Greek Chefs Abroad ΙΙ
Ο απολογισμός ενός επιτυχημένου γαστρονομικού θεσμού της Marbella Collection
Η επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Greek Chefs Abroad II, μας έφερε και πάλι στο προσκήνιο την Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα η οποία αποτελεί πραγματικότητα και μια σημαντική σταθερά στη σύγχρονη πολιτιστική μας παράδοση καθώς και ένα σημαντικό «συν» στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που έλκουν τον υψηλού επιπέδου τουρισμό.
Οι συμμετέχοντες σεφ
Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού Aleria μαζί με τον Ασημάκη Χανιώτη, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μας σύστησε γεύσεις της θάλασσας επαναπροσδιορίζοντας κλασικές συνταγές, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στην Βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth, ένωσαν τις δυνάμεις τους στα ξενοδοχεία του Ομίλου MarBella Collection, ξεδίπλωσαν τα γαστριμαργικά ταλέντα τους και είχαν την ευκαιρία να επανασυστηθούν στο ελληνικό κοινό με συνταγές που υμνούσαν τόσο την ελληνική κουλτούρα όσο και τα σύγχρονα trends.
Οι σπουδαίοι Έλληνες guest chef, πρεσβευτές της Ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, συμμετείχαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σ’ ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα, και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και αμιγώς ελληνικό. Κινούμενοι στο δίπτυχο «γαστρονομική παράδοση και μέλλον μέσα από διεθνείς επιρροές» ανέδειξαν τη σύγχρονη υψηλή ελληνική κουζίνα, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Το αποτέλεσμα είναι ένα «μανιφέστο» σε εξέλιξη, μια τομή στη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας, που κόντρα στις δυσκολίες απελευθερώνει εξαιρετικές δημιουργικές δυνάμεις.
Είπαν για την διοργάνωση οι συμμετέχοντες Guest Chef: Γκίκας Ξενάκης «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ο οποίος βοηθάει στη εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας….»
Ασημάκης Χανιώτης «Βάζω όλες μου τις δυνάμεις στο να προάγω τη χώρα μου μέσα από τα πιάτα μου και αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο.
Μαριάννα Λειβαδιτάκη: «Η εμπειρία να είμαι μέρος ενός γαστρονομικού φεστιβάλ στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Δημιούργησα πιάτα με τοπικά προϊόντα, ελληνικές συνταγές με ένα twist, ως φόρο τιμής στις ρίζες μου.
John Σκοτίδας «Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μαγειρέψω στην Ελλάδα και το Greek Chefs Abroad μου έδωσε αυτήν την χαρά να δείξω την μαγειρική μου κουλτούρα, συνδυασμός Ελλάδας και εμπειριών εξωτερικού…»
Γιάννης Κιόρογλου «Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο Greek Chefs Abroad και είναι πια σαν να επιστρέφω σπίτι μου..»
Δείτε μέσα από τα βίντεο τις καλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης