Μια βραδιά πέντε ιστορίες γαστρονομίας μια αξέχαστη εμπειρία
Ένα εστιατόριο θρύλος στην γευστική ιστορία της Θεσσαλονίκης προχωρά στο μέλλον με διαρκείς εκπλήξεις.
Πριν μερικές μέρες, την Πέμπτη 22/7 σε μια άκρως καλοκαιρινή βραδιά, πλάι στη θάλασσα, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε για πρώτη φορά την LTE-Live The Experience. Στο αγαπημένο μας Μαϊάμι, οι ιδρυτές της, ο sommelier Θωμάς Δούρβας και ο chef Γιάννης Γιαννίτσας γεννήτορες σπουδαίων εμπειριών γεύσης είχαν φροντίσει για ότι θα ακολουθούσε.
Έχοντας για συντροφιά στην προετοιμασία την απογευματινή δροσιστική μπουκαδούρα της Κρήνης έστρωσαν το δρόμο για μια βραδιά που η αλμύρα του Θερμαϊκού, στο ωραιότερο θαλάσσιο μπαλκόνι της πόλης συνάντησε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Το service, τα πιάτα, το απίστευτο πάντρεμα με τα κρασιά έδειχναν τα πρώτα σημάδια ενός δείπνου που είχαμε καιρό να ζήσουμε στην πόλη.
Η υποδοχή και οι αντιδράσεις, τα χαμόγελα, οι γεύσεις και οι συζητήσεις στο τέλος της βραδιάς μας έκαναν να πιστέψουμε ότι τελικά ο Θωμάς Δούρβας και ο Γιάννης Γιαννίτσας , με την φιλοξενία της Head chef του Μαϊάμι Σοφίας Τεφτσή και της ομάδας της, δεν έμειναν μόνο στους τίτλους.
Και επειδή όλα ξεκινούν από την αφήγηση της έμπνευσης, ώστε να γίνουμε κοινωνοί της οι δημιουργοί αυτού το ωραίου ταξιδιού, που έχουν ένα μοναδικό τρόπο να σε ταξιδεύουν και να σου χαρίσουν κάθε φορά ένα δείπνο εμπειρία, έβαλαν τα δυνατά τους να μας πάρουν μαζί τους.
Η σπουδαία σαμπάνια Deutz Brut Classic N.V. υπηρέτησε τον λογικό συνδυασμό με το χτένι. Η καπνιστή εκδοχή της φάβας με το καρπάτσιο χταπόδι και τα πολύ ιδιαίτερα κρεμμύδια πίκλα σε ξύδι καλαμάνσι, ανέδειξαν το Χιλιανό Chardonnay Cuvee Alexandre 2016, Casa Lapostolle που αποτέλεσε το talk της βραδιάς.
Μία γρήγορη μετάβαση με γρανίτα από αγγούρι και ταρτάρ από σολομό, προηγήθηκαν του πιάτου μνεία μιας ιδιαίτερης εκδοχής γεμιστά με θαλασσινή άποψη που σίγουρα ανέδειξε το τυπικό ροζέ Petale de Rose 2020 Chateau de La tour de L’Eveque από την περιοχή της Προβηγκίας.Η στιγμή έκρηξης βέβαια ήταν το surf and turf πιάτο με το φιλέτο μόσχου, την γαρίδα και το ζωμό από chorizo. Το πάντρεμα του με την παλαιωμένη ισπανική Rioja Crianza 2018 , Finca Nueva αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς.
Τέλος το γαλλικό Perle d’ Arche 2016 Sauternes βρήκε εύστοχα πατήματα σε ένα γλυκό που το μέλι ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά η μικρές όξινες εντάσεις σε συνδυασμό με της υφές το ανέδειξαν πλήρως.
Ένα εστιατόριο θρύλος στην γευστική ιστορία της Θεσσαλονίκης, ένας αληθινός πρωταγωνιστής χάρη στην κουζίνα, το σεβασμό δεκαετιών στον επισκέπτη του και την καινοτομία της αντίληψης για το τι σημαίνει υψηλής ποιότητας προσέγγιση στη γαστρονομία, το Μαϊάμι, επιχειρεί τον τελευταίο καιρό μια καινοτόμα ανανέωση με προσθήκες εξαιρετικών πιάτων στην κάρτα του και βραδιές που ανοίγουν τους γευστικούς ορίζοντες της Θεσσαλονίκης, όπως το δείπνο της Live the experience.
Η βραδιά τελείωσε με μια έκπληξη που οι συνδαιτυμόνες θα θυμούνται για καιρό.