Taste me: Λεμονάδες και μπισκότα για τον Ismael Lo
Λίγο πριν τη συναυλία του Ismael Lo, αύριο στο λόφο της Σάνη, στα πλαίσια του Sani Festival 2012, συναντήθηκα με τη Γεωργία και τη Νάσια. Αφράτα μπισκότα και λεμονάδα συνόδευσαν την κουβέντα μας. Λεμονάδα με ginger και λεβάντα 500 ml χυμό λεμονιού, δύο φορές φιλτραρισμένο 500 γρ ζάχαρη 50 γρ ginger 5 γρ λεβάντα 5 […]
Λίγο πριν τη συναυλία του Ismael Lo, αύριο στο λόφο της Σάνη, στα πλαίσια του Sani Festival 2012, συναντήθηκα με τη Γεωργία και τη Νάσια. Αφράτα μπισκότα και λεμονάδα συνόδευσαν την κουβέντα μας.
Λεμονάδα με ginger και λεβάντα
500 ml χυμό λεμονιού, δύο φορές φιλτραρισμένο
500 γρ ζάχαρη
50 γρ ginger
5 γρ λεβάντα
5 γρ ιβίσκο
Αφήνουμε τα λουλούδια σε 100 ml βραστού νερού για 5 λεπτά, ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλής έντασης φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Όταν κρυώσει σερβίρουμε σε μεγάλα, άνετα ποτήρια με πάγο, συμπληρώνοντας με ανθρακούχο νερό.
Αφράτα μπισκότα με φουντούκια και σοκολάτα
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλιά του γλυκού baking powder κοσκινισμένη σε 200 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
100 γρ σοκολάτα σε κομμάτια
100 γρ φουντούκια
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα, προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε στους 180 για 9 λεπτά.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tC4iobL9eeM