Μια Saloniki στη Βοστώνη
Μπορεί η Αθήνα να διεκδικεί την πρωτιά της ελληνικής γαστρονομίας έναντι της Θεσσαλονίκης αλλά το όνομα Saloniki είναι που θα φιγουράρει στην είσοδο ενός νέου εστιατορίου που ανοίγει τον Μάρτιο στη Βοστώνη.
Η διάσημη σεφ της Βοστώνης, Jody Adams συνεταιρίζεται ξανά με τον έλληνα σεφ, Eric Papachristos, που σύμφωνα με την Boston Globe είναι Θεσσαλονικιός, για το το νέο εστιατόριο «Saloniki», που ανοίγει τον Μάρτιο στο κέντρο της πόλης ((132 Brookline Ave. at Kilmarnock Street) που έχει γίνει συνώνυμη με την πανεπιστημιούπολη του Χάρβαρντ.
Μπορεί η Αθήνα να διεκδικεί την πρωτιά της ελληνικής γαστρονομίας έναντι της Θεσσαλονίκης, αμφισβητώντας τη φετινή λίστα των New York Times για τους 52 προορισμούς του 2016, αλλά το όνομα Saloniki είναι που θα φιγουράρει στην είσοδο ενός νέου εστιατορίου που ανοίγει τον Μάρτιο στη Βοστώνη.
Το όνομα οφείλεται στον συνεταίρο της σεφ Jody Adams,τον Θεσσαλονικιό Iraklis Papachristos ή Eric Papachristos (ο ίδιος έχει ήδη συνεταιριστεί με την Jody Adams στο μεσογειακό εστιατόριο Trade που ήδη λειτουργεί στην πόλη). Η Jody Adams είναι βραβευμένη με Beard Award (πρόκειται για βραβείο που απονέμει το ίδρυμα James Beard Foundation, για Food and Beverage στην Αμερική) και τα πιάτα που θα δημιουργεί και θα σερβίρει θα είναι φυσικά εμπνευσμένα από τη θεσσαλονικιώτικη κουζίνα.
Σύμφωνα με έγκυρες food σελίδες της Βοστώνης φαίνεται πως η ελληνική και η ανατολίτικη μεσογειακή κουζίνα είναι το νέο trend στα εστιατόρια της πόλης.