Ναι, στα Νέα Πλάγια αυτό το καλοκαίρι θα αποδράσεις για ένα σπουδαίο λόγο
Ένα μέρος με καταγάλανα νερά, 20 μόλις λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, με σπουδαίους θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα.
Όσο οι μετακινήσεις στο δρόμο της Χαλκιδικής αυξάνονται, τα μποτιλιαρίσματα πληθαίνουν και μια βουτιά καταντά ζόρι, τότε έχεις μια λύση σωτήρια.
Ένα μέρος με καταγάλανα νερά, 20 μόλις λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, σας καλεί να κάνετε ένα διάλειμμα, να απολαύσετε μια βουτιά ακόμα και μετά τη δουλειά, να γευτείτε φρέσκους, θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα.
Το Kochyli στα Νέα Πλάγια δεν είναι σίγουρα ένα ακόμα εστιατόριο της Χαλκιδικής. Είναι ο τρόπος να αποδράσεις χωρίς καν να μετακινηθείς μακριά.
Οι εποχές αλλάζουν. Τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς. Οι άνθρωποι γίνονται πιο απαιτητικοί.
Το θετικό είναι ότι όσο δραστηριοποιούνται επαγγελματίες, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα καλέσματα των καιρών, δεν προσφέρουν μόνο το καλύτερο, αλλά αναβαθμίζουν τον τόπο και το αντικείμενό τους.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα αδέλφια Όλγας και Θάνου Τουμπάκη, που ανέλαβαν να εξελίξουν την οικογενειακή παράδοση στον Τουρισμό, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, με τρόπο σύγχρονο, αλλά απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των τουριστών.
Με στόχο να υλοποιήσουν το όραμά τους για τη νέα εκδοχή του τουριστικού προϊόντος σε μια αγαπημένη -όσο και πολύπαθη- για όλους Χαλκιδική, κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι πρωτοποριακό, με υψηλή ποιότητα και απόλυτη συνέπεια. Έτσι, ακολούθησαν μια επιτυχημένη συνταγή που είχε ως συστατικά τον ήλιο, τη θάλασσα, την αλμύρα, αλλά και την αγάπη, τη γνώση και τον επαγγελματισμό. Στη λίστα με τα πλεονεκτήματά του προσθέτουμε πάνω-πάνω την κοντινή του απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, που το κάνει μια εύκολη, ξεκούραστη και οικονομική λύση, αλλά και το μοναδικό combo που προσφέρει της εξόρμησης σε μια φανταστική παραλία με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις. Το αποτέλεσμα, το Kochyli, που επιδιώκει καθημερινά να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα της Χαλκιδικής. Σχεδόν δίπλα στο κύμα και κρυμμένο μέσα σ’ έναν ειδυλλιακό και όμορφα φροντισμένο κήπο, αποτελεί την όαση δροσιάς για κάθε παραθεριστή ή ταξιδιώτη.
Αφού ανακαίνισαν εξαιρετικά τα ομώνυμα καταλύματά τους, προχώρησαν και στην αντίστοιχη ανανέωση του εστιατορίου, καταφέρνοντας να μεταμορφώσουν μια παραδοσιακή ταβέρνα σε ένα food spot αξιώσεων, με ξεκάθαρα γαστρονομικό προσανατολισμό. Στην πορεία τους αυτή, είχαν πολύτιμο αρωγό τον δημιουργικό σεφ και σύμβουλο εστίασης Γιώργο Γκορίδη, τις προτάσεις του οποίου γευτήκαμε και τον οποίο ξεχωρίσαμε σε πολλά μαγαζιά της πόλης. Και κάπου εδώ βρίσκεται και το μυστικό επιτυχίας της επιχείρησης, το ανθρώπινο δυναμικό του, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ξεχωρίζοντας για την ευγένεια, το ήθος και το πάθος τους για τη δουλειά -καθόλου αυτονόητα στις ημέρες μας-, συνεργάζονται σε μια συλλογική προσπάθεια εξέλιξης και βελτίωσης μέσα στον χρόνο.
Έτσι, το μενού στήθηκε καθαρά πάνω σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες, που υμνούν το ελληνικό καλοκαίρι. Φέτος, βέβαια, οι απαραίτητες γευστικές προσθήκες του ενδυναμώνουν τόσο την ποικιλία όσο και το σύγχρονο μαγειρικό του ιδίωμα. Το συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια κομφί και η σαλάτα με ρόκα, αποτελούν εξαίρετες επιλογές για όποιον επισκέπτη επιθυμεί να χαλαρώσει για λίγο στον κήπο του παρέα μ’ ένα ποτήρι καλό κρασί, από εξαιρετικούς ελληνικούς αμπελώνες -προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να κάνουν ιδανικό pairing με το γεύμα ή το δείπνο σας-, που το χαμογελαστό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας να προτείνει.
Οι ούζο & τσίπουρο-μεζέδες του παραμένουν η No1 πρόταση του Kochyli, καθώς και το ολόφρεσκο ψάρι, που διαλέγετε μόνοι σας και δίνετε την παραγγελία να σιγοψήνεται ειδικά για εσάς, για να το απολαύσετε δίπλα στη θάλασσα, όσο διασκεδάζετε κάτω από τον ήλιο. Για τους εκλεκτικούς, η χταποδοσαλάτα είναι μια γευστική ανάταση, η φάβα με το χταποδάκι σου γλυκαίνουν το στόμα, ενώ και ο ταραμάς με μελάνι σουπιάς αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στον ουρανίσκο. Ταλαγάνι με τσάτνεϊ πιπεριάς, σκουμπί καλοψημένο στη σχάρα και μοναδικά παστουρμαδοπιτάκια με γνήσιο παστουρμά Μιράν δεν τα προσπερνάτε από το μενού με τίποτα!
Η δροσιά στο στόμα έρχεται κυριολεκτικά από τη μεσογειακή σαλάτα, που φτιαγμένη σε επίπεδα -με βάση από τορτίγια και ένα σπέσιαλ μιλφέιγ λαχανικών- προκαλεί τις αισθήσεις σε μικρές δόσεις. Κι έρχεται η στιγμή του κυρίως, που εκεί καταλαβαίνεις και τη μαεστρία της ομάδας στην κουζίνα: σωστά χυλωμένο ριζότο γαρίδας με μελάνι σουπιάς, φίνο λινγκουίνι με σολομό, χορταστική γαριδομακαρονάδα, καλαμάρι μαριναρισμένο για ώρες σε σόγια, που γευστικά σε ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή, και ζουμερά, αχνιστά μύδια με το κέλυφός τους, σοταρισμένα με μοσχομυριστό σκορδάκι. Πειρασμός!
Τη μαγεία αυτή μπορείτε ακόμα να γευτείτε και σε οποιαδήποτε κοινωνική ή προσωπική σας εκδήλωση, όπως επαγγελματικά γεύματα και μικρές δεξιώσεις, καθώς το Kochyli έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στον χώρο του κάθε είδους event.
Φέτος, λύσαμε τον γρίφο για τις summer αποδράσεις μας! Οι λόγοι είναι πολλοί και το Kochyli τους καλύπτει όλους. Μια ανάσα από την πόλη, σε μια από τις πιο όμορφες ακτές της Χαλκιδικής, με υπηρεσίες επιπέδου, που σέβονται τον πελάτη, και τη γαστρονομική έκπληξη να καραδοκεί σε κάθε νέα δοκιμή. Αφεθείτε στο χάδι του ήλιου και στα χρώματα ενός μαγικού ηλιοβασιλέματος και συντονίστε όλες σας τις αισθήσεις στην κοντινή καλοκαιρινή απόλαυση!
Info
Νέα Πλάγια, Χαλκιδική, τηλ. +30 6973 661629, +30 2373 032669
www.facebook.com/tokochyli