Αυτό είναι το πιο λαχταριστό παγωτό της πόλης!

Αυθεντικό λαχταριστό ιταλικό παγωτό στη Θεσσαλονίκη!!!

Parallaxi
αυτό-είναι-το-πιο-λαχταριστό-παγωτό-τη-47537
Parallaxi

sdim3537

της Χριστίνας Παρασκευοπούλου

Το παγωτό στην Ελλάδα έχει κακοπάθει. Τα μέρη που τρως αληθινό ιταλικό παγωτό, καθώς εκεί εφευρέθηκε και κει είναι επιστήμη είναι ελάχιστα. Τώρα ένας νέος προορισμός δικαιώνει την αγάπη για το ιταλικό παγωτό.

Στη οδό Μητροπόλεως 129, μετακόμισε η Vanilla Gelateria και προσφέρει φρέσκα χειροποίητα παγωτά ιταλικής συνταγής γενεών.

Η δοκιμή σε πείθει πως εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι εφάμιλλο και ισάξιο με ότι έχεις δοκιμάσει και προσκυνήσει στην Ιταλία.

Ποιος βρίσκεται από πίσω; Ένας Θεσσαλονικιός δουλεύοντας στο εξωτερικό πριν 20 χρόνια, ο Λουίζος Συμεωνίδης εργάστηκε για έναν χρόνο για μια οικογένεια Ιταλών, που αποτελούσε τρίτη γενιά παρασκευαστών παγωτού. Μπαίνοντας στο εργαστήρι τους, έμαθε πως να φτιάχνει ιταλικό παγωτό με τον παραδοσιακό τρόπο, από το μηδέν, κάτι που του γέννησε την αγάπη γι’ αυτό, σαν κάτι που ήθελε να ασχοληθεί στην ζωή του. Έμεινε στο πίσω μέρος του μυαλού του για χρόνια, κι ας προχώρησε στο μεταξύ να εργαστεί σε άλλες επιχειρήσεις αλλά και να δημιουργήσει δικές του, μεταξύ των οποίων το μπαρ La Doze και την πιτσαρία Poselli στην πόλη μας.

sdim3493

Ήταν το ταξίδι που έκανε στην Ιταλία για έρευνα πριν ανοίξει την πιτσαρία του, που του ξύπνησε πάλι την επιθυμία να ασχοληθεί με την παρασκευή παγωτού και αποφάσισε να το επιδιώξει έμπρακτα. Μάλιστα, για να φρεσκάρει τις γνώσεις του, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στο ειδικό «πανεπιστήμιο» παρασκευής ιταλικού παγωτού, Gelato University της Μπολόνια, και έβαλε μπρος στο εγχείρημά του.

Η Vanilla Gelateria άνοιξε λοιπόν στον ίδιο δρόμο που τον χαιρόμασταν όλοι στα ένδοξα του χρόνια του ογδόντα.Εκεί παρασκευάζει πλέον κάθε μέρα ο Λουίζος με την βοηθό του 18 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, οι 12 από τις οποίες είναι σταθερές, ενώ οι 6 αλλάζουν διαρκώς, με νέες δημιουργικές ιδέες. Άλλωστε η χαρά του είναι να βρίσκεται στο εργαστήριο και να φτιάχνει κάθε μέρα το παγωτό που αγαπά. Ένα καινούριο στοίχημα ζωής!

sdim3518

Πως γίνεται όμως η παρασκευή του αληθινού ιταλικού παγωτού; Ενώ πολλοί πλέον χρησιμοποιούν έτοιμα μίγματα σκόνης με γάλα τα οποία στη συνέχεια βάζουν στον παστεριωτή, κάτι που δεν απαιτεί ειδική τεχνική, ο Λουίζος φτιάχνει την δική του βάση για παγωτό, εμπλουτίζοντάς την μετά με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Οι βάσεις για παγωτό είναι δύο, η λευκή και η κίτρινη. Η λευκή βάση παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη αυγών και χρησιμοποιείται για άσπρα παγωτά, όπως αυτά με γεύση ανθόγαλα, ενώ η κίτρινη γίνεται με προσθήκη αυγών. Με αυτήν είναι που δημιουργούνται οι γεύσεις παγωτού με ξηρούς καρπούς, σοκολάτες και βανίλια Μαδαγασκάρης. Η γεύση που ξεχωρίζει και δημιούργησε ο ίδιος σαν συνταγή είναι το παγωτό με φυστίκι Αιγίνης, το οποίο μάλιστα καβουρδίζει και πολτοποιεί ο ίδιος, ελέγχοντας όλα τα στάδια παραγωγής. Και βέβαια η βανίλια, που παρασκευάζεται με αληθινή βανίλια Μαδαγασκάρης, την καλύτερη της αγοράς, η οποία δικαιολογεί και την επιλογή του ονόματος του μαγαζιού του. Παγωτό βανίλια με σάλτσα καραμέλας και αλμυρά peanuts σε βάση τάρτας,

sdim3504

Μια νέα προσθήκη που σχεδιάζει ο Λουίζος είναι το παγωτό με στέβια, καθώς έχει γίνει κάτι που το αναζητά και το ζητάει ο κόσμος, είτε λόγω θεμάτων υγείας ή προσωπικής προτίμησης. Έχουμε λοιπόν να περιμένουμε και αυτή τη γευστική δοκιμή. Μέχρι τότε, οι γεύσεις που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το παγωτό με φυστίκι Αιγίνης που ξεχωρίζει και ο δημιουργός, αλλά και το παγωτό με γεύση πικάντικη σοκολάτα με τσίλι, αρωματισμένη με πράσινο και κόκκινο πιπέρι.

3_334

Επειδή όμως οι Έλληνες,  εκτός από ορισμένους παγωτομανείς, δεν τρώνε πολύ παγωτό τον χειμώνα, έχει πάρει την πρωτοβουλία να προσθέσει και γλυκά στην Gelateria του. Χαρακτηριστικό το τιραμισού, το οποίο επίσης διαδάχτηκε από τους Ιταλούς φίλους του, και φτιάχνει εδώ και χρόνια ο ίδιος σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή. Άλλα γλυκά που μπορεί να βρει κανείς στην Vanilla είναι το προφιτερόλ από την γνωστή σοκολάτα valrhona, τάρτες με φρούτα εποχής, κρέμες, ενώ σύντομα θα προστεθεί στο μενού και η κρεμ μπρουλέ, από τα χεράκια της ζαχαροπλάστριας του μαγαζιού.

sdim3510

Στόχος του να κερδίζει έναν πελάτη την ημέρα. Όσοι αναγνωρίζουν το μεράκι που κρύβεται πίσω από την διαδικασία παραγωγής των παγωτών του, αλλά και την εμμονή του με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, έρχονται, ξαναέρχονται και φέρνουν και τους φίλους τους. Αυτό για τον ίδιο είναι επιτυχία. Άλλωστε, οι συνταγές που χρησιμοποιεί είναι απαράλλαχτες από όταν τις έμαθε, και είχαν μείνει ίδιες για ολόκληρες γενιές, έτσι το σίγουρο είναι πως όποιος επισκεφτεί την Vanilla θα δοκιμάσει gelato ακριβώς όπως το τρώνε οι Ιταλοί εδώ και δεκαετίεςsdim3525*Μητροπόλεως 129, τηλ 231 022 5566

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα