Εστιατόρια

Fine Dining με ρίζες στην παράδοση

Ο Δημήτρης Τασιούλας, ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του εστιατορίου που αγάπησε η πόλη του THRIA, ο αγαπημένος μας σεφ

Parallaxi
fine-dining-με-ρίζες-στην-παράδοση-767691
Parallaxi
Ο Δημήτρης Τασιούλας, ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του εστιατορίου που αγάπησε η πόλη του THRIA, ο αγαπημένος μας σεφ.

H ιδέα του THRIA πως προέκυψε;

To THRiA γεννήθηκε από την προσωπική μου ανάγκη να δημιουργήσω ένα χώρο που να αφηγείται την γαστρονομική ιστορία της πόλης όπου ζω και αγαπώ με σύγχρονους όρους. Θέλω να είμαι κομμάτι αυτής της Ιστορίας, και να ωριμάζω μέσα από αυτήν. Άλλωστε τα πρώτα ψήγματα αυτη της αναγκης εκφράστηκαν στο Σέμπρικο. Η μύηση στην παράδοση, στην κουζίνα άλλων εποχών και η έκθεση στο ευρύ κοινό που την αγκάλιασε, με ώθησε να τολμήσω πιο προχωρημένες απόπειρες, με σεβασμό, φαντασία και μελετώντας πια ερευνητικά και εμπειρικά την κουζίνα της μεσογείου, τις ρίζες, τα υλικά, τις τεχνικές της και τα μυστικά τους.Έτσι το THRiA υπηρξε το απόσταγμα όλων αυτων των εμπειριών και κωδικοποιηθηκε στην φράση “Fine Dining με γεύσεις Θεσσαλονίκης”. Ακόμη και η επιλογή του ονόματος μόνο τυχαία δεν είναι καθώς το θρυα είναι το ντολμαδάκι από φύλλο σύκου που σερβίρονταν σαν εκλεκτός μεζές στα συμπόσια στην αρχαία Eλλάδα.

Πόσο προχώρησαν τα πράγματα από τη γέννηση του Thria μέχρι σήμερα; 

Σήμερα αισθάνομαι ότι είμαι σε έναν νέο σταθμό του ταξιδιού μου. Θέλουμε η επίσκεψη στο THRiA να αποτελεί μια εμπειρία που ανακινεί αναμνήσεις, που ξεσηκώνει συναισθήματα, που συγκινεί. Η γαστρονομία οπως την αντιλαμβανομαι είναι ένα πολιτισμικό συμβάν, όπως οι κυλωτικοί δημοτικοί χοροί. Με αυτή την ιδέα να διαπερνά όλη τη φιλοσοφία μου προσπαθώ κάθε λεπτομέρεια στο πιάτο να σημαίνει κάτι, και να συνεισφέρει στο συνολο. Στη δική μου αντίληψη δεν υπάρχουν γαρνιτούρες και δευτερεύοντα υλικά, αυτό που κυριαρχεί είναι η ιδέα ότι ένα γεύμα, ένα πιάτο, είναι μια ευκαιρία για ένα ταξίδι σε νέους και παλιούς τόπους.

Πως εξελίχθηκαν τα εστιατόρια στην εποχή του στην εποχή του covid;

Η πανδημία του covid επιταχύνει την ιστορία και πιέζει όλους μας να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο δραστικά. Νομίζω ότι σε αυτό  το νέο restart ίσως ήρθε η ώρα να βάλουμε καλύτερα θεμέλια στην γαστρονομία της πόλης. Η μόνη λύση είναι η φυγή προς τα εμπρός, επίσημοι φορείς και οι άνθρωποι της εστίασης να κάτσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να σχεδιάσουν πως θα κάνουμε πιο ελκυστικό το γαστρονομικό brand της πόλης. H Θεσσαλονικη έχει τις προδιαγραφές να γίνει το νέο San Sebastian.

Thria, M. Κάλλας 1, τηλ 231 082 1120
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα