Καφέ - Μπαρ

Το κρασί βρήκε το σπίτι του στη Βαλαωρίτου

Ένας ολοκαίνουριος εξαιρετικός χώρος αφιερωμένος στην αγάπη για το κρασί. Κάβα και Wine bar μαζί με πολλές εκπλήξεις!

Parallaxi
το-κρασί-βρήκε-το-σπίτι-του-στη-βαλαωρί-286157
Parallaxi

Ο Κώστας Ατματζίδης είναι ένα υπόδειγμα αυτού που σημαίνει κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Εργάστηκε ως somelier στο περίφημο και βραβευμένο με αστέρι Michelin Spring Restaurant στο Somerset House του Λονδίνου και επέστρεψε στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη για να αφιερωθεί στην απόλαυση του κρασιού.

Έτσι δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο αποθέωσης του οίνου. Μπροστά στην ιστορική στοά Μαλακοπή, με υλικά επιλεγμένα από τη φύση, ζεστό ξύλο, βαρέλια, υπέροχο ατμοσφαιρικό φωτισμό σε υποδέχεται κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από τη μία το μεσημέρι ένας χώρος που θα μπορούσε να σταθεί σε κάθε μητρόπολη του κόσμου.

To OINOVATE, έτσι είναι το έξυπνο όνομα του που παίζει με το κρασί και την ανάπτυξη μοναδικά, ήταν αποτέλεσμα έρευνας μηνών. Ο Κώστας ταξίδεψε καιρό σε εκθέσεις και αμπελώνες, συγκέντρωσε τα στοιχεία που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει το εγχείρημα του που είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Ένας χώρος που υπηρετεί με πάθος τον οίνο μικρών ξεχωριστών ελληνικών κτημάτων που προσπαθούν γενναία και καταφέρνουν να παράξουν τόσο σπουδαία κρασιά.

Εδώ δεν θα βρείτε τους μεγάλους Αμπελώνες και παραγωγούς που θα βρείτε παντού, από τα σούπερ μάρκετ μέχρι την πλειοψηφία των εστιατορίων. Σκοπός του OINOVATE είναι η ανάδειξη και η δοκιμή των προϊόντων μικρών και πολλές φορές άγνωστων σε μας κτημάτων. Στα ράφια, τα ψυγεία και την κάβα του θα βρείτε Παπρά, Γκλίναβο, Θεόπετρα, Τσέλεπο, Ζοίνο, Σκλάβο, Καρανίκα, Διαμαντάκο, Μπριτζίνκη, Οικονόμου, Λίγα, Καραμολέγκο, Λύκο,Μποσινάκη, Χρυσοχόου, Χατζηδάκη, Δουλουφάκη, Λυραράκη, Γκάραλη, Φλόριαν, Ασλάνη, Καλαθά, Γαβαλά, Αργυρό, Αϊβαλή και τόσους άλλους.

Θα βρείτε δροσερά λευκά, γεμάτα κόκκινα, ξαφναστικά ροζέ, θα βρείτε αφρώδη για να γιορτάσετε τις ωραίες σας μέρες, θα ξαφνιαστείτε και θα ξαφνιάσετε όταν ξανάρθετε και τα προτείνετε και σε άλλους.

Αυτό το καθαρόαιμο Wine Bar δεν διαθέτει άλλα ποτά. Μπορείτε ίσως να πιείτε μια δυο μπύρες αλλά ως εκεί. Εδώ ήρθατε για άλλο λόγο. Ήρθατε να μοιραστείτε την εμπειρία ενός εξαιρετικού ελληνικού οίνου για τον οποίο θα σας μιλήσουν, θα σας εξηγήσουν και θα λύσουν τις απορίες σας. Κατόπιν θα τα συνοδεύσετε με μία από τις τρεις απολαυστικές σαλάτες τη Θρακιώτικη, την Oinovate, του Αγρού ή την Blue Velvet με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πρώτες ύλες μοναδικές. Αλλά και μερικά διαλεγμένα αλλαντικά και τυριά σε πλατό. Από Σαλάμι Λευκάδος, Μελίχλωρο, γραβιέρα τρούφας, Παστράμι Δράμας, Ξινομυζήθρα Κρήτης, παλαιωμένο ανθότυρο, Μοσχάρι με βότανα, Κοπανιστή Μυκόνου, Παρμεζανογραβίερα Πάρου έως Jamon Bellota Ισπανίας και Καπνιστός σολομός. Με μότο την επιλογή των φαγώσιμων το What grows together, goes together επιλέγονται γεύσεις που ταιριάζουν με το κρασί αφού πολλές φορές παράγονται στους ίδιους τόπους. To ιδανικό food pairing.

Στον πρώτο μήνα της λειτουργίας του ήρθαν άνθρωποι πολλοί που ξέρουν πράγματα για το κρασί και άλλοι που θέλουν να το γνωρίσουν. Ειδικά οι νέοι είναι ανοιχτοί και γεμάτοι απορίες!

Περίπου 26 από τα εκλεκτά κρασιά τους τα προσφέρουν και σε ποτήρι και η λίστα αυτή αλλάζει διαρκώς για να δοκιμάσεις σιγά σιγά τα πάντα.

Ο Κώστας δεν κρύβει στην κουβέντα μας την αγάπη του για τα κρασιά των νησιών και μας λέει πόση πέραση είχε το Σαντορινιό κρασί στο Λονδίνο. Ψάχνει διαρκώς νέα κρασιά χωρίς θειώδη και επεξεργασίες, κτήματα άγνωστα, προσπάθειες νέες. Ανερχόμενες δυνάμεις. Τελικά μας λέει όσα πιο λίγα ξέρεις για ένα κρασί τόσο πιο πολύ το απολαμβάνεις και γελά.

Το Oinovate θα σας αρέσει πολύ γιατί είναι εξαιρετικά cool, έχει χαλαρές μουσικές, είναι ΑΚΑΠΝΟ, είναι speak easy μέρος, είναι τόπος απόλαυσης.

To καλύτερο σας το κρατήσαμε για το τέλος. Όλα τα κρασιά που θα δοκιμάσετε εδώ μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας για δώρο ή για το σπίτι σας καθώς το Oinovate λειτουργεί και σαν κάβα.

Το πατάρι του με το μοναδικό υπέροχο μοναστηριακό τραπέζι θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις γύρω από το κρασί και γευσιγνωσίες ενώ η άνοιξη θα φέρει μια ακόμα έκπληξη που δεν θα τους τη χαλάσουμε λέγοντας την από τώρα. Στο site του θα βρείτε μυστικά του κρασιού που οφείλετε να γνωρίζετε ως ένας αληθινός ρέκτης απολαύσεων.

Στην υγειά σας.

*Συγγρού 5, τηλ 23140 13774

Στο facebook facebook.com/oinovate/ και στο oinovate.gr/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα