Γευση

New Entries: 6 νέες αφίξεις στη ζωή της Θεσσαλονίκης

Νέες αφίξεις στη μέρα και τη νύχτα της πόλης που αξίζει να γνωρίσεις!

Parallaxi
new-entries-6-νέες-αφίξεις-στη-ζωή-της-θεσσαλονίκ-1088466
Parallaxi

Άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά.

#Τρυγητής

Πρόκειται για τη νέα γευστική έκπληξη στην περιοχή των Κωνσταντινοπολίτικων, που έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Ο Tρυγητής είναι η σύγχρονη ταβέρνα, που ικανοποιεί την επιθυμία για μια πιο casual comfort, αλλά και μοντέρνα προσέγγιση του φαγητού, ενώ και μόνο από το όνομά της συνειδητοποιείς ότι εδώ οι άνθρωποι κατέχουν το θέμα «οίνος» και το τιμούν όπως του πρέπει στον κατάλογο.

Ο χώρος απλός, κλασικός, μ’ έναν αέρα ρουστίκ, που προσφέρει στους θαμώνες την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας, αλλά με όλη την προσοχή στραμμένη στον πρωταγωνιστή: το φαγητό. Το μενού, που φέρει την υπογραφή του σεφ Γιώργου Κατακαλίδη, είναι γεμάτο Ελλάδα, με καλούδια και λιχουδιές από διάφορα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. Προτείνουμε, τα ψητά κολοκύθια με ταραμά και γάβρο μαρινάτο σε σπιτικό μηλόξυδο, τον χειροποίητο παστουρμά ξιφία, που τον χειμώνα σερβίρεται παραλλαγή με μοσχάρι και την αρνίσια συκωταριά με χειροποίητη προζυμένια πίτα και γιαούρτι.

Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, εκλεκτών αποσταγμάτων και τσίπουρου,  καθώς και κορυφαίες ρετσίνες, συμπληρώνουν ιδανικά τη γευστική εμπειρία.

*Τρυγητής, 17ης Νοεμβρίου, Πυλαία, Τ. 2317 700903, Facebook, Instagram

#Στάβλος

Ο άνθρωπος που γέννησε το Ζύθο, το Αγιολί, τη Brizola αποφάσισε να επιστρέψει στην πιο νεανική από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και να ανοίξει το Στάβλο. Ο νέος γαστρονομικός προορισμός της Μελενίκου ήρθε για να λειτουργήσει ενισχυτικά της άποψης ότι το φαγητό μπορεί να γίνει αυτό το χειμώνα παρηγοριά και συνεκτικός ιστός για τους ανθρώπους σε μια ζόρικη εποχή.

Με κύριο μέλημα λοιπόν αυτές τις δυσκολίες της εποχής, με βαθιά γνώση των πρώτων υλών αλλά και του τι σημαίνει μαγειρεύω για κάποιον, προετοιμάζω ένα γεύμα ή ένα δείπνο με προσήλωση, αγάπη και εφευρετικότητα, με σεβασμό στον πελάτη που είναι εν δυνάμει φιλοξενούμενος σε ένα τραπέζι που για τον καθένα σημαίνει κάτι και με την πολύτιμη συνδρομή στο στήσιμο του μενού του Τάσου Βασιλειάδη και στην εκτέλεση του από το Γιώργο Κολίτση, ο παλαίμαχος των πετυχημένων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης κάνει το νέο του βήμα εκεί. Με αρωγό όπως και στο προηγούμενο του εστιατόριο τον εικαστικό Λάζαρο Πάντο στα έργα τέχνης, τις φωτογραφίες και την αισθητική του χώρου στήνει μια πρόταση που αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα.

Με πατήματα γερά σε πρώτες ύλες εξαιρετικά διαλεγμένες από τον πλούτο του ελληνικού αγρού αλλά και των κρεάτων που παράγουν ελληνικές φάρμες, ο Στάβλος προσεγγίζει δημιουργικά αγαπημένα πιάτα με νέο κοίταγμα και προχωρά τη σκέψη της ελληνικής γαστρονομίας χωρίς παραπανίσια στολίσματα, δηθενιές και ψευτομοντέρνους υπαινιγμούς. Κι επειδή οι τιμές στη φετινή πίστα της ακρίβειας μετράνε πάντα πολύ τα πιάτα που δεν ξεπερνάνε τα δέκα ευρώ και τα κρασιά που θα σε εκπλήξουν με τις απίστευτες τιμές τους που θα σε κάνουν να μη διστάσεις να ανοίξεις και δεύτερο μπουκάλι για την παρέα είναι ο επιπλέον λόγος να πας.

*Στάβλος, Κων.Μελενίκου 30Α, Τ. 231 096 7273, Facebook, Instagram

#Χρώμα Μεζεδοποτείο

Το νέο “πολύχρωμο” απόκτημα της Ολύμπου είναι ένα αυθεντικό μεζεδοποτείο, που όπως δείχνει και η λέξη, ενδείκνυται για μεζέδες, τσίπουρα, μπίρες και απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες, αλλά και σε όσους αισθάνονται ακόμα νέοι.

Ο μοντέρνος χώρος προσφέρει ένα ήσυχο αισθητικά περιβάλλον, που το διακόπτει η επιτοίχια πολύχρωμη κάβα. Τα ξύλινα στοιχεία σε κάθε γωνιά, από το μπαρ μέχρι το ταβάνι, και ο ντυμένος με τη λευκή πέτρα τοίχος, δημιουργούν το τέλειο φόντο για τον σύγχρονο φωτισμό, που δημιουργεί μια ήσυχη ατμόσφαιρα. .

Το μενού, στην ίδια φιλοσοφία, παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε τσιπουρομεζέδες και ουζομεζέδες-δοκίμασε οπωσδήποτε τα σουτζουκάκια, τα μπριζολάκια και την τηγανιά του. Το μαγαζί αγαπάει την ελληνική έντεχνη μουσική, αλλά και την τζαζ, τη funk και soul, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται ωραίες βραδιές live μουσικής.

Highlight Ο τοίχος που έχει διαμορφωθεί σε επιτοίχεια κάβα, με φωτισμένα μπουκάλια λικέρ σε διάφορα χρώματα κλέβει τις εντυπώσεις και δίνει έναν σύγχρονο αέρα στον χώρο.

*Χρώμα Μεζεδοποτείο, Ολύμπου 85, Τ. 2310 280812

#Oshu Restaurant

Το Oshu Restaurant άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του , φέρνοντας ένα εξαιρετικό μείγμα ιαπωνικής-περουβιανής κουζίνας, Nikkei και Sushi με θέα την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το Oshu Restaurant είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει το γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού που παρουσιάζει μια σειρά από απολαυστικά πιάτα. Αξίζει να δοκιμάσεις το Black Cod, το Yellowtail Jalapeno, το Rock Shrimp, Japanese Wagyu Kobe Sushi και Japanese Hamachi Sushi.

Το μοναδικό ταίριασμα ιαπωνικών και περουβιανών γεύσεων, μαζί με την ακρίβεια του σούσι, διασφαλίζουν ότι κάθε επίσκεψη είναι μια εξερεύνηση εξαιρετικών γεύσεων και υφών. Τα φρέσκα μεσογειακά θαλασσινά, το εισαγόμενο βόειο κρέας Kobe από την Ιαπωνία, τα βιολογικά λαχανικά που προέρχονται από Έλληνες μικρούς αγρότες και τα φρέσκα αυγά της φάρμας αποτελούν περαιτέρω παράδειγμα της αφοσίωσής του στην ποιότητα.

Tip: Ενημερώσου για το  “Omakase Bar”, ένα αποκλειστικό ιδιωτικό δωμάτιο που συνήθως κρατείται εβδομάδες νωρίτερα στα υπόλοιπα εστιατόρια. Στο εσωτερικό, μια μικρή ανοιχτή κουζίνα είναι όπου οι εξειδικευμένοι σεφ φτιάχνουν καθημερινά μενού γευσιγνωσίας βασισμένα στα καλύτερα εποχιακά προϊόντα, προσφέροντας την απόλυτη γκουρμέ εμπειρία.

*Oshu Restaurant, Λεωφ. Νίκης 45, Θεσσαλονίκη, Τ. 231 213 50 50, Facebook, Instagram

#Gigi Coffee Bar

To νέο meeting place στην καρδιά της πόλης σε υποδέχεται καθημερινά από νωρίς το πρωί για να μια ξεχωριστή all day εμπειρία καφέ, brunch, and fine drinking.

Η cozy ατμόσφαιρα με minimal και μοντέρνα διακόσμηση αποτελεί ιδανικό χώρο από νωρiς το πρωί για να  απολαύσεις τον καφέ σου με ένα νόστιμο πρωϊνό, να κάνεις ένα break από την δουλειά και να απολαύσεις brunch μέχρι και αργά το βράδυ,  για να απογειώσεις τις νύχτες σου με ένα ποτήρι κρασί ή ένα από τα ευφάνταστα κοκτέιλ της λίστας του. Μην προσπεράσεις το μενού των πιάτων, καθώς κρύβει ωραίες γευστικές εκπλήξεις!

*Gigi Coffee Bar, Παλαιών Πατρών Γερμανού 18, Τ. 231 025 6707, Facebook, Instagram

#Nohelia ultimated philosophy

Ένας νέος  χώρος άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Παλαιών Πατρών 28, φέρνοντας αρώματα από την μέση Ανατολή, συνδυάζοντας την μινιμαλιστική φιλοσοφία της Ευρώπης, δίνοντας μια νέα νότα στην πόλη.
Ένας χώρος που μπορείς να απολαύσεις πολυτελείς παροχές του ναργιλέ και να διαλέξεις ανάμεσα σε μεγάλες ποικιλίες γεύσεων που θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στην μέση Ανατολή.
Ο χώρος διακρίνεται για την πολυτελή του διακόσμηση, ωστόσο οι τιμές του είναι πολύ φιλικές, κάνοντάς το προσιτό σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.
*Nohelia Ultimated Philosophy, Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, Facebook, Instagram 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα