ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ’ΕΦΑΓΑ: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτό το εστιατόριο;

To γαστρονομικό διαμάντι της Ολύμπου!

Parallaxi
κιτσ-και-σεφαγα-γιατί-όλοι-μιλούν-γι-1236222
Parallaxi

Με καταγωγή από την Ήπειρο, τα επιβλητικά Πράμαντα και μεγαλωμένη ανάμεσα σε δεινές μαγείρισσες, η Ελένη Τοδούλου γαλουχείται στα μυστικά της ηπειρωτικής κουζίνας. Το πρώτο της εγχείρημα, στην Ε’ Δημοτικού, ήταν κόκορας με χοντρό μακαρόνι, όπως είχε δει τη μητέρα της να το φτιάχνει.

Μετά από μια πλούσια εργασιακή θητεία στην εστίαση γυρνώντας όλη την Ελλάδα, οδηγήθηκε το 2014 στη δημιουργία του «Κιτς και σ’ έφαγα», με τη φίλη της, τη συντηρήτρια έργων τέχνης Μαρία Φάλλια.

Δέκα χρόνια μετά, δύο ανακαινίσεις και το κοινό τους όνειρο για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, το εστιατόριό τους αποτελεί talk of the town για Θεσσαλονικείς κι επισκέπτες.

Με επιμελώς κιτς αισθητική, το εστιατόριο ξαφνιάζει ευχάριστα με τη μαξιμαλιστική του διάθεση. Με πεντανόστιμες συνταγές, όπως παραδοσιακά χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά με κρέμα κεφίρ και ξηρό ανθότυρο Ιωαννίνων, σαλάτα μπρόκολο και κουνουπίδι στο μαντέμι, ρεβύθια με κιμά και καδοτύρι Μετσόβου, γίγαντες με καβουρμά και αβγό μάτι, συκωταριά στο τηγάνι με τηγανίτες ηπειρώτικες, μακαρονόπιτα και μπλατσαρόπιτα.

Μαζί με τη ζεστή θετική αύρα των προσωπικοτήτων των ιδιοκτητριών, ολοκληρώνεται η επίσκεψη στο κρυμμένο διαμάντι της Ολύμπου. Όλα τα παραπάνω μαζί συνθέτουν την πιο δημιουργική γυναικεία ομάδα της πόλης στον χώρο της εστίασης.

Καθημερινές και Κυριακή: 14.00-23.00

Παρασκευή και Σάββατο: ανοικτά ως τις 23.30, Κάθε Τρίτη: κλειστά

*Ολύμπου 89, 2315519191, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα