Εστιατόρια

To πιο ατμοσφαιρικό νέο καφενείο της πόλης!

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που η αίσθηση τους σε αρπάζει από τα μούτρα από την πρώτη στιγμή και σε ταξιδεύει σε ένα κόσμο μύθου. Το Youkali είναι μια τέτοια περίπτωση.

Parallaxi
to-πιο-ατμοσφαιρικό-νέο-καφενείο-της-πόλ-144541
Parallaxi

_DSC1193-as-Smart-Object-1

Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που η αίσθηση τους σε αρπάζει από τα μούτρα από την πρώτη στιγμή και σε ταξιδεύει σε ένα κόσμο μύθου. Το Youkali είναι μια τέτοια περίπτωση. Σε μια πολυκατοικία αστικής ομορφιάς του εξήντα, στην απόληξη της Εθνικής Αμύνης, σου δίνει την αίσθηση πως ο χρόνος εδώ δεν πέρασε ποτέ από πάνω του ή ακόμα καλύτερα άφησε την πατίνα του στο χώρο με ένα μοναδικό τρόπο.

_DSC1061-as-Smart-Object-1

_DSC3136-as-Smart-Object-1Με το ύφος των υπέροχων αστικών καφενείων μιας άλλης εποχής και το αριστοκρατικό στιλ μιας λέσχης παλαιού τύπου, ήρθε να προσθέσει την αύρα του στην καλλιτεχνική γειτονιά πέριξ του Λευκού Πύργου. Με την αρχιτεκτονική φροντίδα της ομάδας DCA που έχει στήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα concept τα τελευταία χρόνια.

_DSC1076-as-Smart-Object-1_DSC1082-as-Smart-Object-1

Από την κολόνα και τα γύψινα ταβάνια που ελάφρυναν και απέκτησαν τσαχπινιά χάρη στις τρέσες με τις λάμπες που τα φωτίζουν, μέχρι το συγκλονιστικό πάτωμα, βγαλμένο λες από ταινία του εξήντα και τα τραπέζια καφενείου. Και βέβαια τη γωνιά του μπαρμπέρη, φόρος τιμής στα ένδοξα καφενεία του χθες που μια φορά την εβδομάδα φιλοξενούσαν εντός τους τον κουρέα που περιποιούνταν τους κυρίους.

_DSC1084-as-Smart-Object-1_DSC1093-as-Smart-Object-1

Το Γιουκάλι είναι η πιο ατμοσφαιρική νέα πρόταση της Θεσσαλονίκης που δημιούργησαν τρεις φίλοι με άποψη. Τα πρωϊνά που ο ήλιος λούζει από τις τζαμαρίες του το χώρο και στα τραπέζια του αχνίζουν ροφήματα υπέροχα, δοκιμάσαμε τον απολαυστικό ομώνυμο καφέ με μια απολαυστική προσθήκη μερέντας στον καπουτσίνο! Προσέξτε τις φλόκες και το ματζούνι που θα σας σερβίρουν με τον καφέ σας! Υπέροχα σερβίτσια, σαν να το έσκασαν λες από τη σερβάντα της γιαγιάς.

_DSC3152-as-Smart-Object-1

_DSC3192-as-Smart-Object-1

_DSC1100-as-Smart-Object-1_DSC1105-as-Smart-Object-1

Ηθοποιοί από πρόβες που συμβαίνουν στα γειτονικά θέατρα, άνθρωποι που επιλέγουν να διαβάσουν το βιβλίο ή την εφημερίδα τους ή να σερφάρουν στο laptop, φίλοι που δίνουν ραντεβού για ένα καφέ συντροφιά τζαζ μουσικής, είναι εκεί από νωρίς!

_DSC1108-as-Smart-Object-1

_DSC1151-as-Smart-Object-1

_DSC1070-as-Smart-Object-1

Όσο μεσημεριάζει αρχίζουν οι παρέες που το επιλέγουν για τις κρητικές ρακές του, τα τσίπουρα και το βιολογικό κρασί από το Παγγαίο. Μαζί του έρχονται και οι μεζέδες, στο ύφος των παλιών καφενείων που τσιμπούσαν τα μεσημέρια και τα βράδια που παππούδες μας. Χοιρινό με πρασοσέλινο σπιτικό, λαχανιά, το κλασικό λάχανο με χοιρινό, μοσχαράκι με κους-κους, σπετσοφάι σπέσιαλ, μια τηγανιά τριπλή, φάβα ωραία και ταραμαδάκι απολαυστικό, καπνιστό σκουμπρί για το ούζο, μανιταράκια, πατατοσαλάτα πικάντικη, πλιγούρι σε πύργο, μπριάμι, πιάζ, μια ωραία μοσχαρίσια γλώσσα που δεν την πολύ φτιάχνουν πια τα μαγαζιά και κρίμα και ότι άλλο ετοιμάσει ο σεφ που αλλάζει το μενού κάθε τρεις τέσσερις μέρες, ακριβώς όπως έκαναν και τα παλιά καφενεία της γειτονιάς για να μη βαριέται ο πελάτης τα ίδια και τα ίδια.

_DSC3267-as-Smart-Object-1_DSC3262-as-Smart-Object-1_DSC3253-as-Smart-Object-1_DSC3238-as-Smart-Object-1_DSC3218-as-Smart-Object-1_DSC3211-as-Smart-Object-1_DSC3236-as-Smart-Object-1

_DSC1163-as-Smart-Object-1_DSC1178-as-Smart-Object-1_DSC1179-as-Smart-Object-1_DSC1188-as-Smart-Object-1

Όσο νυχτώνει και ανάβουν τα ωραία τους φώτα η μουσική γίνεται και πιο ξεσηκωτική και οι παρέες δοκιμάζουν και πιο προχωρημένες γεύσεις όπως το εξαιρετικά δημοφιλές εδώ σφηνάκι της τεκίλας που συνοδεύεται από μια καπνιστή σαρδέλα άλλο πράμα!

_DSC3198-as-Smart-Object-1

Έχει ωραίες ελληνικές μπύρες και μια μοναδική μπύρα χωρίς γλουτένη και αποστάγματα, έχει σήμα κατατεθέν τους αγαπημένους μας διδύμους της πόλης, τον Ανέστη και το Μιχάλη, που η καλημέρα τους εδώ σε γεμίζει ομορφιά!

_DSC3271-as-Smart-Object-1

_DSC1202-as-Smart-Object-1_DSC1208-as-Smart-Object-1

*Youkali, Εθνικής Αμύνης 6, Τηλ. 2310220310 και στο www.facebook.com/pages/Youkali

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα