Η γαστρονομία σε πρώτο πλάνο αυτή τη βδομάδα στην πόλη!

Τρία ξεχωριστά γαστρονομικά event σε τρία εξαιρετικά spots της πόλης που τιμούν την υψηλή γαστρονομία

Parallaxi
η-γαστρονομία-σε-πρώτο-πλάνο-αυτή-τη-βδ-1245272
Parallaxi

Τρία ξεχωριστά γαστρονομικά event σε τρία εξαιρετικά spots της πόλης που τιμούν την υψηλή γαστρονομία

AN EVENING TO SAVOR – Exclusive Degustation Dinner Event // Salonika Restaurant – Makedonia Palace

Το Salonika Restaurant του Makedonia Palace, παρουσίασε το “Salonika Experience” ένα ένθετο μενού γευσιγνωσίας 12 πιάτων. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό από φρέσκα τοπικά υλικά συνοδευόμενα από αντίστοιχα εκλεκτά κρασιά. Τη παρουσίαση των πιάτων επιμελήθηκαν οι Sous Chefs Περικλής Γιαννάκογλου και Παπακοσμάς, από τη μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε στον κόσμο μια μοναδική γευστική εμπειρία της ελληνικής κουζίνας,” δήλωσε ο Σωτήρης Ευαγγέλου “Κάθε πιάτο σχεδιάστηκε για να αφηγηθεί μια ιστορία και να γιορτάσει τα καλύτερα τοπικά, εποχιακά υλικά.”

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με θερμό χειροκρότημα για τη γαστρονομική ομάδα, καθώς οι καλεσμένοι επαίνεσαν τη καινοτόμο προσέγγιση στις γεύσεις και τη προσεγμένη παρουσίαση του κάθε πιάτου.

Το μενού γευσιγνωσίας “Salonika Experience” θα το βρίσκετε στο Salonika Restaurant για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Η Θάλασσά Μας: Η Αγαπημένη Βραδιά Γαστρονομίας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ακτή Ντοβίλ

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 20:30, η ομάδα της Ακτή Ντοβίλ σάς προσκαλεί σε μια ακόμη ξεχωριστή βραδιά – θεσμός για τον γαστρονομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. «Η Θάλασσά Μας» επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ένα μενού που ισορροπεί τη γαστρονομική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα και αναδεικνύει την απλότητα και την πολυτέλεια των φρέσκων θαλασσινών – προσεκτικά επιλεγμένο από την καταξιωμένη σεφ, κα Γιώτα Κουφαδάκη μια από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ιδιοκτήτρια αλλά και μαγείρισσα της Μπουκαδούρας στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Στο ξεχωριστό μενού της βραδιάς μπορείτε να απολαύσετε πιάτα, όπως:

· Χταποδόσουπα με καπνιστή πάπρικα και κριθαράκι (Ntovil brigade)

· Γαύρος γεμιστός με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες και μυρωδικά (Κουφαδάκη Γιώτα)

· Σουπιά με ταντούρι και κρέμα πατάτας (Ntovil brigade)

· Μπακαλιάρος λεμονάτος με πράσα και δαμάσκηνα (Κουφαδάκη Γιώτα)

· Μπακλαβάς με κίτρινη κολοκύθα (Κουφαδάκη Γιώτα)

Τιμή κατά άτομο 80 ευρώ

*Τα συνοδευόμενα κρασιά δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Στο προσεχές πρόγραμμα της, «Η Θάλασσά Μας» ετοιμάζεται να υποδεχτεί κορυφαίους σεφ για δύο μοναδικές βραδιές γαστρονομικής δημιουργίας.

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025, ο σεφ Νίκος Μαλιάρας από το φημισμένο εστιατόριο Βεργιώτικο στη Βέροια θα παρουσιάσει ένα εμπνευσμένο μενού, ενώ την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025, τη σκυτάλη θα πάρει ο σεφ Χρήστος Σιδηρόπουλος από το αγαπημένο εστιατόριο Αγορά της Σύμης, φέρνοντας τη δική του γαστρονομική υπογραφή. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 040 7000

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις, παρακαλούμε ακολουθήστε Facebook & Instagram: @aktintovil

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Καλαμαριά, 55131

Michelin Nights στο Hyatt Regency Thessaloniki

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται το πρώτο Gastronomy Gala με καλεσμένο τον chef Ασημάκη Χανιώτη, τον νεότερο chef που απέσπασε Αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2017.

Ο Executive Chef Απόστολος Αλτάνης και ο guest Chef Ασημάκης Χανιώτης, γνωστός για τη μοναδική του ικανότητα να παντρεύει παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες ιδέες, έχουν επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο Menu Degustation. Κάθε πιάτο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία, αντλώντας έμπνευση από τα εκλεκτότερα υλικά και τη δημιουργική φαντασία των chef. Το μενού ανοίγει με μια λεπτή κρέμα αυγού με τρούφα, μια ευγενική εισαγωγή σε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Εκλεπτυσμένες γεύσεις, όπως το éclair με φουά γκρα και φιστίκι Αιγίνης, καθώς και τα μπενιέ μυδιών, προετοιμάζουν τον ουρανίσκο για το μεγαλείο της μπουγιαμπέσας με κουτσομούρα. Στα highlights της βραδιάς περιλαμβάνονται το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αυγού μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο στους 63°C και η γλώσσα λεμονιού αλά γκρενόμπλ. Για τους λάτρεις του κρέατος, το αρνί α λα παριζιέν, συνοδευόμενο από τρυφερές πατάτες, κολοκυθάκια και τσίκορε, υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Το γεύμα κορυφώνεται γλυκά με ένα αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί, συνοδευόμενο από σορμπέ σαμπάνιας, και το εξαιρετικό μιλφέιγ με δαμάσκηνα, κρέμα διπλομάτ και μια δόση ρουμιού.

Η βραδιά συμπληρώνεται αρμονικά με ζωντανή μουσική, δημιουργώντας την ιδανική συνοδεία για αυτή την εμπειρία γαστρονομικής πολυτέλειας. Η συμμετοχή σε αυτή τη μοναδική βραδιά διατίθεται στα 118€/ άτομο, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται Welcome cocktail “French 75”

Τα Gastronomy Galas είναι το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Hyatt Regency Thessaloniki που συνδυάζει την τέχνη της γεύσης με την πολυτέλεια της ηψηλής αισθητικής σε set menu στο εστιατόριο Ambrosia. Με διακεκριμένους chef που δημιουργούν πιάτα από εξαιρετικά υλικά, κάθε Gastronomy Gala είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης & του οίνου!

Κάθε μήνα ένα Gastronomy Gala σας ταξιδεύει: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025 Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 Σάββατο 31 Μαΐου 2025

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από το Chef Michelin Ασημάκης Χανιώτης @ Hyatt | Εισιτήρια online! | More.com ή από τα καταστήματα Public, Nova & τηλεφωνικά στο 2310-401411.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα