Η Ελλάδα της γεύσης που μας κάνει περήφανους φέτος στο Sani Gourmet
Το Sani Gourmet καλωσορίζει για 15η χρονιά τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σεφ στη μεγαλύτερη γιορτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής
Από το 2006, το Sani Gourmet συγκεντρώνει πολιτισμούς, γεύσεις και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, με κάθε χρόνο αφιερωμένο σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα.
Τώρα στα 15 του χρόνια, γιορτάζει την Ελληνική Γαστρονομική Σκηνή.
Μια πολυτελής σκηνή που ποικίλλει στις πολλές γαστρονομικές της προσφορές, με σύγχρονους Έλληνες σεφ να έχουν αγκαλιάσει τα γαστρονομικά στοιχεία μιας πληθώρας κουζινών και να τις συνδυάζουν άψογα με το δικό τους γαστρονομικό υπόβαθρο.
Ο καθένας βάζει τις δικές του μοναδικές ανατροπές σε γνωστά και πολύ αγαπημένα πιάτα.
Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους executive chefs του Sani, η A-list των σύγχρονων Ελλήνων σεφ θα δημιουργήσει μενού γευσιγνωσίας – εμπνευσμένα από τα επώνυμα πιάτα τους και τέλεια συνδυασμένα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.
Συμμετέχοντες σεφ:
Σωτήρης Ευαγγέλου, Salonica Λίζα Κερμανίδου, Pantechnicon / Café Kitsuné Άνταμ Κοντοβάς, Kobra Γκίκας Ξενάκης, Aleria Βασίλης Μουρατίδης, Squirrel / Andromeda Δημήτρης Παμπόρης, Treehouse / Bubo Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος, Delta Restaurant Μανώλης Παπουτσάκης, Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια Αλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC
CHEFS
Σωτήρης Ευαγγέλου
*22-24 ΜΑΪΟΥ, FRESCO
Εxecutive Chef του εστιατορίου Salonica στη Θεσσαλονίκη, ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου, με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο, έχει διαμορφώσει το δικό του μοναδικό στιλ.
Λίζα Κερμανίδου
*21 ΜΑΪΟΥ, PATISSERIE
Μια από τις πιο ταλαντούχες νέες pastry chef της Ευρώπης και Head Pastry Chef στο Pantecnhicon, η Λίζα Κερμανίδου έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν στο Hotel Café Royal και στο Claridge’s.
Άνταμ Κοντοβάς
*23-24 ΜΑΪΟΥ, ASIAN
Οι σύγχρονες δημιουργίες του Άνταμ Κοντοβά, Executive Chef του εστιατορίου Alali στη Σαντορίνη και Head Chef στο Kobra, αντλούν δημιουργική έμπνευση από μεσογειακές ρίζες.
Γκίκας Ξενάκης
*20-21 ΜΑΪΟΥ, FRESCO
‘Ένθερμος υποστηρικτής της εντοπιότητας των υλικών, ο Γκίκας Ξενάκης είναι Head Chef του εστιατορίου Aleria, όπου προσεγγίζει με εφευρετική και σύγχρονη ματιά πιάτα της κλασικής κουζίνας.
Βασίλης Μουρατίδης
*20-22 ΜΑΪΟΥ, TOMATA
Executive Chef των εστιατορίων Squirrel & Andromeda στη Χαλκιδική, και ιδιοκτήτης του επερχόμενου εστιατορίου Moldee στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Μουρατίδης έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων για το σύγχρονο στιλ του που συνδυάζει τη μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές γεύσεις.
Δημήτρης Παμπόρης
*20-22 ΜΑΪΟΥ, ASIAN
Από τη θέση του Executive Chef του εστιατορίου Treehouse and Bubo στη Χαλκιδική, ο Δημήτρης Παμπόρης δίνει μια σύγχρονη πινελιά στα αυθεντικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις τους.
Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος
*20-22 ΜΑΪΟΥ, WATER
Οι head chefs του πρωτοποριακού αθηναϊκού εστιατορίου Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, παντρεύουν αριστοτεχνικά τις σκανδιναβικές μαγειρικές τεχνικές με τις ελληνικές γεύσεις.
Μανώλης Παπουτσάκης
*23-24 ΜΑΪΟΥ, TOMATA
Ιδρυτής και chef των βραβευμένων εστιατορίων Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Παπουτσάκης ειδικεύεται στην κρητική κουζίνα δημιουργώντας πιάτα που βασίζονται στα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Με ένα αστέρι Michelin και οκτώ Χρυσούς Σκούφους, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, executive chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, δημιουργεί κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.
Χαθείτε στις ζωντανές γεύσεις του κόσμου στους τέσσερις προορισμούς για φαγητό του Sani Gourmet. Αντιπροσωπεύοντας τα οράματα παθιασμένων, διάσημων σεφ, τα εστιατόρια Sani’s Water, Fresco, Tomata και Asian εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικές ρυθμίσεις για πεντανόστιμα μενού, άψογα συνδυασμένα κρασιά και εξυπηρέτηση πέντε αστέρων. Πιείτε και δειπνήστε με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος ή απολαύστε την ατμόσφαιρα της πολύβουης μαρίνας.
Εστιατόριο WATER
Το εστιατόριο Water καλωσορίζει τους επισκέπτες σε μια μαγευτική γευστική εμπειρία. Με μια χαρακτηριστική μεσογειακή και γαλλική επιρροή, αυτή η μοναδική επιλογή έχει επιμεληθεί προσεκτικά για να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, συνοδευόμενη από μια σειρά εκλεκτών κρασιών που προέρχονται από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.
*Είδος κουζίνας: Μεσογειακή κουζίνα | Τοποθεσία: Sani Asterias | Ώρες λειτουργίας: 08.00-23.00 (απαιτείται κράτηση)
Εστιατόριο TOMATA
Με μια φιέστα χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων, απολαύστε ένα εμπνευσμένο σύγχρονο ελληνικό μενού με μια πραγματικά καινοτόμο πινελιά από τον διάσημο σεφ Καραμολέγκο. Γευτείτε σπεσιαλιτέ με κρεατικά και ψαρικά που ψήνονται κοντά στο τραπέζι σας και συνοδεύστε τα επιλέγοντας από μια λίστα κρασιών με μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς της Ελλάδας.
*Είδος κουζίνας: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα | Τοποθεσία: Sani Marina | Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 23.00 (συνίσταται κράτηση)
Εστιατόριο FRESCO
Γευτείτε μια υπέροχη επιλογή από κομψά, σύγχρονα και όμορφα πιάτα, που δημιουργήθηκαν από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini. Αυτός ο ειδήμων της ιταλικής κουζίνας φέρνει στο τραπέζι σας έναν συνδυασμό από κλασικά πιάτα και καινοτόμες δημιουργίες παρασκευασμένα από τα πιο εκλεκτά κρέατα, θαλασσινά και τα πιο φρέσκα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών.
*Είδος κουζίνας: Ιταλική κουζίνα | Τοποθεσία: Sani Dunes | Ώρες λειτουργίας: 19.00 -22.00
Εστιατόριο ASIAN
Ανακαλύψτε ένα ειδικό μενού Thai-fusion που έχει επιμεληθεί η διάσημη σεφ Thiou, γνωστή σε όλη τη Γαλλία για το εστιατόριό της Restaurant Thiou στο Παρίσι. Απολαύστε τα εξωτικά αρώματα και τις γεύσεις της Ανατολής σε ένα γαστρονομικό ταξίδι απολαμβάνοντας Dim Sum, τοπικά θαλασσινά και μια επιλογή από υπογεγραμμένες σπεσιαλιτέ.
*Είδος κουζίνας: Ταϊλανδέζικη-ασιατική κουζίνα | Τοποθεσία: Sani Marina | Ώρες λειτουργίας: 08.00 – 23.00 (συνίσταται κράτηση)