3 ωραίες εκδηλώσεις για το κρασί

Είσαι λάτρης του κρασιού; Τα παρακάτω events σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

Parallaxi
3-ωραίες-εκδηλώσεις-για-το-κρασί-877722
Parallaxi
Τρία events με πρωταγωνιστή το κρασί σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Ξεκίνα από σήμερα!

«Ταξίδι στο βασίλειο του Μοσχάτου» στο Ian’s Lounge Bar

Το Ian’s Lounge Bar του Regency Casino Thessaloniki διοργανώνει υπό την επιμέλεια του ΕΟΣ Σάμου μία μοναδική γευσιγνωσία οίνου για τους  λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο.

Μοσχάτο Μικρόρωγο Σταφύλι & Οινοποίηση

Την Παρασκευή 1η  Δεκεμβρίου θα γνωρίσουμε την πολυδύναμη ποικιλία του λευκού μικρόρωγου μοσχάτου μέσα από τη γευσιγνωσία μοναδικών κρασιών προερχόμενα  από διαφορετικές περιοχές και υψόμετρα της Σάμου.

Κάθε κρασί συνδυάζεται γευστικά με ένα συγκεκριμένο pairing, για να απογειώσει την εμπειρία. Συγκεκριμένα:

Ψηλές κορφές (ξηρό): Σου γεμιστά με μους σολομού

Λευκό Βαβέλ (ημίξηρο) – Κροκέτα Τυριού

Άθικτοι Οίνοι (Φυσικοί Οίνοι – βιολογική & βιοδυναμική καλλιέργεια) :

Βουνίτης – Καρπάτσιο λαβράκι

Ερημίτης – Σουβλάκι μικρό με ντοματίνι, αλλαντικό και μοτσαρέλα

Προφήτης – Καναπεδάκι με πατέ γαρίδας

Αρχέγονα Εδάφη (Ιστορικοί Οίνοι) –  Ταρτάκια με αβοκάντο και γαρίδα

1963 (παλαιωμένο για 60 χρόνια) – μικρά σοκολατοπιτάκια με ροζ πιπέρια

*Παρασκευή 01/12/23 στις 20:30, στο Ian’s Lounge Bar, εντός του Regency Casino Thessaloniki, Εισιτήρια 10€ (Οι θέσεις δεν έχουν αρίθμηση. Εξυπηρετείστε με σειρά προσέλευσης), Πληροφορίες στο 2310 491291, Είσοδος +21 με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

20ος Χάρτης των Γεύσεων

Το σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα έφτασε.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2023 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo. Και φέτος, ο Χάρτης των Γεύσεων γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του!

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2003 στον Μύλο, μεγάλωσε και έγινε οινικός θεσμός στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και πλέον έχει ‘εκτοξευτεί’ στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας συνεδριακό κέντρο της Helexpo.

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η έκθεση έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί, έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί παράλληλα με το ελληνικό κρασί, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του. Έχει συνοδέψει και αναδείξει την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των οινοποιείων της χώρας και, σαφώς, την εκτίναξη της ποιότητας των ελληνικών κρασιών.

Και τον Δεκέμβριο του 2023, μεγαλύτερος και πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά, ο Χάρτης των Γεύσεων ετοιμάζεται να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας.

Από τη μία, περισσότεροι από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, accessoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους, έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να μοιραστούν τις επιλογές καλλιέργειας, τις τεχνικές παραγωγής και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Και από την άλλη, χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων, που εκπροσωπούν σχεδόν κάθε αμπελουργική ζώνη της χώρας αλλά και γνωστές οινοποιητικές περιοχές της υφηλίου. Επιπλέον, η φετινή συμμετοχή 12 οινοποιείων της Κύπρου δίνει την ευκαιρία για μια πραγματική γνωριμία με τον πλούτο του Κυπριακού αμπελώνα.

Όπως κάθε χρόνο, το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με παρουσιάσεις & εισηγήσεις, γευστικές δοκιμές & masterclasses, mini σεμινάρια & μαγειρικές επιδείξεις, διαρθρωμένο στην εντυπωσιακή σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου, αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η Wine Plus, ως διοργανώτρια του Χάρτη των Γεύσεων, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

*Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo 

“Βασικές αρχές οινογνωσίας” της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα, στις 4/12 στο “The Wine Hub” το χώρο γευστικών δοκιμών της Ένωσης και στις 5/12 στο Οινοποιείο Κεχρής στο Καλοχώρι, με ωράριο και τις δύο ημέρες 10:00-16:30 (ώρα προσέλευσης 09:45).
Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους στο χώρο εστίασης και εμπόριου οίνου αλλά και σε καταναλωτές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις οινικές τους γνώσεις, καλύπτοντας πλήρως τις βασικές αρχές οινογνωσίας με ύλη που έχει συνταχθεί από την ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.
Το σεμινάριο διαρκεί 14 εκπαιδευτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε δύο (2) ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται.
Τη βασική εκπαιδευτική ύλη του σεμιναρίου θα παρουσιάσει η κα. Μαρία Δήμου, οινοχόος, καθηγήτρια στη σχολή LeMonde, υπεύθυνη marketing στο Κατώγι Αβέρωφ.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου, τις βασικές αρχές οινογνωσίας θα συμπληρώσουν γευστικές δοκιμές παρουσία οινοποιών/εκπροσώπων οινοποιείων, ενώ στο Οινοποιείο Κεχρής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ενότητες της δεύτερης ημέρας στους χώρους παραγωγής οίνων.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (20) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε εδώ: https://shorturl.at/fmuCS
*Την Δευτέρα 04/12, στο “Wine Hub” & την Τρίτη 05/12 στο Οινοποιείο Κεχρής, από τις 10:00-16:30 (ώρα προσέλευσης 09:45). 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα