Το πιο συζητημένο burger της πόλης
Το Brothers in Law είναι η πιο πετυχημένη ιδέα εστίασης που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Και το αξίζει.
Στη γωνία Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά υπάρχει ένα κτίριο που θεωρούνταν για χρόνια καταραμένο. Καθώς ότι άνοιγε εκεί συνήθως έκλεινε και κάποτε μάλιστα μια πυρκαγιά το κατέστρεψε και έχασκε κλειστό και έρημο για χρόνια.
Σάββατο μεσημέρι. Στο ίδιο σημείο. Η ουρά έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα βγαίνει στο δρόμο. Νέοι γονείς με καρότσια, πιτσιρικάδες από φροντιστήρια του κέντρου, άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών που τους έφεραν εδώ νεώτεροι, καλοφαγάδες και περίεργοι. Η φήμη του Brothers In Law δεν αφορά τη συγκεκριμένη γειτονιά, ούτε το κέντρο της πόλης, ούτε καν την πόλη μόνο. Η φήμη του κορυφαίου burger έχει ξεπεράσει από καιρό τα σύνορα της. Άλλες δυο πόλεις, η Λάρισα και τα Ιωάννινα τη γεύονται ήδη, κάποιες άλλες το συζητούν και πάντως πολλοί κάτοικοι άλλων πόλεων έρχονται σε αυτή τη γωνία της Π. Μελά για να επιβεβαιώσουν το μύθο. Ένας μύθος που σύντομα θα ταξιδέψει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρότερο μαγαζί στην Άθωνος τον Οκτώβριο του 2008. Εκεί ένας γαμπρός και ένας κουνιάδος αποφασίζουν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που κάνει πάταγο. Ο ένας είναι ιδιοκτήτης και σεφ ενός εστιατορίου στη Γερμανία ο άλλος ιδιοκτήτης σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Καλοκαίρι του 2013 το μεταφέρουν στη Χανιώτη που το κοινό όχι απλά πολλαπλασιάζεται αλλά η λατρεία του τους δίνει ιδέες για την αστική συνέχεια. Και κάπου εκεί γεννιέται η ιδέα της αλλαγής σε κάτι που διαπιστώνουν ότι λείπει από την πόλη. Ένα μέρος που να μπορεί κανείς να γευτεί αληθινά σπιτικά burger. Φαγητό που όπως λένε και οι ίδιοι θα έδιναν στα παιδιά τους. Στήνουν λοιπόν εξαρχής ένα concept που το κέντρο βάρους του είναι τα burger. Μεταμορφώνουν το χώρο σε ένα άψογο μεταβιομηχανικό σκηνικό με γενναίες δόσεις street art, θέτουν τις αρχές της κουζίνας, τίποτε κατεψυγμένο εκτός από παγάκια, εξίμιση τόνοι πατάτας που κόβονται στο χέρι κάθε μήνα, και πρώτες ύλες βγαλμένες από ψυγείο σπιτιού να ψήνονται σε μια οpen kitchen πάνω στα κάρβουνα και ψωμάκι από φούρναρη της γειτονιάς με ιστορία. Τέλος εξυπηρέτηση βασισμένη στο χαμόγελο, συστατικό που έχει ξεχάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς τον καιρό της Κρίσης.
Η συνταγή έπιασε από την πρώτη στιγμή. Τράβηξε στην αρχή το πιο ζωντανό κοινό που κινείται στο κέντρο της πόλης, τους πιτσιρικάδες. Οι οποίοι το αποθέωσαν. Και έφεραν μαζί σύντομα και τους γονείς τους. Και κείνοι τους φίλους τους και το Brothers in Law έγινε talk of the town.
Τα 25 burger του καταλόγου, το βαρύ πυροβολικό τους δηλαδή, με πρωταγωνιστή το φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το οποίο μπορείς να γευτείς και σε μερίδα κι εκεί θα καταλάβεις ότι ετοιμάζεται όπως ακριβώς ετοιμάζεται στο σπίτι μας. Το κεντρικό παρασκευαστήριο πάνω από το κατάστημα, που προμηθεύει τις πρώτες ύλες σε όλα τα εστιατόρια της αλυσίδας μοιάζει με χειρουργείο! Έχει τις πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές που έχεις επισκεφτεί και τις καλύτερες συνθήκες παρασκευής που γνωρίζεις.
Μια καλοκουρδισμένη μηχανή που παράγει περισσότερα από 600 burger την ημέρα μόνο για την Π. Μελά τις καθημερινές σε ένα φανατικό κοινό που διαδίδει τη φήμη του από τα social media και στόμα με στόμα. Είναι κάτι Σάββατα που ξεπερνάνε και τα 1000 burger και η ουρά έξω κάνει τους περαστικούς να ρωτούν αν τα χαρίζουν τα μπιφτέκια παρά να τα πουλούν.
Και πάμε στο βασικό λόγο που σε κάνει να έρχεσαι και να επανέρχεσαι εδώ. Το φαγητό. Αν έχεις δοκιμάσει Elvis (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φυστικοβούτυρο, cheddar, μαρμελάδα φράουλα, μπέικον, τηγανητή μπανάνα), Big Kahuna, Acapulco, Bikini, Onasis, αν έχεις μπει στον πειρασμό των 180 γραμμαρίων ενός Red Riding Hood (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, πουρές raspberry, ρόκα), The Big Cheese (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φέτα, χαλούμι, cheddar, ντομάτα, ρόκα, μπέικον, μαγιονέζα με μαύρο πιπέρι), Corleone (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πράσινη πιπεριά, ντομάτα, cheddar, cream cheese και καυτερή σως ή επιλογή έξτρα καυτερό), μπορείς να καταλάβεις. Και για τους τολμηρούς Super Hero 360 γραμμαρίων (διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, ντομάτα, cheddar, iceberg, σος tartar).
Επειδή η ανησυχία τους για το καινούργιο είναι διαρκής λανσάρουν συχνά πυκνά νέες ιδέες όπως η Μεξικάνικη κουζίνα που εύστοχα ονόμασαν LOS CUNADOS, οι Veggie γεύσεις και οι chicken επιλογές. Τα απροσδόκητα Wraps σε έξι διαφορετικές version και το παιδικό μενού.
Επίσης πολύ πιθανό να τους πετύχετε σε γάμο ή βάπτιση να έχουν στήσει ψησταριά και να ετοιμάζουν το bbq με τις γεύσεις τους σε μορφή catering. Και βέβαια στα street food festival της πόλης που συμμετέχουν πάντα.
Το Brothers in Law είναι η πιο πετυχημένη ιδέα εστίασης που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Και το αξίζει.
*Brothers in law, Π. Μελά 30, Tηλ. 2310270707, www.brothersinlaw.gr, Fb: Brothers in law Burgers Thessaloniki