίνοντας μια γκάμα από πολύ καλά ωμά, αλλά και δεξιοτεχνικά ψηφίσματα στο ψάρι.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ MEZEN SALONICA ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΑ
Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη 231 0232749 www.mezen.gr/ €25-50 το άτομο Ανοιχτό όλο τον χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Το δεύτερο πόστο, μετά το Βόλο, του high end τσιπουράδικου του Γρηγόρη Χέλμη και του Ανδρέα Διακοδημήτρη χάραξε έναν άλλο δρόμο για την κουλτούρα του μεζέ στην Θεσσαλονίκη. Για αυτό αγαπήθηκε τόσο από το κοινό της πόλης. Το μενού που διαμορφώνει σε καθημερινή βάση ο σεφ Νίκος Αγγελής βασίζεται και εδώ στην άριστη ποιότητα της πρώτης και παραμένει συντονισμένο με τη λογική και τη χαλαρότητα των βολιώτικων τσιπουράδικων. Σερβίρει πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που οι εντάσεις τους και διάφορα έξυπνα twists επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ON Residence, Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310 275715 https://www.olymposnaoussa.gr/ €65-90 το άτομο Ανοιχτό όλο τον χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Το θρυλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης αναβιώνει εντυπωσιακά από την οικογένεια Τορνιβούκα (Excelsior, City Hotel, Eagles Palace) και τη Grivalia. Ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας έχει αφοσιωθεί με πάθος στο δύσκολο εγχείρημα να φέρει το ιστορικό εστιατόριο στο σήμερα. Τα πρώτα χρόνια σημαδεύτηκαν από κάποιες αστοχίες αλλά και μια εμμονή στον μαγειρικό εκμοντερνισμό της παραδοσιακής αστικής κουζίνας του παρελθόντος του εστιατορίου. Όμως πλέον βρίσκει το βηματισμό του και δημιουργεί τη δική του ταυτότητα σε συνδυασμό πάντα με την ιστορία του χώρου αλλά και της περιοχής. Η κουζίνα του έχει τεχνική, κάποιες πολύ δυνατές ιδέες, επίπεδο και έχοντας ξεπεράσει τα «προβλήματα της παιδικής ηλικίας» μας δημιουργεί την προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ (Η) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ
Ίμβρου 24 2310 912292 €25-50 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Ατμόσφαιρα φροντισμένου κουτουκιού, με στρωμένα τραπέζια, σόμπες, δεκάδες αφίσες, εκατοντάδες φιάλες κρασιών και ράφια φορτωμένα με ανοιγμένα μπουκάλια που δεν θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε ένα ελληνικό εστιατόριο πόσο μάλλον σε ένα «ταβερνάκι» στη Θεσσαλονίκη: από Tignanello και Chateau Cheval Blanc, μέχρι καμιά δεκαριά Amarone και κορυφαίες Βουργουνδίες. Η Παλιά Αθήνα μετρά περισσότερα από σαράντα χρόνια ιστορίας στη συμπρωτεύουσα, ενώ από το 1985 ο Μανώλης Γεωργακάκης δημιουργεί σιγά-σιγά τον μύθο της, ενσωματώνοντας τη ψυχή και το πάθος του στο μαγαζί του. Ωραιότατα τα σουτζουκάκια και το καλοφτιαγμένο κοκορέτσι τους, αλλά το απόλυτο highlight στη Παλιά Αθήνα είναι μια μεγάλη γκάμα με σπουδαία κομμάτια βοδινού τα οποία ψήνουν στην εντέλεια. Με μια λέξη; Εμπειρία.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SALONICA ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Makedonia Palace Hotel, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2 2310 897197 www.salonikarestaurant.com/el/ €50-€75 το άτομο
Εστιατόριο που σερβίρει κι έξω, εστιατόριο με δικό του parking ή παρκαδόρο.
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου παραμένει ο εγγυητής στην γευστική φιλοσοφία του εστιατορίου Salonica στο Makedonia Palace Hotel, που ξεχειλίζει από ελληνικότητα και βαθιά γεύση που δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Μαζί με τον Δημήτρη Τζιοβάρα, το δεξί του χέρι στην κουζίνα, «ερμηνεύουν» την ελληνική κουζίνα άλλοτε με πιο κλασικό και πατροπαράδοτο τρόπο και άλλοτε με μια σύγχρονη ματιά, εξελίσσοντας το Salonica σε ένα εμβληματικό σημείο για φαγητό στη Θεσσαλονίκη. Το νέο μενού δε παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το παρελθόν.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ +ΤΡΟΦΗ ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΑ
Δόξης 7, Λαδάδικα 2310 540260 €25-50 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω
Μπιστρονομία επιπέδου με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκη σε ένα από τα πιο ανήσυχα αλλά και αξιόλογα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Πανταχού παρών στην +Τροφή, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, συνιδιοκτήτης και ψυχή ενός έξω καρδιά concept που αναδεικνύει ελληνικά προϊόντα, πολλές φορές μέσα από «ανατρεπτικούς» συνδυασμούς.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΡΙΖΟΝΙ EXCLUSIVE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ
Δόξης 1 & Σαλαμίνος 12, Θεσσαλονίκη Κέντρο 2310 542533 www.trizoniexclusive.com
€75-100 το άτομο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Ο Αστέριος Σουσούρας, με την τεράστια εμπειρία από την οικογενειακή τους ψαροταβέρνα Τριζόνι, στη Χαλκιδική, δημιούργησε και στη Θεσσαλονίκη ένα ομώνυμο εστιατόριο εκλεπτυσμένης – nose-to-tail – ψαροφαγίας. Χάρη στην αποκλειστική συνεργασία του μ’ ένα δίκτυο αλιέων, καταφέρνει να εξασφαλίζει, καθημερινά, το απόλυτο hook to fork, την ταχύτερη δυνατή διαδρομή του ψαριού από τη θάλασσα στο πιάτο, με αποτέλεσμα η κουζίνα του να φτάνει στο nec plus ultra της. Στην ψαριέρα του θα συναντήστε διαμάντια που το πιθανότερο είναι να μην έχετε ξαναδεί ποτέ στη ζωή σας.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΗΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΑ
17ης Νοεμβρίου 12, Κωνσταντινοπολίτικα – Πυλαία 2317 700903 €20-30 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Εστιατόριο που σερβίρει και έξω.
Λιτή και καλόγουστη γαστροταβέρνα του σεφ Γιώργου Κατακαλίδη στην σχετικά νέα γειτονιά των Κωνσταντινοπολίτικων της Πυλαίας, που άνοιξε τον Απρίλιο του 2023. Η αναζήτηση ποιοτικών, εποχικών υλικών, εξαιρετικών τυριών από μικρά τυροκομεία και κυρίως το μαγείρεμα με φροντίδα, μεράκι αλλά και επαγγελματική μαεστρία κάνουν αυτή τη γαστροταβέρνα να ξεχωρίζει στην πόλη που ουσιαστικά «γέννησε» την κατηγορία. Βαθιά νοστιμιά και καλοζυγισμένες πινελιές -συγκρατημένης- δημιουργικότητας.
2 Αστέρια FNL | ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΑΡΟΥΠΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Δόξης 4, Λαδάδικα 2310 526262 www.xaroupi.gr €25-50 το άτομο Ανοιχτό όλο το χρόνο
Στο Χαρούπι, ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια τοπικής κουζίνας που μπορεί κανείς να συναντήσει σε όλη την επικράτεια, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης επανατοποθετείται, με γνώση και σεβασμό, στην κρητική παράδοση. Και έτσι συμβάλλει ουσιαστικά στην ανανέωσή της κουζίνας του τόπου του. Τα ραφιναρισμένα πιάτα του διατηρούν όλη τη βαθιά νοστιμιά της πρώτης ύλης για την οποία φημίζεται η Κρήτη. Η συνεχώς ανανεούμενη λίστα του περιλαμβάνει κρασιά αποκλειστικά από τον κρητικό αμπελώνα.
1 Αστέρι FNL | ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΙ by ΜΕΖΕΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ
Σκρα 8 & Αγάπης 2310268763 www.psibymezen.gr Ανοιχτό όλο το χρόνο
Αν και οι όροι «ψαροχασάπικο» και «εκλεκτοπωλείο», με τους οποίους αυτοπροσδιορίζεται το νέο εγχείρημα του σεφ Γρηγόρη Χέλμη και της ομάδας του Mezen- Salonica, αποτελούν ακόμα άγνωστες λέξεις, στον αστραφτερής καθαριότητας χώρο του εστιατορίου Ψι, σερβίρεται μια πολύ νόστιμη, ιδιότυπη και «ολιστική» κουζίνα ψαριού, που εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία του nose to tail που έχει υιοθετήσει ο σεφ ∙ εκτός από τα φρέσκα και τα dry aged ψάρια από την ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, που σερβίρονται με διάφορους τρόπους, προτείνουν και αλλαντικά ψαριού (λουκάνικα, σαλάμια, παστράμι, μπέικον, παστουρμά, απάκι), τα οποία μπορεί κανείς να συνοδεύσει, και εδώ, με επιλεγμένα κρασιά ή αποστάγματα.
Πηγή: fnl guide