Γευση

Νέα επωνυμία και λογότυπο για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος

Ανακοινώθηκαν στο Ετήσιο Συμπόσιο.

Parallaxi
νέα-επωνυμία-και-λογότυπο-για-τη-λέσχη-909729
Parallaxi

Με νέα επωνυμία, νέο λογότυπο και νέους επαγγελματίες από τον χώρο των τροφίμων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, διευρύνει τους ορίζοντες της δράσης της, διατηρώντας, ωστόσο, τον κύριο στόχο της, που είναι η προβολή και διάδοση της ελληνικής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία.

Η νέα μορφή του σωματείου παρουσιάστηκε στην διάρκεια του Ετήσιου Συμποσίου της Λέσχης που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου στο ξενοδοχείο THE MET της Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και επιχειρηματιών, επαγγελματιών του κλάδου και των μελών της.

simposio1.jpg

Το Συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στον εκλιπόντα Πατέρα Επιφάνιο, εξαίρετο σεφ του Αγίου Όρους, μέλους της Λέσχης. Κατά την έναρξη του Συμποσίου προβλήθηκε από βίντεο ένα απόσπασμα από την ομιλία του το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής. «Τα περισσότερα χρόνια μαγειρεύω συνεχώς και έχω διαπιστώσει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να πλησιάζεις τον συνάνθρωπό σου μέσω του καλού φαγητού», είχε πει στην ομιλία του ο αείμνηστος Πατέρας.

Στο Συμπόσιο, μάλιστα, παραβρέθηκε ο αντικαταστάτης του Πατέρα Επιφάνιου στη Μονή Μυλοποτάμου, Πατέρας Ιωακείμ, ο οποίος παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από το δ.σ. της Ένωσης και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «είναι βαριά η κληρονομιά που αναλαμβάνω».

Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ

«Επαγγελματίες Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece» είναι η νέα ονομασία της Ένωσης στην οποία μετεξελίσσεται η Λέσχη και το νέο λογότυπο απεικονίζει ένα σκούφο μαγειρικής με σύνθεση κύκλων που συμβολίζουν τις έννοιες της ενότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και εξέλιξης.

neo-loghotipo.jpg

«Στην Ένωση, πλέον, εκτός από αρχιμάγειρες, μπορούν να εγγραφούν και ζαχαροπλάστες, ειδικοί γαστρονομίας, δημοσιογράφοι, διατροφολόγοι, αφού όλοι έχουν έναν κοινό στόχο. Επίσης, η Ένωση θα δραστηριοποιείται πλέον σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως η δράση μας έχει να κάνει και με την ανταλλαγή απόψεων, για το φαγητό και τα τρόφιμα. Η νέα μορφή βγήκε μέσα από τις αξίες του συλλόγου μας, που συνεχίζουν να υπάρχουν και συγχρόνως εξελίσσονται», εξήγησε ο Executive Chef κ.Χρήστος Γκότσης, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης. Ο ίδιος σημείωσε πως «έχουμε ήδη μέλη σε όλο τον κόσμο, ανταλλάσουμε ιδέες, μενού, προωθώντας την ελληνική γαστρονομία, την μακεδονική κουζίνα. Κάποια μέλη μας, σε Μαλδίβες, Βιετνάμ, Ισλανδία και Σουηδία, στο μενού τους, εντάσσουν μακεδονικές συνταγές».

manwlis-stratos-ioakim-xristos-gkotsis-dimitris-kiriakopoylos.jpg

«Η Ένωση μας εξελίσσεται εμπλουτίζοντας την ταυτότητα της, με νέο λογότυπο και νέα ονομασία», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας Executive Chef κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος. Αναφερόμενος στο μενού της βραδιάς σημείωσε πως «η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Πατέρα Επιφάνιο και κρίναμε ότι αρμόζει ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα, να απολαύσουμε όλοι μαζί πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές του που με τόσο μεράκι και αγάπη δημιούργησε, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στην παγκόσμια γαστρονομία».

manwlis-stratos-xristos-gkotsis-sotiris-mpatos-dimitris-kiriakopoylos.jpg

Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε και στον επόμενο στόχο της Ένωσης που είναι μια διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Λουξεμβούργο ενώ θύμισε την τελευταία διάκριση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που ήταν το χάλκινο μετάλλιο στους Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγκάρδη, το Φεβρουάριο του 2020.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής ο κ. Γκότσης σημείωσε πως «εκπροσωπούμε την Ελλάδα, με τις γεύσεις και τα προϊόντα της Μακεδονίας. Βρεθήκαμε ανάμεσα σε 20 χώρες και η επιλογή μας έγινε βάση των διακρίσεων που έχουμε. Τα προϊόντα θα μεταφερθούν από εδώ με φορτηγό».

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ένωσης, Executive Chef κ. Μανώλης Στράτος, ο οποίος θύμισε στους καλεσμένους, μεταξύ άλλων ότι “ο γέροντας Επιφάνιος έλεγε: Δε χρειάζονται πολλά υλικά, μαγειρέψτε με αγάπη. Αυτό κρατάμε, και τις υπέροχες γεύσεις του”.

manwlis-stratos-dimitris-tsananas.jpg

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεφ, κ. Τόμας Γκούγκλερ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του Πατέρα Επιφάνιου και το σημαντικό κενό της απουσίας του.

«Ο Πατέρας Επιφάνιος λείπει σήμερα. Ήταν μεγάλος δάσκαλος και ανέδειξε τη Μακεδονική Κουζίνα», υπογράμμισε η κ. Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο κ. Σωτήρης Μπάτος, τομεάρχης εξωστρέφειας της ΠΚΜ ευχαρίστησε τους σεφ της Ένωσης που είναι πάντα δίπλα στην Περιφέρεια και στηρίζουν τις δράσεις της, τους συνεχάρη για τις βραβεύσεις τους και την προσφορά τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έντονη προσωπικότητα του Επιφάνιου.

«Ο Πατέρας Επιφάνιος είναι κοντά μας. Η Ευλογία του μας ακολουθεί. Μας άφησε κληρονομιά που πρέπει να την μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους”, τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού.

Συγχαρητήρια στους σεφ της Ένωσης για την τεχνογνωσία και την συνδρομή που προσφέρουν στις εκδηλώσεις του δήμου και για την κοινωνική προσφορά τους έδωσε η αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη και μίλησε για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

«Ο αείμνηστος γέροντας Επιφάνιος είχε δώσει κάτι στον καθένα από εμάς και θα τον θυμόμαστε με αγάπη», ανέφερε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Στο Συμπόσιο παραβρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO –ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος είπε πως «είναι συγκινητικό και σημαντικό που τιμάται τον Πατέρα Επιφάνιο» και διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Στον κ. Ποζρικίδη, όπως και σε όλους τους χορηγούς της Ένωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, με το νέο λογότυπο.

Κατά την διάρκεια του Συμποσίου ανακοινώθηκε η εγγραφή 6 δόκιμων και 4 τακτικών μελών.

nea-meli.jpg

Το μενού του Συμποσίου, που ήταν εμπνευσμένο από τις συνταγές του Πατέρα Επιφάνιου, επιμελήθηκε ο Executive Chef του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ κ. Δημήτριος Τσανανάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα