H πιο φρέσκια πρόταση ψαροφαγίας στην Κρήνη!
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο σήμερα με ισχυρές πινελιές ανάμνησης της κουζίνας που καθόρισε την πόλη. Μια διασταύρωση γνώριμων γεύσεων με καινοτόμες παρασκευές, όλες με πρώτες ύλες τα δώρα της θάλασσας.
Στην κουλτούρα της Θεσσαλονίκης η ψαροφαγία, συνδυασμένη με τον απόλυτο τόπο που πάντα η πόλη απολάμβανε το ψαράκι της, την παραλία της Καλαμαριάς, επιστρέφει τη φετινή χρονιά στις γαστρονομικές συνήθειες της πόλης με έναν υπέροχο τρόπο.
Ο Χαρίλαος Μόσχου, ο Μπαζαγιάζι όπως τον ξέρει όλη η πόλη, καθώς έχει ένα από πιο κλασικά στέκια του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο Μοδιάνο, το Μπαζαγιάζι, μας προσκαλεί στην πιο φρέσκια πρόταση της Κρήνης, στο δρόμο ναυαρχίδα της διασκέδασης της περιοχής από τα χρόνια του εβδομήντα.
Η μυθική παραθαλάσσια ταβέρνα που δεσπόζει στην παραλία της Καλαμαριάς από το 1948 βρήκε το ολοκαίνουριο, υπέροχο σπίτι της στην πιάτσα της Πλαστήρα και μας υποδέχεται σ’ ένα υπέροχο περιβάλλον και με μια εξαιρετική κάρτα.
Η απόλυτη new bohemian αισθητική που συνδυάζει την ψάθα, το ξύλο, το πράσινο, την εντυπωσιακή σκακιέρα με το υπέροχο φως δημιουργεί το πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα εστιατορίου σε όλη την περιοχή. Η αποθέωση της θάλασσας στο πιάτο μας! Απόλυτη εξύψωση των πρώτων υλών σε θαλασσινά και ψάρια, σε αληθινή τέχνη της γαστρονομίας.
Προτείνω να ξεκινήσεις με ψητές γαρίδες με πικάντικη μαγιονέζα, βόγκολες με ταλιατέλες, κριθαρώτο καραβίδας, ταρτάρ μπαρμπούνι, δροσίτης γαλέος αχνιστός κι έχεις ένα παλίμψηστο γεύσης. Θεϊκές σαλάτες, όπως η κινόα με γαρίδα, χειροποίητες μυθικές αλοιφές, όπως η αγιορίτικη μελιτζανοσαλάτα και η φάβα, αποπλανούν τον ουρανίσκο.
Οι απόλυτες ψαρόσουπες για το φετινό χειμώνα, ωμά θαλασσινά σε μορφή τέχνης, απίθανα tartare,ceviche και carpaccio-κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι αγνής γεύσης.
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο σήμερα με ισχυρές πινελιές ανάμνησης της κουζίνας που καθόρισε την πόλη. Μια διασταύρωση γνώριμων γεύσεων με καινοτόμες παρασκευές, όλες με πρώτες ύλες τα δώρα της θάλασσας.
Μια σειρά από ξεχωριστά αποστάγματα, κρασιά εξαιρετικών κτημάτων και ούζα επιλογής διαμορφώνουν μια -ιδιαίτερα ψαγμένη- κάρτα για να συνοδεύσεις το γεύμα σου. Με θέα τον Θερμαϊκό και το φυσικό περιβάλλον της Αρετσούς, αποχαιρέτησε ένα σπουδαίο γεύμα ή δείπνο με ωραία επιδόρπια, όπως η Πάβλοβα, και άσε τον θρυλικό Χαρίλαο Μπαζαγιάζι, που αναβιώνει τον μύθο της Χαράς στο σήμερα, να σου αφηγηθεί σπουδαίες ιστορίες που έχει βιώσει και γνωρίζει όσο ελάχιστοι…
*Νικ. Πλαστήρα 87, Κρήνη, Τ. 2310 438395, Facebook, Instagram