Μια ταράτσα ταξιδεύει τον ουρανίσκο στο Περού και την Ιαπωνία

Αυτό το καλοκαίρι έχεις κάθε λόγο να κάνεις ένα εξωτικό ταξίδι εκεί στην άκρη του Ειρηνικού που γεννήθηκε μια από τις πιο συναρπαστικές κουζίνες του κόσμου σε μια ταράτσα της Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
μια-ταράτσα-ταξιδεύει-τον-ουρανίσκο-σ-1025339
Parallaxi

Τι χρειάζεται για να απογειωθεί ένα αστικό καλοκαίρι; Μια από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης με θέα το λιμάνι της, την Άνω Πόλη και το urban τοπίο που αγαπάμε πολύ πέραν του Βαρδάρη.

Έναν σεφ με εξαιρετικές γευστικές γνώσεις και φαντασία δημιουργική που δεν αφήνουν τον ουρανίσκο σου να πλήξει στιγμή.

Ένα δημιουργικό Nikkei Pop Up concept που εισάγει επίσημα τη Θεσσαλονίκη στην παγκόσμια σκηνή του Nikkei ανταμώματος δυο σπουδαίων γαστρονομικών παραδόσεων που βρέχονται από τον Ειρηνικό.

Και η Θεσσαλονίκη καλοσωρίζει τον Δημήτρη Κατριβέση που επιμελείται το νέο Nikkei Pop Up concept στο rooftop gastro-bar του αγαπημένου μας ΟΝΟΜΑ Hotel.

To ONOMA Hotel και ο ταλαντούχος Chef Δημήτρης Κατριβέσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν μια μοναδική, Pop-Up γαστρονομική εμπειρία στο Cloud Bar.

Με εμπειρία ετών σε εστιατόρια όπως το τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin El Bulli – αναγνωρισμένο ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, και το επίσης τριών αστέρων Michelin εστιατόριο Ryugin στο Τόκυο, ο Δημήτρης Κατριβέσης έρχεται να προσφέρει στο Cloud Bar, στο rooftop του ΟΝΟΜΑ Hotel, ένα συναρπαστικό, fusion ταξίδι γεύσεων – μια γαστρονομική περιπλάνηση στην ιδιαίτερη κουζίνα Nikkei, το απόσταγμα μιας εξέλιξης αιώνων, ενός συνδυασμού της περουβιανή κουζίνας με την ιαπωνική, που προέκυψε από την γαστρονομική συναλλαγή μεταξύ των Ιαπώνων εποίκων και των γηγενών στη χώρα της λατινικής Αμερικής τους προηγούμενους αιώνες.

Nikkei είναι ο συνδυασμός της περουβιανής με τη γιαπωνέζικη κουζίνα. Η αρχή της συναρπαστικής συνύπαρξης βρίσκεται στον 19ο αιώνα από τη συνάντηση Ιαπώνων μεταναστών στο Περού με ντόπιους.

Γιαπωνέζικες τεχνικές μαγειρικής συνάντησαν τα εξαίσια περουβιανά υλικά και γεννήθηκε το fusion. Ψάρι, φύκια με καυτερή πιπεριά και όστρακα και λάιμ και κόλιανδρος και κρεμμύδια. Άνδεις και ψαροχώρια της Ιαπωνίας.

Το νέο μενού του Cloud Bar περιλαμβάνει μοναδικές συνταγές, από Ceviche και Tiraditos έως Koji Aged Picania, όλα φροντισμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Μια λίστα λαχταριστών, περουβιανών cocktail έχει στηθεί με ιδιαίτερη προσοχή από τον Head Mixologist του ξενοδοχείου για να ολοκληρώσουν αυτή τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου με υπέροχη θέα 360 μοιρών σε όλη την πόλη και το λιμάνι.

Στην παράδοση των μεγάλων παγκόσμιων σεφ που υπηρέτησαν το είδος από τον Nobu Matsuhisa μέχρι τον Fernand Adria και τον Mitsuharu Tsumura.

Με υπερόπλο τη μίξη των υλικών, των παρασκευών και των κουλτούρων που συναντήθηκαν τον καιρό της αποικιοκρατίας όταν δυο λαοί συνέστησαν αλλήλοις τις πρώτες ύλες και τις γνώσεις τους.

Ώρα για εκπληκτικά εξελιγμένο σούσι και ceviche ή φύκια και προσθήκες από τροπικά φρούτα.

Δοκιμάστε υπέροχο Guacamole Amazonico με καβούρι, Ceviche Limeno με μάγκο να δίνει τον τόνο, Tirabito de  buey, το τέλειο beef tataki!

Το Tamal de lubina al vapor en hoja de platano,  δεν έχει μόνο μακρύ εξωτικό όνομα αλλά και μοναδική ιδέα να σερβίρει το λαβράκι σε γάλα τίγρης. Φυσικά μην παραλείψετε το Nigiri sea bass με μαύρο σκόρδο!

Αυτό το καλοκαίρι έχεις κάθε λόγο να κάνεις ένα εξωτικό ταξίδι εκεί στην άκρη του Ειρηνικού που γεννήθηκε μια από τις πιο συναρπαστικές κουζίνες του κόσμου και τώρα μπορείς να απολαύσεις τα καλούδια της σε ένα roof top με θεαματική 360 μοιρών αντίληψη της ομορφιάς της πόλης.

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά μετά τις 20.00 με κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού εξυπηρέτησης. Διεύθυνση: Μοναστηρίου 24, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο κρατήσεων: 2314 423 300 www.onomahotel.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα