Οι σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα!

Αν έχεις μπει κι εσύ μετά τις γιορτές σε πρόγραμμα διατροφής και βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, αυτές οι σαλάτες θα μείνουν για πάντα στην καρδιά σου και θα τις αποζητάς ξανά και ξανά! 

Parallaxi
οι-σαλάτες-που-πρέπει-να-δοκιμάσεις-αυ-1277268
Parallaxi

Αν έχεις μπει κι εσύ μετά τις γιορτές σε πρόγραμμα διατροφής και βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, αυτές οι σαλάτες θα μείνουν για πάντα στην καρδιά σου και θα τις αποζητάς ξανά και ξανά! 

Marea

Με φαγητά made in Greece, που αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από παρθένα υλικά αγαθά, και έναν χώρο άψογα σχεδιασμένο προσφέροντας θαλπωρή , το Μarea έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας με την ματιά του προς την θάλασσα!  Οι σαλάτες του δε, έχουν αυτό το twist, που τις κάνει μοναδικές και που ισορροπούν τέλεια τις υφές, παίζοντας με το ξινό και το γλυκό, όπως η απόλυτη σαλάτα με ζουμερές γαρίδες, φρέσκα ανάμεικτα φυλλώματα, κρεμώδες αβοκάντο,μάνγκο και dressing φασκόμηλου. Όνειρο!

*Marea Sea Spirit, Λώρα Μαργαρίτη 13, Τηλέφωνο: 231 025 7696

Ίγγλις

Στην Άνω Πόλη το Ίγγλις κρατά σφυχτά τις ιστορίες και τις παραδόσεις χρόνων, με γεύσεις που θυμίζουν το σπίτι σου, σε έναν χώρο που φαίνεται σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος και να έχει κρατήσει την αίγλη των παλιών μεζεδοπωλείων της πόλης! Η κάθε του πρόταση μοναδική συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Εδώ αγαπάμε την σαλάτα παντζάρι καρότο με κρεμμυδάκι τουρσί, καρύδι και πρόβειο γιαούρτι. Υπέροχη επιλογή του χειμώνα!

*Ίγγλις, Ηροδότου 32, Άνω Πόλη, Τηλέφωνο: 231 020 4678

Το Μανιτάρι

Στην Σοφούλη, το Μανιτάρι έχει δώσει ζωή σε ένα εμπορικό που έμοιαζε έρημο. Η ελληνική Δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στη σωστήδιαχείριση των υλικών, προσεγμένο και διακριτικό service και ένα γήινο και χαλαρόπεριβάλλον είναι αυτά που θα βρεις εκεί!  Το κάθε πιάτο συνδυάζει αρμονικά όλα τα υλικά του σε ένα μοναδικό γευστικό παράδεισο που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη! Δοκιμάστε την σαλάτα βουβαλίσια Burrata με διάφορες τομάτες, λαχταριστά ψητό μάνγκο, βασιλικό και καπαρόμηλα! Απόλαυση!

*Το Μανιτάρι 2ος όροφος (Sofouli Center, Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Τηλέφωνο: 231 041 5289

Κιτς και σ’έφαγα 

Με καταγωγή από την Ήπειρο, τα επιβλητικά Πράμαντα και μεγαλωμένη ανάμεσα σε δεινές μαγείρισσες, η Ελένη Τοδούλου γαλουχείται στα μυστικά της ηπειρωτικής κουζίνας σε ένα talk of the town στέκι στο κέντρο της πόλης! Με επιμελώς κιτς αισθητική, το εστιατόριο ξαφνιάζει ευχάριστα με τη μαξιμαλιστική του διάθεση. Με πεντανόστιμες συνταγές να εκπληρώνουν το όνειρο κάθε ουρανισκού. Λατρεύουμε την σαλάτα με το ζουμερό πορτοκάλι Άρτας, το φρέσκο πράσο, την ελιά, την υπέροχη καπνιστή πανσέτα και την ξηρή μυζήθρα Καράλης. Θεϊκή!

*Κιτς και σ’ έφαγα, Ολύμπου 89, Τηλέφωνο: 231 551 9191

Πόρτα Ανοιχτή

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τα δυτικά της πόλης είναι αυτός ο γαστρονομικός πόλος, με  με comfort φαγητό, ωραία ατμόσφαιρα, επιλεγμένες μουσικές και μια gallery οργανώνει εκθέσεις δίπλα σε έναν υπέροχο κήπο. Η Πόρτα ανοιχτεί  με μία κουζίνα αρκούντως δελεαστική, που δεν κραυγάζει, που δεν υποκρίνεται, που υπηρετεί σπουδαία την απλότητα και την επιστροφή στις ρίζες της ελληνικής γεύσης, μας δίνει λόγους να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στα δυτικά! Επιλέξτε την σαλάτα με την burrata τα ντοματίνια, την φρέσκια ρόκα και το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης και κρέμα βαλσάμικο. Πανδαισία!

*Πόρτα Ανοιχτή, Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, τηλ, 2311265325 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα