Εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές για ρεβεγιόν…της τελευταίας στιγμής!

Σου έχουμε τις κατάλληλες συνταγές που θα τρελάνουν τους καλεσμένους σου και θα χρειαστούν πραγματικά ελάχιστο χρόνο!

Parallaxi
εύκολες-χριστουγεννιάτικες-συνταγές-1254349
Parallaxi

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είμαστε σίγουροι πως διστάζεις να οργανώσεις ρεβεγιόν στο σπίτι σου, γιατί βαριέσαι να μαγειρέψεις! Όμως σου έχουμε τις κατάλληλες συνταγές που θα τρελάνουν τους καλεσμένους σου και θα χρειαστούν πραγματικά ελάχιστο χρόνο! Ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσεις το κρασί, το ποτό ή την σαμπάνια σου!

Σαλάτες

1. Σαλάτα με Πορτοκάλι, Φέτα και Φιστίκια Αιγίνης

Υλικά:

  • 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζεις τα πορτοκάλια και τα κόβεις σε φέτες.
  2. Στη συνέχεια, κόβεις το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα φιστίκια σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το πορτοκάλι, τη φέτα και τα φιστίκια.
  4. Ρίχνεις το μέλι, το μπαλσάμικο και την κανέλα ανακατέβεις μεταξύ τους και τέλος ρίχνεις το μείγμα επάνω στην  σαλάτα.
  5. Σερβίρεις αμέσως, για να παραμείνουν φρέσκα τα υλικά.

Χρόνος: 10 λεπτά

2. Σαλάτα με Κινόα, Μανούρι και Ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα (βρασμένη)
  • 100 γρ. τυρί μανούρι
  • 1 αγγούρι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζεις την κινόα και την αφήνεις να κρυώσει.
  2. Κόβεις το αγγούρι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
  3. Ανακατεύεις την κινόα με τα λαχανικά και το μανούρι.
  4. Ρίχνεις ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.

Χρόνος: 15 λεπτά

3. Σαλάτα με Ρόκα, Μανιτάρια και Μπλε Τυρί

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  2. Ανακατεύεις τη ρόκα με τα μανιτάρια και το μπλε τυρί.
  3. Περιχύνεις με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.

Χρόνος: 10 λεπτά

4. Σαλάτα με Ψητό Καρότο και Γιαούρτι

Υλικά:

  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ψήνεις τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
  2. Ανακατεύεις το γιαούρτι με το μέλι, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα.
  3. Σερβίρεις τα ψητά καρότα με τη σάλτσα γιαουρτιού από πάνω.

Χρόνος: 30 λεπτά

Κυρίως πιάτα/μεζεδάκια

1. Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι

Screenshot

Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και άλειψέ τα με τη σάλτσα μουστάρδας.
  3. Ψήσε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. extra tip: πασπαλίστε με σουσάμι

2. Αλμυρές σφολιάτες με φέτα και ελιές

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 αυγό (για επάλειψη)

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις τη σφολιάτα σε μικρά τετράγωνα ή τρίγωνα.
  2. Θρυμματίζεις τη φέτα και ψιλοκόβεις τις ελιές.
  3. Βάζεις το μείγμα φέτας και ελιών στη μέση κάθε τετραγώνου από σφολιάτα.
  4. Κλείνεις τις σφολιάτες και αλείφεις με αυγό.
  5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Χρόνος: 15 λεπτά

4. Κροκέτες με τυρί και μπέικον

Υλικά:

  • 150 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ ή φέτα
  • 1 πατάτα (βρασμένη)
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Τρίβεις τη βρασμένη πατάτα και ανακατεύεις με το τυρί και το μπέικον, ψιλοκομμένο.
  2. Σχηματίζεις μικρές κροκέτες και τις βουτάς σε αλεύρι και αυγό.
  3. Τηγανίζεις σε ζεστό λάδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Χρόνος: 20 λεπτά

5. Μικρές τάρτες με φρέσκα λαχανικά και φέτα

Υλικά:

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 αυγό (για επάλειψη)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Στρώνεις το φύλλο κρούστας σε μικρές θήκες για τάρτες και τοποθετείς το μείγμα των λαχανικών.
  3. Θρυμματίζεις τη φέτα και την προσθέτεις από πάνω.
  4. Αλείφεις με το αυγό και ψήνεις στους 180°C για 10-12 λεπτά.

Χρόνος: 15-20 λεπτά

6. Μεξικάνικες τυρο-τούρτες (Quesadillas)

Υλικά:

  • 4 τορτίγιες αλευριού
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνεις μια τορτίγια σε τηγάνι και προσθέτεις το τυρί και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  2. Σκεπάζεις με άλλη τορτίγια και πιέζεις ελαφρά.
  3. Τηγανίζεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η τορτίγια.
  4. Κόβεις σε τρίγωνα και σερβίρεις με σάλτσα ντομάτας ή guacamole.

Χρόνος: 10-15 λεπτά

6. Μπρουσκέτα με ντομάτα, βασιλικό και μπαλσάμικο

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα ή ψωμί για μπρουσκέτες
  • 3-4 ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις το ψωμί σε φέτες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί. Ψήνεις στους 180°C για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Κόβεις τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβεις το βασιλικό.
  3. Ανακατεύεις τις ντομάτες με το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάζεις το μείγμα πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρεις αμέσως.

Χρόνος: 10 λεπτά

7. Μπρουσκέτα με μελιτζάνα και φέτα

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα ή ψωμί για μπρουσκέτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνεις στη σχάρα ή τηγανίζεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Κόβεις το ψωμί σε φέτες και το ψήνεις στο φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά.
  3. Τοποθετείς τις μελιτζάνες πάνω στις φέτες ψωμιού και προσθέτεις λίγο τριμμένη φέτα.
  4. Περιχύνεις με ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Χρόνος: 15-20 λεπτά

Σουφλέ με Μανιτάρια και Τυρί

Υλικά:

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ ή φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρεις τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι. Μαγειρεύεις για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα.
  3. Ανακατεύεις τα μανιτάρια με τη σάλτσα, προσθέτεις τα αυγά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  4. Χύνεις το μείγμα σε μικρά φορμάκια και ψήνεις στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Χρόνος: 40 λεπτά

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα