Έτσι θα φτιάξετε 5 γεύσεις παγωτού με σχεδόν μηδαμινές θερμίδες!

Είτε θέλετε να δροσιστείτε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα είτε ψάχνετε για υγιεινές συνταγές καλοκαιρινών γλυκών για να σερβίρετε μετά από ένα μπάρμπεκιου, σας έχουμε πολλές παγωμένες ιδέες παρακάτω.

Parallaxi
έτσι-θα-φτιάξετε-5-γεύσεις-παγωτού-με-σχ-1323024
Parallaxi

Είτε θέλετε να δροσιστείτε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα είτε ψάχνετε για υγιεινές συνταγές καλοκαιρινών γλυκών για να σερβίρετε μετά από ένα μπάρμπεκιου, σας έχουμε πολλές παγωμένες ιδέες παρακάτω.

Δείτε τα υγιεινά παγωτά μας που φτιάχνονται με έξυπνα συστατικά, όπως κατεψυγμένα φρούτα, ελληνικό γιαούρτι, μπανάνα και αβοκάντο. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας μέσα σε λίγα λεπτά με αυτά τα γρήγορα, καλύτερα για εσάς παγωτά.

Υγιεινό παγωτό μπανάνα & φυστικοβούτυρο

Χτυπήστε ώριμες μπανάνες με μαύρη σοκολάτα, γάλα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο και κανέλα και καταψύξτε για μία ώρα. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό, κρεμώδες και εκπληκτικά χαμηλό σε λιπαρά.

Υλικά 

4 ώριμες μπανάνες ψιλοκομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών, στη συνέχεια κατεψυγμένες 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό φυστικοβούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σοκολάτα τριμμένη 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα σε νιφάδες

Εκτέλεση 

Βάλτε τις κατεψυγμένες μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μαζί για να δημιουργήσετε μια λεία υφή. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και την κανέλα και χτυπήστε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη κανέλα, αν θέλετε.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο που προστατεύει από την κατάψυξη και καταψύξτε το για 1 ώρα.

Βγάλτε το από την κατάψυξη και σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και αμύγδαλα πασπαλισμένα με νιφάδες.

Στιγμιαίο γιαούρτι με κατεψυγμένα μούρα

Τρία υλικά και 2 λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το παγωμένο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες – είναι ένα γρήγορο καλοκαιρινό επιδόρπιο όταν χρειάζεστε κάτι γλυκό, γρήγορα. Εδώ χρησιμοποιήσαμε γιαούρτι για να προσθέσουμε επιπλέον γεύση.

Υλικά 

250 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα 250 γρ. γιαούρτι 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα μούρα, το γιαούρτι και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης στο μούλτι για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή παγωτού. Μοιράστε το σε μπολ και σερβίρετε.

Κατεψυγμένο γιαούρτι με τροπικά φρούτα

Δοκιμάστε αυτή την ιδιοφυή συνταγή – ως δια μαγείας, τα κατεψυγμένα τροπικά φρούτα παγώνουν το γιαούρτι όταν αναμειγνύονται μαζί. Χρησιμοποιήστε επεξεργαστή τροφίμων αντί για μπλέντερ.

Υλικά

480 γρ. κατεψυγμένα τροπικά φρούτα μείγμα 170 γρ. γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 200 γρ. τροπικά φρούτα κομμένα σε κύβους και σπόρους φρούτων του πάθους, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε τα πάντα, εκτός από τα φρέσκα φρούτα, στο μούλτι και χτυπήστε τα. Ψιλοκόψτε κατευθείαν σε μπολ ή αδειάστε το σε ένα δοχείο και καταψύξτε το αν θέλετε να το σερβίρετε αργότερα. Σερβίρετε με τα φρέσκα τροπικά φρούτα και προσθέστε με το κουτάλι τους σπόρους φρούτων του πάθους.

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Το εύκολο παγωμένο γιαούρτι φράουλα είναι έντονα φρουτώδες και πραγματικά κρεμώδες, ιδανικό για μια απλή καλοκαιρινή γλυκιά απόλαυση.

Υλικά 

140 γρ. φράουλες ½ x 405 γρ. κονσέρβα ελαφρύ συμπυκνωμένο γάλα 500 γρ. κεσεδάκι ελληνικό γιαούρτι 0% λιπαρά

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τις μισές φράουλες και χτυπήστε τις υπόλοιπες στο μούλτι ή στο ραβδομπλέντερ σε πουρέ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το συμπυκνωμένο γάλα με τις πολτοποιημένες φράουλες και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά το γιαούρτι μέχρι να αναμειχθεί καλά. Διπλώστε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Ξύστε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα δοχείο, βάλτε το καπάκι ή τυλίξτε το καλά σε μεμβράνη και καταψύξτε όλη τη νύχτα, μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλτε από την κατάψυξη περίπου 10-15 λεπτά πριν θελήσετε να σερβίρετε το παγωμένο γιαούρτι. Μπορεί να καταψυχθεί μέχρι και 1 μήνα.

Παγωτό αβοκάντο & φράουλα

Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά με κρεμώδες αβοκάντο, γεμάτο υγιεινά λιπαρά, σε αυτά τα νόστιμα παγωτά και αναδείξτε τη γεύση των φραουλών με βαλσαμικό ξύδι.

Υλικά 

200 γρ. ώριμες φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 αβοκάντο αποφλοιωμένο, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο 2 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμικό ξύδι ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1-2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάλτε τις φράουλες (κρατήστε τέσσερα κομμάτια για την κορυφή), το αβοκάντο, το ξύδι και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μπλέντερ χειρός (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν όσο πιο λεία γίνεται. Δοκιμάστε και προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου μόνο αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά γλυκές.

Αδειάστε το σε δοχεία, προσθέστε από μια φράουλα στο καθένα, καλύψτε το με μεμβράνη και καταψύξτε. Αφήστε τα δοχεία να μαλακώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα φάτε.

Πηγή: bbcgoodfood.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα