Tribeca: Happy 25th με νέες γευστικές προκλήσεις!
Το νέο μενού του Tribeca αποτελεί μια όαση στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.
Το Tribeca γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του και σας καλωσορίζει στη νέα εποχή του! Φανταστείτε να κάθεστε στο πιο cool περιβάλλον της πόλης, να απολαμβάνετε εξαιρετικές american-japanese γεύσεις και μπροστά σας να απλώνεται η μοναδική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Κλείνοντας μια 25ετία ως ένας από τους πρωταγωνιστές στη σκηνή διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, το Tribeca μεταμορφώνεται από ένα δυναμικό café-bar σ’ ένα bar-restaurant με fine cuisine. Χωρίς την απρόσωπη και απόμακρη -για πολλούς- έννοια του όρου, αλλά με την υψηλή ποιότητα και τη σοφιστικέ αισθητική που είναι προσιτή, διατηρεί τον casual χαρακτήρα του ως ιδανικός προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας.
Μοντέρνος χώρος, με high aesthetic πινελιές, δε χρειάζεται πολλά περιττά με το μοναδικό background που διαθέτει. Οι μεγάλες και μικρές ξύλινες ροτόντες του με τα αναπαυτικά καθίσματα και ο υποβλητικός φωτισμός -τη μέρα το μαγαζί λούζεται από το φυσικό φως- συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως κομψό και φιλόξενο. Στα συν του, η άνετη μπάρα, όπου μπορεί κανείς να πάρει το ποτό του ή να γευματίσει. Πάντα, όμως, με σταθερές την υπέροχη ανοιχτή θέα και την ενδιαφέρουσα περαντζάδα, που απολαμβάνει κανείς μόνο στη Νέα Παραλία.
The ID
Φέτος, το Tribeca επικεντρώνεται περισσότερο στην αίσθηση της γεύσης και την αποθεώνει με επικεφαλής τον Chef Alsi Sinanaj, που στοχεύει στο πάντρεμα της γιαπωνέζικης και της αμερικανικής κουλτούρας και κουζίνας. Το βάρος πέφτει στο grilling -τεχνική ψησίματος των κρεάτων- συνδυάζοντας έννοιες και μεθόδους, όπως η ρομπάτα, το μαγείρεμα στη φωτιά, με το γιακιτόρι, την ασιατική εκδοχή στα σουβλάκια. Με tapas, καθώς και family style πιάτα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες -κρέατα ΑΑ ποιότητας, ρίζες και φρέσκα λαχανικά-, στο μαγείρεμα, αλλά και στην ιεροτελεστία του στησίματος των πιάτων, συνδυάζοντας όλες τις ποιότητες στην τέχνη της γεύσης.
Αυτό που σίγουρα απογειώνει κάθε γεύμα είναι το pairing με τα signature cocktails, που μπορείτε να απολαύσετε και μόνα τους: το Tanqueray N10, violet & jasmine cordial, yuzu, aquafaba, το Don Julio blanco, mezcal, strawberry, sichuan italian bitter, palo santo, το Zacapa, passion fruit, rhubarb bitter, lemongrass & pineapple, coca-cola not ή το Bulleit, rasberry cordial, ginger foam όλα με την υπογραφή του Bar manager, Γιάννη Μπάκου.
The tops
Εδώ η απόλαυση ξεκινάει με starters, όπως τα τραγανά ρολάκια πάπιας με σάλτσα χοιζίν Crispy duck roll, το Pork & Shrimp’s Gyoza, που είναι χοιρινό και γαρίδα σε πιτάκι Gyoza με jalapeño mayo sauce, το Beef tataki, βιολογικό μοσχαράκι Τατάκι με σάλτσα τσιμιτσούρι, και το Steamed Flame Edamame with sake & Sea Salt, δλδ. φασόλια σόγιας σβησμένα με σάκε βούτυρο και λεμόνι. Οι σαλάτες του έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με τα υπόλοιπα πιάτα, όπως η Robata Garden in Quinoa Salad με λαχανικά σχάρας εποχής, η Tako with cucumber pickles με χταπόδι ξιδάτο.
Πρωταγωνιστές του μενού, τα burgers και τα bao buns∙ Tribeca 25 Smash dry aged with yuca chips, που είναι κιμάς αργής ωρίμανσης, με παλιωμένο τυρί τσένταρ, γιαπωνέζικο φύλλο μέντας και χειροποίητη πίκλα αγγούρι, Smash free range chicken with yuca chips με κιμά από ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο, σάλτσα ροκότο και γιαπωνέζικη πίκλα και το Bao bun with crispy duck με αρωματική πάπια και φρέσκα λαχανικά ή κοτόπουλο και jalapeno mayo ή pork belly. Οι γιαπωνέζικες τεχνικές yakitori ή yakiniku αποκαλύπτονται μέσα από πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες με κοτόπουλο ή κρέας ψημένο, όπως τα Kokoro & Reba, που είναι καρδιά και συκωτάκια από κοτόπουλο, το ιαπωνικό κεμπάπ σε καλαμάκι μπαμπού Tskune, το Miso-Marinated free range Chicken και το Cubed Sirloin με μαρμελάδα τσίλι και πράσινα σπαράγγια. Στον κατάλογο θα βρείτε, επίσης, και ρύζι στον ατμό με λαχανικά ή με κρέας και λαχανικά στη σχάρα. Και για επιδόρπιο, το δροσερό Yuzu cake θα κλείσει μοναδικά το γεύμα σας.
Fun Time
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το μαγαζί υποδέχεται guest bartenders από βραβευμένα μαγαζιά, που δημιουργούν top cocktails για τους φίλους των spirits. Highlight: Ζητήστε να δοκιμάσετε το sake με δαμάσκηνο και yuzu. Δεν έχετε πιει κάτι παρόμοιο! Τα βράδια εναλλάσσονται οι dj’s με soul, funk, jazz και electronic play lists, κάθε Πέμπτη τα live με soul και funk bands της πόλης αποτελούν μια μουσική όαση, ενώ οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στα βινύλια με συλλέκτες ή dj’s στα decks από τις 18.00, όπως ο Στέλιος Δεσλής και ο Κώστας Ζηκόπουλος, να δίνουν τον ρυθμό.
Έχοντας βρει τις ισορροπίες και βάζοντας τη δική του σφραγίδα σ’ ένα τόσο προνομιούχο όσο και ιδιαίτερο σημείο της πόλης, το Tribeca αναγεννιέται, διατηρείται πάντα updated και αποτελεί σημείο αναφοράς στη διασκέδαση με άποψη.
*Λ. Νίκης 21, Τ. 2310 226604, Facebook, Instagram