4 ωραία events για κρασί και cocktails
Τρία εξαιρετικά events για τους λάτρεις του καλού ποτού!
Εικόνα: Unsplashed
Βραδιές με μοναδικά Wine spritz, εξαιρετικό χιλιανό κρασί, δροσιστικά cocktails από βραβευμένα αποστάγματα, ούζα και τζιν, καθως και γευστική δοκιμή κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις επόμενες μέρες στην πόλη. Τσέκαρέ τα!
Blé presents Kaitalidis Aperitivo Cocktails #1
Alternative Wine Spritz & Woodoven Maritozzi Party
Την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2025 (μετά τις 19:00), το Blé υποδέχεται τον Δημήτρη Καϊταλίδη σε μία μοναδική soft clubbing βραδιά που θα παρουσιάσει 4 μοναδικά Wine Spritz εμπνευσμένα από την καρδιά της γευστικής ταυτότητας και φιλοσοφίας του Blé και με βάση κρασιά οινοποιείων της Θεσσαλονίκης.
Το Ble αποχαιρετά το καλοκαίρι διευρύνοντας τα Wine & Food street Festivals μας με ένα Βakery Party λανσάροντας σπιτικά, low ABV, sparkling spritz cocktails με την υπογραφή του Δημήτρη Καϊταλίδη. Όλα έχουν ως βάση κρασιά μικρών κτημάτων της Θεσσαλονίκης ενώ ένα (χωρίς αλκοόλ) το νερό βασιλικού. Μια soft clubbing βραδιά – το πρώτο δείγμα της συνεργασίας του Blé με τον Δ. Καϊταλίδη στον κόσμο των cocktails. Για την δημιουργία τους ο Δημήτρης (συνιδιοκτήτης στο Gorilla, στο Hive₂OXδεκαeπτά και ΤhreeCents activator) εμπνέεται από τα βασικά στοιχεία του Blé Taste Gallery, την artisanal, zero waste διαδικασία παραγωγής, τον ξυλόφουρνο, την espresso micro roastery, την ζαχαροπλαστική, τη gelateria, το ψήσιμο σε γυμνή φλόγα, το ζυμωτό ψωμί, την κουζίνα και τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης και των ζυμώσεων. Με τον Αδάμ και τον Ανδρέα –στενούς του συνεργάτες– ετοιμάζουν τα πάντα από το μηδέν στο εργαστήριο μας και σε συνδυασμούς, που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λικέρ από παγωτό κελυφωτού φυστικιού ή από τον cold brew σπιτικό espresso μας, βούτυρο κακάο, φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και βότανα παντρεύονται με τη Μαλαγουζιά του κτήματος Αδάμ. το Ασύρτικο του Ασλάνη και το λευκό Grenache Rouge του Βούλγαρη. Ανθρακώνονται και δίνουν εκρηκτικά, λεπτεπίλεπτα και φίνα Spritz, με χαμηλό αλκοόλ ιδανικά για απόλαυση από νωρίς το μεσημέρι ως και αργά το βράδυ.
Την βραδιά συμπληρώνουν Signature Μaritozzi (αυτά τα τρομερά ιταλικά brioche από τη Ρώμη, που γεμίζονται με διάφορα υλικά και γεύσεις). Δύο γλυκά με σαντιγύ και σπιτική πραλίνα κελυφωτού φυστικιού και τέσσερα αλμυρά με γέμιση μαγειρεμένη στον ξυλόφουρνο (γουρουνοπούλα, capraccio καπνιστό χταπόδι, κεφτεδάκια και vegetarian κεμπάπ).
Plus! Την μουσική της βραδιάς επιλέγει ο Akis Simintiridis.
*Την Τετάρτη 17/09,στις 19:00, στο Blé Taste Gallery, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας 19, Τ. 2310231201
𝐖𝐢𝐧𝐞 & 𝐁𝐢𝐭𝐞𝐬 𝐏𝐚𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠 στη Μονμάρτη Wine Bar Restau

*Την Τετάρτη 17/09, στο Μonmarti Wine Bar Restau, Θ. Σοφούλη 92, Τ. 2310 414814, ώρα προσέλευσης: 21:00 Ώρα έναρξης: 21:30 Κόστος συμμετοχής: 45€/άτομο
Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition
Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν και πάλι τα κρασιά της Πελοποννήσου! Έτσι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις, συγκεντρωμένα στην ίδια αίθουσα, 107 κρασιά από 38 οινοποιεία του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Λευκά, ροζέ & ερυθρά, θα σε περιμένουν, ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση.
Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις & καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας. (Δείτε τη λίστα)
Στη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει με την ησυχία του. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus θα είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση 14 φιαλών magnum
Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.
*Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, Ώρες: 16:00 – 22:00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace Είσοδος: εισιτήριο: 8€ | φοιτητικό: 6€, Προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στην υποδοχή της εκδήλωσης.
Για τους επαγγελματίες του κρασιού και της γαστρονομίας (Horeca, bars, wine bars), δηλαδή όσους έχουν άμεση και μόνιμη επαγγελματική σχέση με την παραγωγή, την εμπορία, το σέρβις ή την επικοινωνία του κρασιού, η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας.
Spirits & Cocktails Tasting!
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Μια βραδιά αφιερωμένη στα Ελληνικά, βραβευμένα με Χρυσό Μετάλλιο, αποστάγματα, ούζα και gin του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2025».
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8 μμ, θα έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις σε ελεύθερη γευσιγνωσία, μια σειρά από αποστάγματα με διαφορετικά στυλ, αρώματα, εντάσεις και έτη παλαίωσης:
- Tsipouro Stalia-stalia Single Barrel – Οινοποιία Κοτρότσος (καλύτερο απόσταγμα)
- Βρυσσάς Ούζο– Βρυσσάς (καλύτερο ούζο)
- Merlin London Dry Gin – Lazaris Distillery & Artisan Sweets (καλύτερο τζιν)
- Ο/purist – Plomari Distillery Isidoros Arvanitis
- Παλαιωμένο Τσίπουρο Ασκληπιός– Meteoro Winery Distillery
- 35n Τσικουδιά Μοσχάτο Σπίνας- 35N Cretan Distillery
- 35n ΤσικουδιάSyrah Παλαιωμένο- 35N Cretan Distillery
- Ρουκουνάκης Τσικουδιά Κρήτης- Ποτοποιία Ρουκουνάκης
- Strawbar Gold – Life Science Lab Institute
- Hefebrand 01 – Lost Lake Distillery
- Τσίπουρο Τυρνάβου Συνεταιρισμού με Μαστίχα – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου
- Βρυσσάς Τσίπουρο με Γλυκάνισο – Βρυσσάς
- Enavsma – Αποσταγματοποιείο Δημητριάδης
- Ταυρωπός- Loco Docko Distillery
- Athivoli Τσικουδιά– Zografaki Distillery
- Μακρυωνίτης Νικόλαος Τσίπουρο Παλαιωμένο1 έτους- Makryonitis Syros Distillery
- Μακρυωνίτης Νικόλαος Τσίπουρο- Makryonitis Syros Distillery
- Ούζο62 – Ποτοποιία Μυλωνά
- Gin Tribute Μυλωνά- Ποτοποιία Μυλωνά
- Master’s – Creta Aperitifs
Παράλληλα, τα 3 καλύτερα ανά κατηγορία – απόσταγμα, ούζο, τζιν – θα δοκιμαστούν και σε ευφάνταστα cocktails, δημιουργίες του bartender/mentor Στέφανου Παρασκευούδη, ιδιοκτήτη της σχολής The Bar Institute.
Τα «The Oak Tai», «Red Velvet» και «The Greek Negroni» θα αποτελέσουν σίγουρα εμπνεύσεις σε bar αλλά και ιδιωτικές παρασκευές!Τη χρωματική και γευστική παλέτα των cocktails συμπληρώνουν τα προϊόντα της Monin και το επίσης βραβευμένο, στο TWST 2024, Vamma Vermouth.
Η εκδήλωση φιλοξενείται στο χώρο γευσιγνωσίας “The Wine Hub”.
Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε Ελληνικά χρύσα βραβευμένα, αποστάγματα, ούζα και τζιν!
*Την Τετάρτη 24/09,Ώρες: 20:00-22:00 στο The Wine Hub, Ολυμπίου Διαμαντή 2 (περιοχή Πολυτεχνείου – Δικαστήρια), Είσοδος: 20€ (ελεύθερη γευσιγνωσία + 3 cocktails), Δήλωση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/62X4xo6AKMtUmBe19
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος – προτείνεται προκράτηση & εξόφληση μέσω τραπεζικής κατάθεσης, Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τον διαγωνισμό “Thessaloniki Wine & Spirits Trophy” θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr