Ο απόλυτος θρίαμβος του μπακαλιάρου
Αν είναι να μαγειρέψετε μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου τολμήστε να το κάνετε διαφορετικά.
Αν πιστεύετε ότι η νηστεία, ή έστω η αποχή από το κρέας σας στερεί τη χαρά ενός νόστιμου πιάτου είστε γελασμένοι. Μια σειρά γνωστοί σεφ της πόλης μας πρότειναν πριν από χρόνια πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή και κυρίως θα σας ξετρελάνουν.
Αν είναι να μαγειρέψετε μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου τολμήστε να το κάνετε διαφορετικά. Ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας του εστιατορίου Ολυμπος Νάουσα μας δείχνει τον τρόπο.
Υλικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
Οδηγίες
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, στο οποίο κατεβάζουμε αρκετά τη θερμοκρασία, αφού ξεκινήσει κανονικά ο βρασμός. Μετά από 20 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμα ο βακαλάος και οι πατάτες. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο θερμομίξ προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το αφήνουμε να μαγειρεύεται πολύ αργά ώς που να δέσει σε έναν βελούδινο πουρέ. Σε αυτή τη φάση το μίγμα θα έχει χάσει πολλή από την υγρασία του και θα ζυγίζει περίπου 1 κιλό.
Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες με το την μπραντάδα. Τους πανάρουμε με αλεύρι, αυγό και γαλέτα, δύο φορές διαδοχικά, και είναι έτοιμοι να τους τηγανίσουμε στην φριτέζα.