Κοτόπουλο με μπάμιες: Δύσκολο; Όχι με την παρακάτω συνταγή!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο όπως συνηθίζεται.
Μπορεί οι μπάμιες να μην είναι αγαπημένο λαχανικό πολλών και να συμπεριλαμβάνονται 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου αλλά όταν τις συνδυάσουμε με το κοτόπουλο, τότε δημιουργείται ένα από τα πιο γευστικά “γιαγιαδίστικα” πιάτα όλων των εποχών. Πολλές νοικοκυρές αποφεύγουν να το μαγειρεύουν κυρίως επειδή απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και χρόνο μαγειρέματος αλλά με μερικά μικρά κόλπα μπορείτε να προετοιμάσετε το αγαπημένο σας φαγητό εύκολα και γρήγορα.
Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο όπως συνηθίζεται. Το όφελος της παρακάτω συνταγής είναι ο χρόνος που κερδίζουμε από το μαγείρεμα, ειδικά αν έχουμε χύτρα ταχύτητας, καθώς και από το πλύσιμο αφού περιορίζουμε τα σκεύη μας σε δύο (το τηγάνι και την κατσαρόλα).
Επιπρόσθετα αν θέλουμε μπορούμε να κερδίσουμε κι άλλο χρόνο αν επιλέξουμε τα σωστά υλικά. Παραδείγματος χάρη μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να επιλέξτε κατεψυγμένες μπάμιες και μπουτάκια κοτόπουλου που μπορείτε να βρείτε σε προσφορά σχεδόν κάθε εβδομάδα στο φυλλάδιο Γαλαξίας. Οι φρέσκες μπάμιες χρειάζονται καθάρισμα και αρκετό πλύσιμο που με τις κατεψυγμένες το γλυτώνετε.
Ας δούμε αναλυτικά όμως όλα τα υλικά (Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε) :
1 πακέτο μπάμιες (450γρ)
1 συσκευασία μπουτάκια κοτόπουλο
5-6 πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 κουτάκι κονκασέ ντομάτας
Ελαιόλαδο (περίπου 1 λίτρο για το τηγάνι και για το φαγητό)
Ξύδι (μισή κούπα)
Αλάτι και πιπέρι
Κανέλα
Ξεκινώντας τη συνταγή μας αφού βγάλτε τις μπάμιες και το κοτόπουλο από την κατάψυξη για να ξεπαγώσουν, βάλτε τις μπάμιες σε μια λεκάνη και καταβρέξτε τες με το ξύδι. Αυτό θα τις εμποδίσει από το να βγάλουν “σάλια” όπως τα έλεγαν οι γιαγιάδες, την κολλώδη αυτή ουσία που βγάζουν οι μπάμιες και τις κάνει δυσάρεστες στην υφή και τη γεύση. Ακολούθως, κόψτε τις πατάτες σας, τηγανίστε τες και αφήστε τες να στραγγίξουν σε χαρτί. Στη συνέχεια ξεπλύντε τις μπάμιες από το ξύδι και τηγανίστε τες κι αυτές ελαφρά (αφού θα μαγειρευτούν και μέσα στο φαγητό). Κρατήστε τες στην άκρη επίσης πάνω σε χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας για πιο γρήγορα, βάλτε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ακολούθως προσθέστε το κοτόπουλο προκειμένου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίξτε τον πελτέ και τρίψτε τον στον πάτο της κατσαρόλας σας. Προσθέστε το κονκασέ της ντομάτας και ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφήστε το να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα σας. Αφού δέσει η σάλτσα σας ρίξτε άλλο μισό ποτήρι νερό και ρίξτε μέσα τις μπάμιες και τις τηγανητές πατάτες και αφήστε το να πάρει μια ακόμα βράση. Μόλις πιεί και αυτό το νερό το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συμβουλή: Σε περίπτωση που μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με μια διαφοροποίηση: αφού προσθέστε το 1 ποτήρι νερό κλείστε τη χύτρα σας για να βράσει για 15’. Έπειτα ανοίξτε την, προσθέστε τις μπάμιες και τις πατάτες και αφήστε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα σας.
Ελπίζουμε να το απολαύσετε! Καλή σας όρεξη!