Ο Γιώργος Ζερβογιάννης αναδείχτηκε καλύτερος οινοχόος για το 2024
Πέρα από την τιμητική και υψηλή διάκριση, πήρε και το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier
Ο Γιώργος Ζερβογιάννης από την Τρίπολη αναδείχτηκε ο καλύτερος οινοχόος για το 2024, κατακτώντας την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sommelier.
Ο κ. Ζερβογιάννης πέρα από την τιμητική και υψηλή διάκριση, πήρε και το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier ο οποίος θα διεξαχθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).
Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Κατσούδας και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Μπάρτζης.
Ο Γιώργος Ζερβογιάννης είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius and Gastronomy και το Court of Master Sommelier. Είναι Head of Wine στο εστιατόριο του beach club “Scorpios Mykonos”, στο οποίο βρίσκεται από το 2018 αρχικά ως Sommelier και εν συνεχεία ως Head Sommelier.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο πανελλήνιος διαγωνισμός οινοχοΐας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining με μεγάλο κύρος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο ακολουθώντας τα πρότυπα και όλες τις απαιτούμενες αυστηρές προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (A.S.I).
Η απαιτητική διαδικασία του διαγωνισμού περιλαμβάνει θεωρητική αλλά και πρακτική εξέταση των συμμετεχόντων και διεξάγεται σε δύο φάσεις.
Η προημιτελική και ημιτελική φάση πραγματοποιήθηκαν την 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού, με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.
Η τελική φάση που ανέδειξε και τον μεγάλο νικητή ήταν ανοικτή στο κοινό και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.
Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού, ο οποίος διεξάγεται με άκρα μυστικότητα, διασφαλίζεται επιπλέον από την συμμετοχή εξέχουσων προσωπικοτήτων με πολυετή εμπειρία στον εν λόγω κλάδο. Συγκεκριμένα, η Τεχνική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχες διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς απαρτίζεται από τον κ. Νικόλα Γιαννόπουλο Dip WSET, υπεύθυνο της Επιτροπής Διαγωνισμών της Π.Εν.Ο, τον κ. Νίκο Λουκάκη, συνιδιοκτήτη του ΝΟΑH, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον κ. Ευστάθιο Τσώκο, Sommelier – Consultant, τον κ. Άγγελο Αντωνίου, Sommelier – Consultant και τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
Επιπλέον, η κριτική επιτροπή αποτελείται από ειδικούς του κλάδου με θέσεις υψηλές στον χώρο της διεθνούς και ελληνικής οινοχοΐας (πρόεδροι διεθνών ενώσεων οινοχόων και Έλληνες που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, την εστίαση και την γαστρονομία).
Ο διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών που στοχεύουν στη διαρκή κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων στον χώρο της οινοχοΐας.