Σουπιές φρικασέ, θεϊκές και μοναδικές!
Ένας από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, και νυν σεφ στο "Ώρα Ελλάδος" μας δίνει την δική του σαρακοστιανή συνταγή.
Αν πιστεύετε ότι η νηστεία, ή έστω η αποχή από το κρέας σας στερεί τη χαρά ενός νόστιμου πιάτου είστε γελασμένοι. Μια σειρά γνωστοί σεφ της πόλης θα μας προτείνουν το επόμενο διάστημα πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή και κυρίως θα σας ξετρελάνουν.
Ένας από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης, ο Νίκος Πελόγλου, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, και νυν σεφ στο “Ώρα Ελλάδος” της Tάσκου Παπαγεωργίου 4, μας δίνει την δική του σαρακοστιανή συνταγή.
Σουπιές φρικασέ με μαρούλια, φινόκιο και τζίντζερ
Υλικά
2 κιλά σουπιές
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κίτρινη πιπεριά
2 ποτήρια λευκό κρασί
500 γρ μαρούλι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
½ φινόκιο σε φέτες
5 γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Οδηγίες
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τις σουπιές και την πιπεριά. Σβήνουμε με 2 ποτήρια λευκό κρασί. Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή νερό, μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, ρίχνουμε τα μαρούλια, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Παίρνουμε τον χυμό 2 λεμονιών και διαλύουμε μέσα λίγο αλεύρι. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο φαγητό. Πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την ανακατεύουμε γύρω γύρω.