5 υπέροχα και εύκολα καλοκαιρινά γλυκά

Άλλα είναι σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες, και άλλα είναι ιδανικά για γιορτές, όπως πίτες, κέικ και τάρτες.

Parallaxi
5-υπέροχα-και-εύκολα-καλοκαιρινά-γλυκά-1323279
Parallaxi

Φέρτε τα καλοκαιρινά επιδόρπια! Παγωμένες λιχουδιές, όπως παγωτό και γρανίτες. Γλυκά που δεν ψήνονται και είναι ιδανικά για τις μέρες που κάνει πολλή ζέστη για να μην χρησιμοποιήσετε το φούρνο.

Παρακάτω θα βρείτε 30 από τα αγαπημένα μου εύκολα καλοκαιρινά επιδόρπια. Μερικά είναι ιδανικά για να τα συσκευάσετε για πικνίκ. Άλλα είναι σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες, και άλλα είναι ιδανικά για γιορτές, όπως πίτες, κέικ και τάρτες. Καλοκαιρινή πουτίγκα

Αυτή η κατεξοχήν βρετανική πουτίγκα, γεμάτη με ζουμερά καλοκαιρινά μούρα, είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι φαίνεται, ιδανική για αρχάριους.

Υλικά

300 γρ. φράουλα 250 γρ. βατόμουρο 100 γρ. φραγκοστάφυλο 500 γρ. βατόμουρο Ή 1,25 κιλά ανάμεικτα μούρα και σταφίδες της επιλογής σας 175 γρ. χρυσή άχνη ζάχαρη 7 φέτες λευκό ψωμί μιας ημέρας από τετράγωνη φρατζόλα μέτριας κοπής. Εκτέλεση

Βγάλτε τους χυμούς: Πλύνετε τα φρούτα και στεγνώστε τα απαλά σε χαρτί κουζίνας – κρατήστε τις φράουλες χωριστά. Βάλτε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνετε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – ανακατέψτε μερικές φορές. Αφήστε το να πάρει βράση για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα φρούτα (όχι τις φράουλες). Μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας 2-3 φορές. Τα φρούτα θα έχουν μαλακώσει, θα είναι ως επί το πλείστον άθικτα και θα περιβάλλονται από σκούρο κόκκινο χυμό. Βάλτε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ και ρίξτε μέσα τα φρούτα και το χυμό.

Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και ετοιμάστε το ψωμί: Στρώστε τη λεκάνη των 1,25 λίτρων με μεμβράνη, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να γυρίσετε την πουτίγκα. Επικαλύψτε δύο κομμάτια μεμβράνης στη μέση του μπολ, καθώς είναι πιο εύκολο από το να προσπαθείτε να κολλήσετε ένα φύλλο σε όλες τις καμπύλες. Αφήστε τις άκρες να προεξέχουν κατά 15 εκατοστά περίπου. Κόψτε τις κόρες από το ψωμί. Κόψτε 4 κομμάτια ψωμιού στη μέση, λίγο υπό γωνία, ώστε να προκύψουν 2 μονόπλευρα ορθογώνια ανά κομμάτι. Κόψτε 2 φέτες σε 4 τρίγωνα η καθεμία και αφήστε το τελευταίο κομμάτι ολόκληρο.

Φτιάξτε την πουτίγκα: Βουτήξτε ολόκληρο το κομμάτι ψωμιού στο χυμό για λίγα δευτερόλεπτα ακριβώς για να καλυφθεί. Σπρώξτε το στον πάτο της λεκάνης. Τώρα βουτήξτε ένα-ένα τα αλλόκοτα ορθογώνια κομμάτια και πιέστε τα γύρω από τα τοιχώματα της λεκάνης, ώστε να εφαρμόσουν μεταξύ τους με τάξη, τοποθετώντας εναλλάξ τα φαρδιά και τα στενά άκρα προς τα πάνω. Αν δεν χωράει ακριβώς το τελευταίο κομμάτι ψωμιού, δεν πειράζει, απλά κόψτε το σε τρίγωνο, βουτήξτε το στο χυμό και βάλτε το μέσα. Τώρα βάλτε με το κουτάλι τα μαλακωμένα φρούτα, προσθέτοντας τις φράουλες εδώ και εκεί καθώς προχωράτε.

Αφήστε τις γεύσεις να αναμειχθούν και σερβίρετε: Βουτήξτε τα τρίγωνα ψωμιού στο χυμό και τοποθετήστε τα από πάνω – κόψτε την προεξοχή με ψαλίδι. Κρατήστε το χυμό που περίσσεψε για αργότερα. Σηκώστε τη μεμβράνη και σφραγίστε χαλαρά. Τοποθετήστε ένα πλαϊνό πιάτο από πάνω και βάλτε βάρος με κονσέρβες. Παγώστε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Για να σερβίρετε, ανοίξτε τη μεμβράνη και στη συνέχεια βάλτε ένα πιάτο σερβιρίσματος ανάποδα στην κορυφή και αναποδογυρίστε το. σερβίρετε με το χυμό που περίσσεψε, τυχόν επιπλέον μούρα και κρέμα.

Κέικ με μαρμελάδα βατόμουρο & αμύγδαλο

Απολαύστε αυτές τις φέτες κέικ βατόμουρου και αμυγδάλου για απογευματινό τσάι ή ως επιδόρπιο σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια. Φτιάχνονται με φρέσκα βατόμουρα και μαρμελάδα.

Yλικά

225 γραμμάρια βούτυρο συν επιπλέον για το ταψί 225 γραμμάρια χρυσή ζάχαρη συν 1 κουταλιά της σούπας 3 μεσαία αυγά 275 γραμμάρια απλό αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα μούρων της επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε φραγκοστάφυλο) 150 γραμμάρια βατόμουρα μια χούφτα αμύγδαλα σε νιφάδες.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C/160C στον αέρα/γκας 4, βουτυρώστε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκατοστών και στρώστε με λαδόκολλα. Χτυπήστε 200 γραμμάρια βούτυρο και 200 γραμμάρια ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπήστε τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Όταν γίνει λείο και κρεμώδες, προσθέστε 225 γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε να ενωθούν.

Ξύνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Πασπαλίστε με κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα και, στη συνέχεια, σκορπίστε τα βατόμουρα, πιέζοντας τα απαλά.

Για να φτιάξετε την επικάλυψη crumble, ζυγίστε τα υπόλοιπα 25 γρ. βούτυρο και 25 γρ. ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Τρίψτε τα υλικά μεταξύ των άκρων των δακτύλων σας μέχρι να αποκτήσουν μια εύθρυπτη υφή. Ανακατέψτε τα αμύγδαλα σε νιφάδες και σκορπίστε το crumble πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε με τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι ένα σουβλάκι που θα βυθίσετε στη μέση να βγει καθαρό.

Αν το κέικ δεν είναι έτοιμο, επιστρέψτε το στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμα και ελέγξτε το ξανά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά στη φόρμα πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Eton mess

Λίγα επιδόρπια λένε το καλοκαίρι όπως το Eton mess. Η τραγανή μαρέγκα, η σαντιγί και η σάλτσα φράουλας είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός, που σερβίρεται καλύτερα στο ύπαιθρο.

Υλικά 

2 μεγάλα ασπράδια αυγών 120g ζάχαρη άχνη 500g φράουλες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 450ml διπλή κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120C/100C στον αέρα/gas 1 και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ με ηλεκτρικό σύρμα ή μίξερ μέχρι να φτάσουν σε σκληρές κορυφές και, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις, ξαναχτυπώντας κάθε φορά μέχρι να φτάσουν σε σκληρές κορυφές. Βάλτε κουταλιές από το μείγμα στη λαδόκολλα και ψήστε στο κάτω ράφι του φούρνου για 1 ώρα – 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι οι μαρέγκες να είναι εντελώς σκληρές και να ξεκολλάνε εύκολα από το χαρτί. Αφήστε τις να κρυώσουν.

