Η απόλυτη κρεατοφαγία της πόλης

Το απόλυτο σημείο λατρείας του καλού κρέατος στα ανατολικά της πόλης έχει όνομα και λέγεται Ρινόκερος.

Parallaxi
η-απόλυτη-κρεατοφαγία-της-πόλης-161812
Parallaxi
Ρινόκερος (15)
Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας

Στα ανατολικά της πόλης υπάρχει από το 2008 ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία απόλαυσης του κρέατος της Θεσσαλονίκης. Γεννήτωρ του Ρινόκερου ο Αρχέλαος Λαζαρίδης, με παρελθόν οικογενειακό λαμπρό στην εστίαση ρίσκαρε από την αρχή να στήσει εκτός κέντρου ένα meat bar που κατάφερε από τις πρώτες μέρες του να κερδίσει τις γευστικές εντυπώσεις των καλοφαγάδων που βρήκαν έναν ιδανικό προορισμό για να απολαύσουν με προσεγμένο τρόπο την λατρεία του κρέατος.

Ρινόκερος (1)

Ρινόκερος (2)

Στη γωνία Ανθέων και Μαρτίου, λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μουσικής, σε μια γειτονιά που πάντα στην ιστορία της είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού, σε ένα χώρο που παίζει με τη χαλαρότητα στη φόρμα αλλά και την γκουρμέ άποψη, ο Ρινόκερος είναι ένα από τα must της εκτός κέντρου γευστικής Θεσσαλονίκης του σήμερα. Κέντρο απόκεντρο λοιπόν, με φανατικούς όχι μόνο της γειτονιάς αλλά και όλης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης από το Πανόραμα μέχρι τα προάστια και βέβαια κόσμο που έρχεται από το κέντρο εδώ και χρόνια για το βασικό λόγο που πηγαίνει κανείς σε ένα εστιατόριο. Το φαγητό.

Ρινόκερος (12)

Ρινόκερος (14)

Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω οκτώ ολόκληρα χρόνια θα βλέπαμε ότι πριν η νέου τύπου μανία για εκλεκτό κρέας γίνει μόδα εδώ δοκιμάσαμε την πρώτη μπριζόλα Τόμαχοκ της πόλης!

Πάμε λοιπόν στα πιάτα. Εξαιρετικά στημένα πιάτα σε μερίδες πραγματικά χορταστικές από τις πιο απλές πρώτες ύλες έως τις πιο δύσκολες σε συμπεριφορά όπως το βουβάλι. Ο Αρχέλαος ξεκίνησε γυρίζοντας την Ελλάδα και εντοπίζοντας τους κατάλληλους προμηθευτές σε πρώτες ύλες και έβαλε από την αρχή το στοίχημα της αλλαγής της κάρτας του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παραπάνω από ότι έχουμε συνηθίσει. Πράγμα που κάνει τους θαμώνες να μην πλήτουν ποτέ χάρη στις διαρκείς εισαγωγές νέων προτάσεων και τρόπων παρασκευής των υλικών, κάθε φορά και πιο εντυπωσιακών. Χωρίς να λείπουν βέβαια ως σταθερές πιάτα all time classic όπως τα λατρεμένα εδώ σπαράγγια με σπάνια μανιτάρια και πανσέτες, μια εμπειρία γεύσης που αγαπούν όλοι και επιβιώνει κάθε αλλαγής.

Ρινόκερος (20)Ρινόκερος (22)Ρινόκερος (23)Ρινόκερος (24)Ρινόκερος (25)

Στα πιάτα που οφείλει να δοκιμάσει κανείς τα βουβαλίσια σουτζουκάκια με τον πουρέ πατάτας και το λάδι ρόκας, το ψαρονέφρι σωτέ με τη σάλτσα από το σιναπόσπορο, οι παπαρδέλες με το μοσχαράκι ραγού και τα μανιτάρια, το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμυδάκια και χαρουπόμελο, την ωραία ταλιάτα με φλούδες παρμεζάνας, το αρνίσιο καρέ με τις γλυκοπατάτες και την κοπανιστή. Έχουν ωραίες σαλάτες βαλεριάνας, ρόκας ή κέιλ ή baby σπανακιού με προσθήκες εντυπωσιακών dressing, κάτι τέλειες μπάρες φέτας με κρούστα πιπεριών και τραγανά τσιπς πατάτα ή τις baby με το απάκι και φυσικά τις ωραιότατες μπρουσκέτες για ξεκίνημα απολαυστικό. Σβήνεις για φινάλε με μια σούπα σοκολάτας άλλο πράμα, ή απλά αφεθείτε σε μια νοστιμότατη γκανάς ή ένα αποδομημένο μιλφέιγ.

Ρινόκερος (18)

Ρινόκερος (19)

Ρινόκερος (21)

Ρινόκερος (26)

Συνοδεύστε απαραιτήτως με μια ρακή από τους Αρμένους στο Ρέθυμνο της Κρήτης που θα θυμάστε για καιρό ή το ωραίο δικό τους εμφιαλωμένο κρασάκι. Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε επίσης είναι ότι ο σεφ εδώ που υπηρετεί το όραμα του Αρχέλαου λέγεται Διονύσης Κιουρτζίδης και ότι πολλοί από τους ωραίους πίνακες στους τοίχους και murals είναι έργα της μητέρας του, της κ. Ευδοκίας που άλλωστε τον μύησε και στα μυστικά της κουζίνας πριν πολλά χρόνια. Οικογενειακή υπόθεση κυριολεκτικά.

Το απόλυτο σημείο κρεατοφαγίας στα ανατολικά της πόλης έχει όνομα και λέγεται Ρινόκερος. Να πάτε.

*Ρινόκερος, Μαρτίου 2, Τηλ. 2310428402, Fb: Ρινόκερος

Ρινόκερος (3)Ρινόκερος (4)Ρινόκερος (5)Ρινόκερος (6)Ρινόκερος (16)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα