Εδώ αποθεώνεται η καθημερινή γεύση
Το μεσογειακό ψητοπωλείο με ρίζες στην Θεσσαλονίκη που συναντάμε στον πεζόδρομο της Ικτίνου και αγαπάμε καινοτομεί με μια σειρά εντυπωσιακά πιάτα αλλάζοντας τα στερεότυπα για τα ψητοπωλεία!
Οι τάσεις στη γαστριμαργία αλλάζουν διαρκώς και δεν αφορούν πια μόνο τα γκουρμέ εστιατόρια όπως στο παρελθόν. Αφορά και την αναζήτηση μιας σειράς νέων καθημερινών εστιατορίων του καιρού. Σε αυτή τη λογική κινείται και η πιο ενδιαφέρουσα και αναβαθμισμένη πρόταση ψητοπωλείου της πόλης.
Το μεσογειακό ψητοπωλείο Λάδι και Ρίγανη που έχει τις ρίζες του στην Θεσσαλονίκη, κι έχει ήδη επεκταθεί με επιτυχία σε Αθήνα και εξωτερικό, αποτελεί εδώ και λίγο καιρό στέκι του πεζοδρόμου της Ικτίνου, με τον μοναδικό του χώρο και τις νοστιμιές του μενού του να τραβούν τους περαστικούς με πρώτη ματιά.
Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη αισθητική. Με υλικό το ξύλο, τα άνθη που κυριαρχούν, τη βλάστηση, την απρόσκοπτη θέα του στον αγαπημένο πεζόδρομο. Η πιο φρέσκια νέα πρόταση στο καθημερινό φαγητό της πόλης δεν σταματά όμως στην καινοτόμα διαμόρφωση του χώρου.
Το μεγάλο στοίχημα είναι στις γεύσεις. Μακριά από τη λογική του πρόχειρου σε ποιότητα φαγητού έβαλε από την αρχή στις προτεραιότητες του μια διαφορετική προσέγγιση σε αγαπημένες γεύσεις. Την αξία και την προσήλωσή του στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα υποδηλώνει άλλωστε και το όνομα του. Δεν έγινε χωρίς λόγο το πιο πετυχημένο ψητοπωλείο στην Ελλάδα.
Ένα ψητοπωλείο πολύ κοντά στο σήμερα και στις ανάγκες μας, ανάγκες όχι μόνο των κρεατοφάγων αλλά και όσων προτιμούν τις σαλάτες, που εδώ θα βρουν τον προορισμό τους. Ιδανική επιλογή για αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι πράσινες επιλογές από την κάρτα του είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Σαλάτα Λάδι και Ρίγανη με μαρούλι, αποξηραμένα φρούτα, ξεχωρίζει το σύκο και με προσθήκη πορτοκαλιού, ανθότυρο, κρέμα λευκού βαλσάμικου και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για όσους αγαπούν τα εσπεριδοειδή.
Η δική τους Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι, σουσάμι, βαλσάμικο κι ελαιόλαδο, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση λαχανικών με το αγαπημένο κυπριακό τυρί.
Η κλασσική χωριάτικη που έχουμε μάθει από τη μητέρα μας με την καλοκαιρινή ελληνική συνταγή, ενισχυμένη, με ντομάτα, αγγουράκι, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα, ελιές Καλαμών και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αυτό το καλοκαίρι η σαλάτα δεν θα σας ξαναφανεί ποτέ απλό ορεκτικό, αλλά ένα ευφάνταστο πλούσιο γεύμα!
Σε μια εποχή που το διαιτολόγιο των περισσότερων από μας έχει εντάξει τις σαλάτες στο καθημερινό τους διατροφολόγιο, ακόμα και ως κύριο πιάτο, ειδικά σε εποχές δίαιτας ή ιδιαίτερης προσοχής, μια ποικιλία από μοναδικές σαλάτες, βασισμένες σε πρώτες ύλες εξαιρετικά φρέσκες, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μυρωδικά, φρούτα και υλικά που τις κάνουν ξεχωριστές.
Και όσο για τις χορτοφαγικές του λύσεις, με επίκεντρο τις ελληνικές γεύσεις, η ιδέα ενός πιάτου με ψητά λαχανικά σε κερδίζει. Από ψητή μελιτζάνα με φέτα, ντομάτα κι ελαιόλαδο, ψητά λαχανικά σε Λαδοριγανόπιτα, οι επιλογές καλύπτουν κάθε φάσμα.
Το “Λάδι και Ρίγανη” της Ικτίνου έγινε στέκι και μας περιμένει σε ένα χώρο που απέχει έτη φωτός από την κλασσική εικόνα ενός ψητοπωλείου.
Δείτε λεπτομέρειες και κάντε like εδώ.
*Λάδι και Ρίγανη, Πεζόδρομος Ικτίνου 3, τηλ. 2310282500,
Αριστοτέλους και Ερμού γωνία, τηλ. 2310223333
Fb: Λάδι και Ρίγανη