Κρασί

Ο πρώτος Έλληνας Master Sommelier είναι πραγματικότητα

Ο Λευτέρης Χανιαλίδης τιμά τον ελληνικό οινικό πολιτισμό

Parallaxi
ο-πρώτος-έλληνας-master-sommelier-είναι-πραγματικό-1044457
Parallaxi

Μια παγκόσμια διάκριση έρχεται να τιμήσει τον διαρκώς ανερχόμενο χώρο του κρασιού. Στο Stift Klosterneuburg της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια των ετήσιων βραβεύσεων του Court of Master Sommeliers Europe, ενέταξε για πρώτη φορά στην Ιστορία Έλληνα στην κατηγορία Master Sommeliers Europe.

Ο  Ελευθέριος Χανιαλίδης ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001 και έχει εργαστεί ως επικεφαλής οινοχόος αλλά και ως σύμβουλος οίνου σε πολλά wine bar, εστιατόρια αλλά και καταστήματα λιανικής.

Είναι πιστοποιημένος Sommelier από την Genius In Gastronomy και κατέχει το A.S.I. Diploma (Gold Pin) και το Advanced Sommelier Certificate του Court Of Master Sommeliers. Αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος και το 2020 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου.

Είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνεργάζεται με το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής και είναι ο ambassador του Star Wine List στην Ελλάδα.

Κατα την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου και πάντα προσπαθεί να διευρύνει τις γνώσεις του, όχι μόνο γύρω από το κρασί, αλλά και όσο αναφορά το sake, τις μπίρες και τα αποστάγματα, καθώς προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις της απόκτησης του παγκόσμιου τίτλου του Master Sommelier, τον οποίο και χθες κατέκρησε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα