Εστιατόρια

Ο Βαγγέλης στο Λιμνονάρι

Αν βρεθείς στη Σκόπελο ο τόπος για φαγητό και μπάνιο είναι ένας.

Parallaxi
ο-βαγγέλης-στο-λιμνονάρι-123973
Parallaxi

DSC_0025-1

Αν ξέρεις κόσμο στη Σκόπελο, μόνιμους κατοίκους ή του καλοκαιριού θα σε συμβουλέψουν ένα πράγμα. Να πας για μπάνιο στο Λιμνονάρι και να γευματίσεις στου Βαγγέλη. Και αν είσαι τυχερός κάθε Κυριακή βράδυ έχει και κομπανία.

FullSizeRender (13)

Υπάρχει κόσμος που τρώει κάθε μέρα όλο το καλοκαίρι στου Βαγγέλη Λεμονή. Γιατί; Πρώτον γιατί έχει εξαιρετικό φαγητό. Ψάρι που δεν τρως πια στα περισσότερα τουριστικά μέρη της Ελλάδας. Σπαρταριστό και καλοψημένο. Και σε λογικές τιμές. Όχι σφαγείο.

FullSizeRender (12)FullSizeRender (11)

Δεύτερον γιατί έχει στήσει μια κατάσταση μοναδική μπροστά στη θάλασσα. Στο οικογενειακό του κτήμα έχει βάλει πανιά και αιώρες, ξαπλώστρες κάτω από τις ελιές και σεζ λονγκ να αράξεις και δεν θα έρθει ποτέ κανείς να σου ζητήσει χρήματα για τη χρήση τους ή να σε βάλει να παραγγείλεις με το ζόρι.

FullSizeRender (10)

DSC_0029-1

Και τρίτον γιατί είναι ο ίδιος ωραίος τύπος και έξω καρδιά και αν τον πετύχεις χαλαρό θα σου πει ιστορίες ωραίες σκοπελίτικες. _DSC0243-1

Κατά τα άλλα στο Λιμνονάρι, την ομώνυμη ταβέρνα με την παραλία η οικογένεια Λεμονή, το πιο γνωστό επίθετο στο νησί της Σκοπέλου μαγειρεύει με ωραία υλικά, λάδια, μέλια, ελιές και λαχανικά δικής της παραγωγής, έχει πάντα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, αλλιώς φτιάχνει κάτι άλλο και απίστευτο τσίπουρο, μια γκράπα μοναδική που κάνει ντόπιους και ξένους να παραμιλάνε. Το τσίπουρο το προμηθεύεται από το Μυλότοπο των Γιαννιτσών. Αλλά και τα τυριά και τα κρέατα είναι ντόπια.

_DSC0241-1

Το μέρος θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια που έκανες ξέγνοιαστες διακοπές και οι γονείς έριχναν έναν υπνάκο κάτω από τα δέντρα μετά τη μεσημεριανή μέθεξη του φαγητού. Η ταβέρνα είναι εκεί από το 1969 και έχει φανατικούς προσκυνητές.

limnonari-skopelos-tavern-summer-vacation

Μπες στον πειρασμό για θεϊκό κοκκινιστό τράγο, φρεσκοτηγανισμένα σκοπελίτικα θράψαλα, σπιτικό μουσακά και φίνα μακαρονάδα με θαλασσινά.

_DSC0238-1

αα

Λιμνονάρι, Παραλία Λιμνονάρι, Τηλ: 2424022242.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα