Μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση για ένα ελληνικό Syrah

Οι ειδικοί του κρασιού δοκίμασαν τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξαν το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικό Syrah στον κόσμο.

Parallaxi
μια-σπουδαία-παγκόσμια-διάκριση-για-έ-982445
Parallaxi

Το Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα Syrah στον κόσμο από τον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde.

Οι ειδικοί του κρασιού δοκίμασαν τυφλά περισσότερα από 260 κρασιά από 23 χώρες και επέλεξαν το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικό Syrah στον κόσμο.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, έχοντας ως κύριο στόχο την παραγωγή τυπικών και υψηλής ποιότητας κρασιών παγκόσμιας κλάσης, εκπροσώπησε τον ελληνικό αμπελώνα και ανέδειξε για άλλη μια φορά τις μεγάλες του δυνατότητες.

Λίγα λόγια για το κρασί

Syrah Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή Χαρακτηριστικά Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, με μικρές αποδόσεις.

Η εκχύλιση και η αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες.

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.

Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση.

Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20—25 χρόνια.

Σερβίρεται στους 16–18 °C.

Λίγο πριν την κατανάλωση το κρασί ανοίγει σε αρώματα, αν μεταγγισθεί για 30′ σε γυάλινη καράφα.

Γευστικοί συνδυασμοί Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά.

Στο Κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή, η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και συνεχείς πειραματισμούς στη μελέτη ελληνικών και διεθνών γνωστών και άγνωστων ποικιλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμπορεύεται με την παράδοση σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης.

Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής.

Η δημιουργία του Μουσείου Οίνου και η πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων —ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, διαλέξεις, εκδόσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις— συμβάλλουν από κοινού στη μετάδοση του αμπελοοινικού πολιτισμού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα