Ένας νέος πόλος γαστρονομίας!
H πόλη υποδέχεται στη δυτική της είσοδο τον επισκέπτη και τον κάτοικό της σε έναν αληθινά συναρπαστικό γαστριμαργικό προορισμό.
H προσπάθεια δημιουργίας ισχυρών γαστριμαργικών πόλων στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έκτος κέντρου, όπως συμβαίνει σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.
Στην προκειμένη περίπτωση η πόλη υποδέχεται κυριολεκτικά και μεταφορικά στη δυτική της είσοδο τον επισκέπτη ή τον κάτοικο της σε έναν συναρπαστικό ταξίδι σε γευστικούς προορισμούς “signature meats” ανά τον κόσμο. Σε μια περιοχή που από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα φιλοξενούσαν μεγάλα ξενοδοχεία με ξεχωριστά εστιατόρια για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης εκείνης της εποχής.
Το gourmet μπαρ εστιατόριο Seros Prime Dining.
Γεννήθηκε στον ισόγειο χώρο του Grand Hotel Palace στην οδό Μοναστηρίου και διαθέτει εκτός από την κουζίνα για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω μερικά ακόμα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Βρίσκεται σε μια ανεξερεύνητη για πολλούς περιοχή και άκρως ενδιαφέρουσα. Διαθέτει parking, εξαιρετικά σημαντικό για μια έξοδο φαγητού που δεν θέλεις να ταλαιπωρηθείς. Και διαθέτει τη ζεστασιά ενός ξεχωριστού ξενοδοχείου που γνωρίζει από φιλοξενία και άψογο service. Φτιαγμένο με μεράκι δημιουργεί μια ευρωπαϊκή, classy chic ατμόσφαιρα, με γλυκό φωτισμό τη στιλάτη σκηνογραφία και τις μουσικές του έμπειρου Διογένη Μαριόλα.
Πάμε τώρα στο βαρύ του πολεμοφόδιο. Την κουζίνα του. Με οδηγό τον executive chef του εστιατορίου του Grand Hotel Palace, και με την αρωγή ενός ολόκληρου επιτελείου ετοιμάστηκε ένα εντυπωσιακό μενού με σαφείς αναφορές στην ευρωπαϊκή haute cuisine, συμπληρωμένες με εξαιρετικές επιλογές από την ελληνική παραδοσιακή μαγειρική και βασισμένες στα αγνά και φρέσκα υλικά της Μεσογείου.
Στο Seros πρωταγωνιστούν βέβαια τα φρέσκα κρέατα. Για τους λάτρεις τους εδώ ο τρόπος παρασκευής αλλά και οι πρώτες ύλες γνωρίζουν την απόλυτη αποθέωση. Πουθενά αλλού τελευταία δεν έχετε δει μπροστά στα μάτια σας να αποθεώνεται τόσο μοναδικά μια Bistecca Fiorentina στη σχάρα, να πρωταγωνιστεί μια μπριζόλα γίγας Tomahawk από μοσχάρι Black Angus Αμερικής, μεγαλωμένο χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά, στη σχάρα πάνω σε ηφαιστειογενή πλάκα, ένα άψογο Rib-Eye από μοσχάρι Wagyu Ιαπωνίας πάνω σε ζεστή πλάκα αλατιού Ιμαλαΐων, όπως το γεύονταν ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας, αλλά και το μοσχαράκι του Kobe της περίφημης σε όλο τον κόσμο εκτροφής με μασάζ ή ακόμα και μια ελληνική μοσχαρίσια γάλακτος ελληνικής ξανθόχρωμης ράτσας.
Τα κρέατα αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του. Θεϊκά αρνίσια παϊδάκια σοτέ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, σάλτσα λιαστής ντομάτας και αφρός γιαουρτιού, ψαρονέφρι μενταγιόν σοτέ τυλιχτό με προσούτο, φασκόμηλο πουρέ από μοβ πατάτες και λαχανικά συμπληρώνουν την κάρτα.
Έχουν προηγηθεί εξαιρετικά χειμωνιάτικα ραβιόλι με κάστανο, σκιουφιχτά Κρήτης με πιπεριές και απάκι, ένα ριζότο που μοσχοβολά άγρια μανιτάρια από τα Γρεβενά, αλλά και καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, ένα τέλειο κασέρι Σοχού λιωμένο με αχλάδι ποσέ όπως και το άγνωστο σε μας καψαλισμένο Γκερεμέζι Ηπείρου, δυο εξαιρετικές σούπες από κολοκύθα ή μανιτάρια με κατίκι Δομοκού, και στις σαλάτες τους μια δροσερή κινόα.
Και για φινάλε μια τριλογία σοκολάτας με φρούτα του πάθους, κρεμ μπρουλέ ελληνικού καφέ, και ένα αφράτο παντεσπάνι με κρέμα τυριού!
Στο Seros μέγα μυστικό είναι τα υλικά: το παρθένο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά της ελληνικής γης, τα φρέσκα κρέατα από τοπικές φάρμες, τα γευστικά Π.Ο.Π. τυριά και τα φρεσκοκομμένα λαχανικά, μαγειρεμένα σε νέες εκδοχές παραδοσιακών συνταγών, κομμάτια του τόσο ζωντανού γαστρονομικού πολιτισμού της Θεσσαλονίκης που για αιώνες συνδύασε μοναδικά παραδόσεις, κουλτούρες και πολιτισμούς με έθιμα.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται, ή ξεκινά, με εξαιρετικό bartending και επιλογές από signature και μοριακά cocktails που εντυπωσιάζουν γευστικά και οπτικά.
Εάν επιθυμείτε ένα ρομαντικό τετ α τετ ή ένα πλούσιο γεύμα συνεργατών ή φίλων, το γκουρμέ εστιατόριο του Grand Hotel Palace τότε βρήκατε ένα νέο προορισμό.
Φύγαμε εντυπωσιασμένοι από την εξυπηρέτηση, το στήσιμο αλλά κυρίως την κουζίνα. Που δεν διστάζει σε δύσκολους καιρούς να επιχειρήσει να εισάγει στη Θεσσαλονίκη νέα δεδομένα. Να πάτε οπωσδήποτε!
*Seros Prime Dining, Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, Tηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση τραπεζιού:2310 549090