Χτυπήστε το 1/3 των φράουλων για να φτιάξετε μια σάλτσα φράουλας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να κρατήσει ίσα-ίσα το σχήμα της. Θρυμματίστε χοντρά τα ¾ των μαρέγκων και ρίξτε τα μέσα μαζί με τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε, στη συνέχεια ανακατέψτε με τη σάλτσα φράουλας. Βάλτε τα σε μπολ και στη συνέχεια συνθλίψτε τις υπόλοιπες μαρέγκες, πασπαλίζοντας τα κομμάτια τους από πάνω.

Τσιζκέικ με τρεις στρώσεις μούρων

 

Φτιάξτε αυτό το εντυπωσιακό cheesecake για καλοκαιρινή διασκέδαση. Συνοδεύστε με φράουλες ή ένα μείγμα φρέσκων μούρων, καθώς και με λίγη σοκολάτα για έξτρα απόλαυση. Υλικά100 γρ. βούτυρο λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί 200 γρ. μπισκότα digestive 2 φύλλα ζελατίνης 50 γρ. σμέουρα 50 γρ. ζάχαρη άχνη συν 2 κουταλιές της σούπας 350 γρ. φράουλες 500 γρ. μαλακό τυρί με πλήρη λιπαρά 250 ml διπλή κρέμα γάλακτος λίγες σταγόνες κόκκινο ή ροζ χρώμα τροφίμων 1 κουταλιά της σούπας πάστα βανίλιας 50 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη λίγες σταγόνες εκχύλισμα λεμονιού (προαιρετικά) Εκτέλεση 

Βουτυρώστε και στρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας 20 εκατοστών. Χτυπήστε τα digestives στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα ή χτυπήστε τα σε μια σακούλα σάντουιτς με έναν πλάστη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μοιάζει με υγρή άμμο. Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και εξομαλύνετε το μείγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη βάση και, στη συνέχεια, αφήστε το στην κατάψυξη.

Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάλτε τα σμέουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε μια κανάτα με ραβδομπλέντερ και χτυπήστε τα σε λείο πουρέ. Κοσκινίστε τους σπόρους. Ζεσταίνετε τη σάλτσα σμέουρων σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από 1 στραγγισμένο φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολ και ανακατεύετε να διαλυθεί.

Χτυπήστε 3 (περίπου 65 γρ.) φράουλες στο μούλτι και ζεστάνετε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο. Ρίξτε τις σε ένα μπολ και ανακατέψτε το άλλο στραγγισμένο φύλλο ζελατίνης.

Χτυπήστε το μαλακό τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μοιράστε το σε τρία μπολ (περίπου 260 γρ. ανά μπολ). Διπλώστε τον πουρέ φράουλας στο ένα με μερικές σταγόνες χρωστική τροφίμων για να γίνει ανοιχτό ροζ, το μείγμα βατόμουρου με τη ζελατίνη στο άλλο με περισσότερη χρωστική τροφίμων για να γίνει σκούρο ροζ και την πάστα βανίλιας στο τρίτο.

Μους βατόμουρο

 

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το καλοκαιρινό μους μούρων ως επιδόρπιο, με σαντιγί, ή χρησιμοποιήστε το ως γέμιση για ένα ελαφρύ παντεσπάνι.Υλικά

2 φύλλα ζελατίνης 350 γραμμάρια σμέουρα συν επιπλέον για τη διακόσμηση 60g ζάχαρη άχνη 1 λεμόνι χυμός 500ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση 

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ, καλύψτε τα με ζεστό νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Στραγγίξτε και στύψτε το νερό που περισσεύει.

Ρίξτε τα σμέουρα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι τα μούρα να διαλυθούν εντελώς. Σπρώξτε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο που έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα μπολ, πετώντας τους σπόρους. Ανακατέψτε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να διαλυθούν (αν δεν διαλυθούν, ρίξτε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα και ζεστάνετε απαλά μέχρι να διαλυθούν). Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μαλακές κορυφές με ένα ηλεκτρικό σύρμα και, στη συνέχεια, διπλώστε την απαλά στο μείγμα βατόμουρων. Βάλτε το κουτάλι στις φόρμες ή τα φορμάκια και παγώστε το όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 6 ώρες. Σερβίρετε με σμέουρα σκορπισμένα στην κορυφή.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα