TASTE ME: Ένα Club Σαλόνι!

Μαγειρεύοντας με τον Χρόνη Δαμαλά Γνώρισα το Χρόνη πριν τρία χρόνια, όταν κάναμε μία μικρή συνέντευξη για το περιοδικό. Σήμερα ο Χρόνης είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Asian fusion αισθητική και συνεχής πειραματισμός σφραγίζουν το προσωπικό, μαγειρικό του ιδίωμα. Συναντηθήκαμε φέτος στην κουζίνα του στο Sea U up για […]

Δημήτρης Κοπαράνης
taste-me-ένα-club-σαλόνι-27694
Δημήτρης Κοπαράνης
1.jpg

Μαγειρεύοντας με τον Χρόνη Δαμαλά

Γνώρισα το Χρόνη πριν τρία χρόνια, όταν κάναμε μία μικρή συνέντευξη για το περιοδικό. Σήμερα ο Χρόνης είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Asian fusion αισθητική και συνεχής πειραματισμός σφραγίζουν το προσωπικό, μαγειρικό του ιδίωμα.

Συναντηθήκαμε φέτος στην κουζίνα του στο Sea U up για να μου δείξει πως φτιάχνει ένα club sandwich με το δικό του τρόπο.

http://www.youtube.com/watch?v=3UXcDN5FF_I&feature=player_embedded

To club είναι ένα δυόροφο σάντουϊτς, με φρυγανισμένο ψωμί του ψωμί τοστ, ντομάτα, μαρούλι, bacon, κοτόπουλο, βραστό αυγό που σερβίρεται με πατάτες τηγανητές. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν ενσωματώθηκε στα μενού των take away εστιατορίων.

Στη δική μας εκδοχή θα χρειαστούμε:

-3 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες

-spicy μαγιονέζα (τη φτιάχνουμε ανακατεύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με φρέσκια καυτερή πιπεριά)

-μερικά τρυφερά φύλλα παντζαριού

-4 φέτες bacon

-ψημένο κοτόπουλο φιλέτο ψημένο στη σχάρα σε φέτες

-ένα μείγμα μπαχαρικών που φτιάχνουμε με θαλασσινό αλάτι/καπνιστή πάπρικα/φρέσκο πιπέρι/ρίγανη ξερή

-δύο αβγά τηγανητά μελάτα, sunni side up, με τους κρόκους από πάνω δηλαδή

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη μαγιονέζα στο ψωμί. Βάζουμε όλα τα υλικά με όποια σειρά θέλουμε, φροντίζοντας να αφήσουμε τα αβγά για τον δέυτερο όροφο. Κλείνουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, κόβουμε στη μέση διαγωνίως και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με το μείγμα μπαχαρικών και αλατιού. Απολαύστε το με θέα θάλασσα.

INFO: Δοκιμάστε το φαγητό του στο Sea U Up, στη μαρίνα του Sani Resort

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα