Forest – The Pastry Shop: The sweet side of the city

Το πιο γλυκό new entry στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
forest-the-pastry-shop-the-sweet-side-of-the-city-986858
Parallaxi

Φωτογραφίες: Γιάννης Γκούτμαν

To Forest The Pastry Shop δεν είναι απλά ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο για τους  λάτρεις των γλυκών απολαύσεων. Είναι  περισσότερο μια φιλοσοφία κι ένα όνειρο, που ενσαρκώθηκαν μέσα  από τις δημιουργίες του Δημήτρη Τσούκα.

The philosophy

Η ιστορία του ξεκινάει με τον ίδιο να παρακολουθεί στην κουζίνα τη μητέρα του να φτιάχνει φαγητά και γλυκά. Σε μια πολυπληθή οικογένεια το φαγητό είναι πάντα το σημείο συνάντησης. Αφού τελειώνει το Πολυτεχνείο ως Ηλ. Μηχανικός και δουλεύει στον τομέα σε έργα μεγάλης κλίμακας σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αποφασίζει να ασχοληθεί με την πραγματική του αγάπη, τη μαγειρική. Μετά το πτυχίο του στη Le Monde κι αφού ακολουθεί την πορεία του σε διαφορετικές κουζίνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα λιτό και μοντέρνο ζαχαροπλαστείο, σε σχεδιασμό της αρχιτέκτονα Ελεάνας Φώτη, με τη δική του «υπογραφή» κι ένα όνομα με συμβολισμό. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του, η εποχικότητα των υλικών και το απόλυτο ξύπνημα των αισθήσεων. Όπως όταν πας μια βόλτα στο δάσος και αισθάνεσαι τις αισθήσεις και τη φαντασία σου να αμβλύνονται, ενώ ταυτόχρονα συνδέεσαι τόσο πολύ με το παρόν!

The taste  

Με το ξύλο και τις παστέλ αποχρώσεις να συνθέτουν το μίνιμαλ σκηνικό του, εδώ η πρώτη επίσκεψη θα σας οδηγήσει στο να επιστρέφετε συνέχεια και να δοκιμάζετε κάθε φορά είτε κάποια νέα συνταγή είτε κάποια γνώριμη, αλλά with a twist. Με το ιδιότυπο γευστικό του ιδίωμα του pastry chef να αποθεώνει τις οξύτητες, το αποτέλεσμα είναι να ανακαλύπτετε στο ίδιο γλυκό κρυμμένες τόσο αριστοτεχνικά πολλές γευστικές αντιθέσεις, όπως τη ζάχαρη με το αλάτι!

The bakery

Όλα τα φώτα στραμμένα στον σταρ, τα σουηδικά buns -κάτι σαν τα cinnamon rolls. Με κάρδαμο, με φρούτα, με μέλι, καρύδια και κανέλλα ή με ταχίνι, αποτελούν μια πρόταση που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα muffins με κομμάτια μαρέγκας κι εσπρέσο, καθώς και τα cookies ολοκληρώνουν την πρώτη γλυκιά τριλογία.

Σε συνδυασμό με τον αγαπημένο σας καφέ, από τη Roasters Kolektiva Coffee Roasters & Specialty Coffee, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μέρα εδώ ξεκινάει με θετικά μόνο vibes.

The pâtisserie

Ο μινιμαλισμός στην εμφάνιση, αλλά ο μαξιμαλισμός στη γεύση δεν είναι μια απλή θεωρία. Δροσερή πανακότα με ξινόγαλα και κόκκινα φρούτα -με γεύση σαν γιαούρτι. Pavlova-πειρασμός, που θυμίζει κέλυφος με γέμιση από τρεις διαφορετικές εκδοχές: κόκκινα φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής, banoffee ή λευκή σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και φρούτα του δάσους.

Τάρτες φρούτων με βάση βρώμης και ψητά μήλα, pecan ή καραμέλα. Fudge με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή ή κομμάτια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ή λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους -σε αυτήν την περίπτωση τα φρούτα αλλάζουν εποχικά.

New ideas

Ο Δημήτρης, που διαρκώς πειραματίζεται με τα υλικά, ακούγοντας το γευστικό του ένστικτο, σύντομα θα παρουσιάσει στις προθήκες του τις νέες εκδοχές του bun με αρωματικό βούτυρο ή αλλαντικά και τις lemon και chocolate pies με μπισκότο μαρέγκας. Επίσης, θα ετοιμάζει κάθε Σάββατο ένα διαφορετικό γλύκισμα, για να ολοκληρώνεται η εβδομάδα μ’ ένα sweet highlight.

Not to miss! To Forest μπορεί να είναι μαζί σας και μέσω της υπηρεσίας Catering, στο πάρτι, το οικογενειακό τραπέζι, τα γενέθλιά σας και κάθε στιγμή που επιθυμείτε να απολαύσετε κάτι που θα σας ταξιδέψει γευστικά.

*Forest – The pastry shop, Φραγκίνη 9, T. 2310 234146, Facebook, Instagram

Advertorial
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα