Γευση

Η καλύτερη γαστρονομική ατζέντα της Μεγάλης Εβδομάδας

Περίοδος Πάσχα στη Θεσσαλονίκη με μοναδικές προτάσεις.

Parallaxi
η-καλύτερη-γαστρονομική-ατζέντα-της-μ-578724
Parallaxi
Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας που οδηγούν στα πιο ξεχωριστά πασχαλινά μενού σε αγαπημένα ξενοδοχεία της πόλης.

#Μεγάλη Εβδομάδα με γευστικές εκπλήξεις στο Εστρελλα στην αγορά Μοδιανο

Το Estrella στην Αγορά Μοδιάνο γίνεται Εστρέλλα καφενείο και από την Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, σε περιμένει για ένα λαχταριστό πρωϊνό,  είτε αργότερα μέσα στη μέρα για εκλεκτούς μεζέδες.

Το γνωστό αγαπημένο spot αλλάζει χαρακτήρα, εναρμονίζεται με τις μυρωδιές της αγοράς, συνεργάζεται με τους παραγωγούς και τα καταστήματα που βρίσκονται μέσα, μεταμορφώνεται σε ένα Ελληνικό καφενείο με πρωινό και από το μεσημέρι και μετά σερβίρει τσιπουρα με μεζέδες. Δοκίμασε γίγαντες Καστοριάς με καπνιστό σκουμπρί, καλαμαράκια τηγανητά με μαγιονέζα αγίολι και πολλά ακόμα Greek Tapas

*Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 272845

#The Puffy Tsoureki Project στο Onoma Hotel

Την Μ. Πέμπτη, από τις 6.00μ.μ, το Onoma Hotel διοργανώνει ένα δημιουργικό workshop μαγειρικής  για παιδιά. στο GoodMoodFood Restaurant στο lobby του ξενοδοχείου. Ο Σεφ και η ομάδα του, βάζουν τις ποδίες τους, μοιράζουν φουσκωτή ζύμη για τσουρέκια σε όλα τα παιδιά και πλάθουν ολοι μαζί τα πιο νόστιμα, puffy, τσουρέκια για αυτό το Πάσχα! Και δεν είναι μόνο αυτό! Δεκάδες λευκά αυγά περιμένουν στην κουζίνα τους να βαφτούν με τα πιο ζωντανά χρώματα.
Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων!
*Μεγάλη Πέμπτη, στις 6.00 μμ, στο Onoma Hotel, Μοναστηρίου 27, Κρατήσεις,  2314 42 33 00. Η συμμετοχή στο workshop είναι δωρεάν. Ισχύουν χρεώσεις καταλόγου για καταναλώσεις από το μπαρ και το εστιατόριο.

#Easter at Makedonia Palace

Ένα λαμπρό Πάσχα υπόσχεται το Makedonia Palace στο εστιατόριο Salonica, με θέα την ανοιξιάτικη βεράντα και το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού.

Πασχαλινές γαστρονομικές αποδράσεις που θα σε κάνουν να αναβιώσεις τις ελληνικές παραδόσεις με δημιουργικά πιάτα υπό την συνοδεία του εορταστικού dj set.

Μ.Παρασκευή 14 Απριλίου, επιλογές από νηστήσιμα πιάτα.

Το Μ.Σάββατο 15 Απριλίου, το Αναστάσιμο μενού συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι με συνοδευτικά. Υπό την συνοδεία του εορταστικού dj set.

Ωρα: 00:15, Τιμή ανά άτομο: 75€

Αναστάσιμο μενού

Τη Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου, το εορταστικό παραδοσιακό καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου, συνοδεύεται από αυθεντικές εορταστικές γεύσεις με ένα μπουφέ για όλη την οικογένεια.

Ωρα: 13:00, Τιμή ανά άτομο : 85€

*Salonica Restaurant του Makedonia Palace, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2,  Κρατήσεις: 231 089 7176.

#𝗕𝗘 𝗘𝗚𝗚-𝗖𝗘𝗣𝗧𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟 𝗔𝗡𝗗 𝗖𝗘𝗟𝗘𝗕𝗥𝗔𝗧𝗘 𝗘𝗔𝗦𝗧𝗘𝗥 AT HYATT

Το Hyatt Regency Thessaloniki στρώνει το τραπέζι για εσάς και την οικογένειά σας και σας υποδέχεται με παραδοσιακές γεύσεις & αρώματα, που δημιούργησαν ο executive chef Απόστολος Αλτάνης και η ομάδα του.

Το Μεγ. Σάββατο, μετά την Ανάσταση, η παραδοσιακή μαγειρίτσα & τα κόκκινα αβγά έχουν την τιμητική τους σε έναν μπουφέ γεμάτο συνοδευτικά, σαλάτες & γλυκά.

Την Κυριακή του Πάσχα η παράδοση στο Hyatt Regency Thessaloniki αρχίζει από το πρωίμε το ψήσιμο των αρνιών στους κήπους του ξενοδοχείου.

Στο Grand Ballroom στήνεται ο πασχαλινός μπουφές με εκλεκτά εδέσματα,όπως αρνί σούβλας, κοκορέτσι, κρύα και ζεστά ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες,live carving και κοντοσούβλι.

Ξεκινήστε με ένα απεριτίφ ούζου και λαχταριστά μεζεδάκια, συνεχίστε με κρασί και γλεντήστε παραδοσιακά με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Trio Musicanti (Μανώλης Καραντίνης, Αχιλλέας Σοφούδης, Θάνος Γκιουλετζής).

Εννοείται πως από το τραπέζι δεν θα λείπουν τα ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ταρτάκια, τούρτες, φρεσκοκομμένα φρούτα και συντριβάνι σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας και τους μικρούς φίλους.

Μ. Σάββατο ( μετά την Ανάσταση) Τιμή κατ’ άτομο: 65,00 €

Κυριακή του Πάσχα (13:00-17:00) κατ’ άτομο: Τιμή κατ’ άτομο: 95,00 €

Η συμμετοχή για παιδιά από 0 – 6 ετών είναι δωρεάν ενώ για παιδιά από 6 – 12 ετών προσφέρεται έκπτωση 50% από την τιμή του ενηλίκου.

*Hyatt Regency Thessaloniki, 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας, Πληροφορίες: 2310 401411

#Easter @ The Garden του Grand Hotel

Την Κυριακή του Πάσχα, o κήπος του Grand Hotel Palace μεταμορφώνεται σε παραδοσιακή αυλή με ανθισμένα λουλούδια, αγαπημένα πασχαλινά έθιμα, σούβλες και κόκκινα αυγά. Απολαύστε το αυθεντικό Ελληνικό Πάσχα με συγγενείς και φίλους!

Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με τσίπουρα, πατροπαράδοτα εδέσματα και κόκκινα αυγά. Στη συνέχεια, ο executive chef Κώστας Κούρος στρώνει πλούσιο εορταστικό μπουφέ που θα σας κάνει να αναβιώσετε τις αυθεντικές γεύσεις της Λαμπρής, απολαμβάνοντας τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα.

Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά συνοδεύουν ιδανικά το γιορτινό τραπέζι, από το όποιο δεν μπορουν να λείπουν τα φρεσκοψημένα τσουρέκια αλλά και εκλεκτά επιδόρπια.

Τιμή: 48 €/άτομο

Παιδιά: 0-4 ετών δωρεάν | 5-12 ετών 50% έκπτωση

Ποτά A La Carte Μουσική : DJ set

*Grand Hotel, Μοναστηρίου 305, Κρατήσεις: 2310 549 000

#Πάσχα στο Mediterranean Palace Hotel

Οι Πασχαλινοί Εορτασμοί έχουν γεύση Mediterranean Palace! Είτε επιθυμείτε να απολαύσετε τις υπηρεσίες πολυτελείας του ξενοδοχείου είτε προτιμάτε να προσκαλέσετε τους αγαπημένους σας στο σπίτι, σε κάθε περίπτωση σας προσφέρει τη δυνατότητα το Πασχαλινό σας τραπέζι να είναι 5 αστέρων.

Έχοντας ετοιμάσει δυο διαφορετικά μενού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τα οποία σερβίρονται στο εστιατόριο Cookoo ή παραδίδονται στην άνεση του σπιτιού σας με την υπηρεσία Mediterranean Palace@home. Δείτε εδώ το Μενού της Ανάστασης κι εδώ το Μενού της Κυριακής του Πάσχα.

*Mediterranean Palace Hotel – Thessaloniki, Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, Τ. 231 124 0400

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα