Μαγειρεύοντας με την καρδιά υπαίθρια!

Αυτό το καλοκαίρι κάπου μαγειρεύουν με αγάπη το απόλυτο φαγητό της πόλης!

Parallaxi
μαγειρεύοντας-με-την-καρδιά-υπαίθρια-469484
Parallaxi

Μερικοί άνθρωποι την κουζίνα τη βλέπουν σαν αγγαρεία. Μερικοί την βλέπουν σαν δουλειά. Μερικοί σαν ένα τόπο να βγάλουν χρήματα. Κάποιοι τη βλέπουν σαν τον τρόπο να παράξουν το φαγητό της καρδιάς. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο μυθικός σεφ αυτής της πόλης, ο άνθρωπος που αγαπάμε να μας μαγειρεύει δεκαετίες τώρα, από τότε που πρώτη φορά δοκιμάσαμε στο παλαιό Makedonia Palace τα πιάτα του και καταλάβαμε ότι κάτι σπουδαίο συμβαίνει εδώ, κάποια τύχη μεγάλη ευλόγησε την Θεσσαλονίκη, αυτό το καλοκαίρι είχε μια ωραία ιδέα.

 

Έχοντας στη διάθεση του μια από τις ωραιότερες και πιο προνομιακές αυλές της πόλης, με θέα τη νέα παραλία και τον Θερμαϊκό που αλλάζει χρώματα σε όλη τη διάρκεια της μέρας, έστησε μια θερινή ιστορία γεύσης εκπληκτική.

Με βασική του ιδέα το φαγητό της καρδιάς που μαγειρεύεται με αγάπη και φροντίδα για αυτόν που θα το απολαύσει, επέλεξε να δημιουργήσει πάνω σε κλασικές ελληνικές γεύσεις.

Σκέψου λοιπόν να κάθεσαι σε μια μαγική αυλή και ξαφνικά ένα τρέιλερ να φέρνει στο πλάι σου τα υλικά και μια πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα να παρασευάζεται μπροστά στα μάτια σου; Να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες της ημέρας σε ένα πιάτο θεϊκής μπουγιαμπέσας με ψάρια του ελληνικού βυθού; Να έρχεται ένα σκεύος ταζίν, από αυτά που θαύμασες στην κουζίνα του Μαρόκου και να περιέχει εντός του ένα απίστευτο σπιτικό κοτόπουλο με ξηρούς καρπούς και ένα ρύζι φτιαγμένο όπως παλιά στον ταβά, θα ξυπνήσει εντός σου τα πιάτα που μαγείρευε με αγάπη η γιαγιά σου και δεν ξεπέρασες ποτέ!

Αυτό που κάνει αυτό το καλοκαίρι ο Σωτήρης Ευαγγέλου στην αυλή του Makedonia Palace είναι πραγματικά σπουδαίο. Με τη λογική του καλοκαιριού και των πιο ελαφρών αναγκών του οργανισμού στήνει μια κουζίνα που αποτίει φόρο τιμής και στην παράδοση (θα βρεις ας πούμε και ένα πιάτο με σπουδαία γεμιστά στο μοναδικό πιάτο ημέρας που προτείνεται καθ΄εκάστη) θα βρεις όμως και την εξέλιξη της σε σπουδαίες συνταγές. Από ένα υπέροχο αρνάκι γιουβέτσι με χυλοπίτες μέχρι ένα τέλειο κότσι με πουρέ αριστούργημα.

Και πάμε στην άλλη έκπληξη. Αυτό το υπαίθριο bbq που στήθηκε στη λογική της παρέας, της σύναξης και της απόλαυσης, που όλοι έχουμε μάθει να βιώνουμε τα καλοκαίρια.

Αυτή η υπαίθρια εγκατάσταση, ξυλόφουρνος-ψησταριά έγινε για να φιλοξενήσει κρέατα με υπέροχες κοπές και προετοιμασίες, ψάρια ολόφρεσκα που γίνονται τρομεροί θαλασσινοί πειρασμοί, ιδέες που έχεις πάντα στη ζωή σου το καλοκαίρι και στη γευστική σου κουλτούρα και τώρα πια γίνονται πραγματικότητα δια χειρός ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες σεφ.

Αυτό το καλοκαίρι η γεύση γίνεται συνώνυμο της παρέας, της ατμόσφαιρας, της ωραιότερης αυλής, και ενός πολύτιμου σεφ της πόλης που αγαπάμε πολύ. Να πάτε!

*Salonica, Αυλή Makedonia Palace, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τηλέφωνο: 231 089 7197

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα