Μια κορυφαία γαστρονομική συνεργασία ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Με αφετηρία την εμβληματική κουζίνα της Ιαπωνίας φέρνουν στο πιάτο σας μια γαστρονομική πρόταση που βασίζεται στις ωμές κοπές, την υψηλή διατροφική αξία και τη δημιουργική απλότητα του sushi. Oval και Trizoni μαζί.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που σηματοδοτεί και μια νέα τάση για την πόλη: Η έμφαση στην ουσία, που είναι η πρώτη ύλη, και η υψηλή διατροφική της αξία.
Η δυνατή ομάδα του ΤΡΙΖΟΝΙ sea treasures, αποβιβάζεται στη Θεσσαλονίκη και υπογράφει, στο διαχρονικό ΟΒΑΛ, γοητευτικές chef’s food stories, εμπνευσμένες από τις ιστορίες της θάλασσας.
Το φετινό Χειμώνα, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής, που θα βάλει στο κεντρικό τραπέζι της Θεσσαλονίκης, μια συγκεκριμένη γαστρονομική πρόταση που εξηγεί ο Στέργιος Σουσούρας:
«Οι σημαντικότερες τεχνικές στις ωμές κοπές, η ανάδειξη του umami, η ευγένεια στο sushi, η υψηλή διατροφική αξία και η δημιουργική απλότητα που πολύ γενικά χαρακτηρίζουν την Γιαπωνέζικη φιλοσοφία.»
Το γευστικό αποτέλεσμα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης. Η εκτέλεση ξεκινά από την «Σχολή της Ανατολής» και στην πορεία δέχεται πιο δυτικές επιρροές, για να φτάσει με νέα άποψη στον μεσογειακό ουρανίσκο, προσφέροντας τη θαυμάσια εμπειρία της θαλασσινής επίγευσης. Ο Στέργιος Σούσουρας μας λέει:
«Από τα πρώτα μου βήματα στην μαγειρική, με γοήτευε η κουζίνα της Ανατολής, ειδικότερα της Οζάκα και της Καντονα. Παραμένει και σήμερα σταθερά η δεύτερη πιο ενδιαφέρουσα μαγειρική προσέγγιση μετά την ελληνική, με κριτήριο τις θαλασσινές πρώτες ύλες, που αγαπώ να δουλεύω.»
Το καλοκαίρι του 2015, το Τριζόνι με μεγάλη τόλμη για την περιοχή, παρουσίασε μια πρωτοποριακή ενότητα sushi στο μενού του, με πολύ υψηλές προδιαγραφές, «Θυμάμαι πάντα,» αφηγείται ο Στέργιος, «το τιμητικό σχόλιο ενός παγκοσμίου επιπέδου Ιάπωνα sushi master, μετά την επίσκεψη του προ- πέρυσι στο Τριζόνι, ότι έφαγε τον δεύτερο πιο νόστιμο τόνο sashimi στην ζωή του.»
Ακολούθησε δυστυχώς η εποχή των capital controls, που για προφανείς λόγους και παρά την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε, το θεματικό αυτό μενού, δεν συνέχισε.
Τα χρόνια που ακολούθησαν, η γαστρονομική ταυτότητα στο ΤΡΙΖΟΝΙ, πήρε άλλους , τοπικούς δρόμους, που ανέδειξαν τις καταπληκτικές πρώτες ύλες της Χαλκιδικής και έτσι, το ταξίδι στην Άπω Ανατολή, μπήκε για λίγο στο συρτάρι.
Ήρθε λοιπόν η ώρα, να έρθει και πάλι όχι απλά στο προσκήνιο, αλλά στην κεντρική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Η δυναμική πρόταση θα εξελίσσεται πλέον απέναντι ακριβώς από το Λευκό Πύργο, στο κλασικό Oval bistronomy, βασισμένη στην εποχική ποικιλία, στον πλούτο και τη διατροφική αξία των ντόπιων πρώτων υλών που, ολόφρεσκα από τους συνεργάτες-προμηθευτές, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις φημισμένες αγορές του Τόκιο η της Γκουαντζου, παρά μόνο να αναδειχθούν.
«Είναι ουτοπία» , όπως λένε οι ίδιοι ,«να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να αναπαραχθεί πιστά η Ανατολική κουζίνα στη Δύση», για πολλούς λόγους. Όμως, η πρόκληση για το την νέα ομάδα που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, είναι να συνθέσουν τις δύο παράλληλες οπτικές, που αναδεικνύουν (η καθεμία με την διαδρομή της) το θαύμα της θαλασσινής γεύσης , χωρίς όμως φλυαρίες. Στο μενού του Oval bistronomy, δεν θα δείτε δεκάδες ποικιλίες roll, αφού οι λίγες και οι άριστες υπάρχουν στα εμβληματικά Sushi station της Ιαπωνίας και η εξήγηση είναι απλή:¨Ένα σκουμπρί ημέρας, δίνει πάντα καλύτερο καρπάτσιο από μια συναγρίδα 4 ημερών.¨
Στα ψάρια κυριαρχεί ο γαλαζόπτερος φρέσκος τόνος, τον οποίο το Τριζόνι ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που αποθέωσε σε ωμές κοπές, πολλά χρόνια πριν τη μαζική αποδοχή του. Αυτό θα υπάρχει και τώρα, στο μενού του Oval bistronomy, με έμπνευση που οδηγεί ακόμα και σε burger!
Ο γαστριμαργικός πόθος της νέας ομάδας, είναι να κάνει το καθημερινό φαγητό στη θεσσαλονίκη «λίγο πιο… συναρπαστικό!!»
Προς το παρόν, το μενού θα σερβίρεται με την ασφάλεια του delivery στο σπίτι, και το ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλέφωνο της παραγγελίας ο Στέργιος Σούσουρας απαντά ο ίδιος, συζητώντας τις διαφορετικές προτιμήσεις, συζητώντας για τις πρώτες ύλες και συνεχίζοντας την οικεία και φιλική σχέση που ανέπτυξε με τους πελάτες του, χρόνια τώρα, στο Τριζόνι. Μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιστρέψουν, θα τους υποδέχεται στην μεγάλη πλατεία του Οval bistronomy, μπροστά στο Λ. Πύργο
KIDS MENU ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ 9,90€ Με ψητό καλαμπόκι βουτύρου.
ΦΙΛΕΤΟ ΑΠΟ ΨΑΡΙ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ 9,90€ Με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
TRIZONI STYLE RAW CUTS TUNA TIRADITO 12,90€ Χειροποίητη κομπόστα ανανά, ξύδι καλαμάνσι εσπεριδοειδών, black garlic mayo.
SEABASS CEVICHE 12,90€ Mango, yuzu milk tiger, pop corn.
TARTARE 12,90€ Από το ψάρι** ημέρας.
-όλα σερβίρονται με χειροποίητη πίτα ** ψάρι αναλόγως της ημερήσιας ψαριάς.
STARTERS SPICY SHRIRATSA HUMMUS 4,90€ Με seaweed nachos.
FRESH TUNA SALAD 4,90€ Λαχανικά κηπουρού, αποξηραμένο κρεμμύδι, Japanese mayo, σε φύλα iceberg.
EDAMAME 4,90€ Με καπνιστό αλάτι
SALADS ASIAN RED QUINOA CRAB SALAD 9,90€ Κόκκινη κινόα, αποξηραμένο βερίκοκο, ψίχα από φρέσκο καβούρι, άγρια ρόκα, βινεγκρέτ με τζίντζερ – κουρκουμά
BURRATA 9,90€ Ντοματίνια bio, φρέσκια burrata, παξιμάδια χαρουπιού, πιπέρι yuzu kosho, τσιμιτσούρι με φυστίκι Αιγίνης και βασιλικό.
NIGIRI & SASHIMI AKAMI NIGIRI Γαλαζόπτερος τόνος 2,90€ UNAGI NIGIRI Καπνιστό χέλι. 2,90€ EBI NIGIRI Γαρίδα. 2,90€ SUZUKI SASHIMI Λαβράκι. 2,90€ MAGURO SASHIMI Γαλαζόπτερος τόνος. 2,90€ IKURA SASHIMI Σολομός. 2,90€ SUSHI MAKI WHITE TOWER MAKI 13,90€ Καβούρι, ikura, yellow masago, mango .
SPICY TUNA SESAME MAKI 13,90€ Καψαλισμένος τόνος, shriratsa, ikura.
NEGIHAMA MAKI 13,90€ Σολωμός, αγγουράκι, chilly mayo.
CALIFORNIA MAKI 13,90€ Γαρίδα tempura, κολοκυθάκι, μαγιονέζα τρούφας, tobiko.
COMBO GROSSO QUARTET 25,90€ (4τμχ από κάθε είδος sushi maki)
VEGAN MAKI ROLLS AVOCADO KAPPA FUTOMAKI 8.,90€ Αβοκάντο, αγγουράκι, μέντα sisho, μαύρο σουσάμι. (6 τμχ)
NEPTUNE FUTOMAKI 8.,90€ Wakame, πίκλα μαραθόριζα, vegan mayo. (6 τμχ)
GOLDEN TARTOFU TEMPURA 8.,90€ Spicy teriyaki, tofu, tartufo. (6 τμχ)
IKEBANA COMBO 10,50€ (3 τμχ από κάθε είδος vegan)
TEMPURA | DEEP FRIED DEER FRIED CANTAIFI SHRIMPS 11,90€ Φρέσκιες γαρίδες σε μαλλιά αγγέλου, sauce tartare. (5 τμχ)
TEMPURA OCTOPUS TAKOYAKI 11,90€ Κροκέτες χταποδιού*, πίκλα μαραθόριζας, hoi sin sauce. (8 τμχ)
DEEP FRIED SARDINES 11,90€ Φιλέτα σαρδέλας, Thai curry mayo. (10τμχ)
PANKO CUTTLEFISH 11,90€ Σουπιά * σε κρούστα πανκο με τσιπς κρεμμύδι,φρέσκο κόλιανδρο και chilly mayo.
SIGNATURE BURGERS TUNA STEAK BURGER 10,90€ Φιλέτο φρέσκου τόνου σε ψωμάκι brioche, πίκλα παντζάρι, άγουρη ντομάτα, BBQ σύκου.
PANKO FISH STEAK 10,90€ Παναρισμένο φιλέτο από ψάρι ημέρας σε χειροποίητο ψωμάκι lavash, πίκλα κόκκινου λάχανου, iceberg, sauce tartare.
PULLED BEEF BAO BUNS 10,90€ Καβουρμάς από μοσχαρίσια ουρά, ponzu sauce, καρότο, χειροποίητο αγγούρι τουρσί.
ADD YOUR SIDE 3,00€ Fresh French Fries or Asian Slaw
TRAVELLER’S MAIN DISHES FRESH SHRIMPS ORZO PASTA 15,90€ Κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες, μαύρο σκόρδο και σχοινόπρασο.
UDON NOODLES ALLA VONGOLE 15,90€ Ζωμός miso, ψητό σκόρδο, σχοινόπρασο και αχιβάδες η/ κυδώνια.
SALMON TERIYAKI 15,90€ Tabbuleh , πίκλα ραπανάκι.
THE DESSERTS COCONUT PANNA COTTA 5,90€ Γάλα καρύδας, fermented honey.
ALL TIME CLASSIC HALVA 4,90€ Βουβαλίσιο βούτυρο.
Πρεμιέρα σήμερα 21 Δεκεμβρίου.
Τrizoni & Oval bistronomy in Far East mood – Winter 2020 Take Away: Φ.Εταιρίας 1 Λ.Πύργος Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2310254533.